Tesla Motors aloitti sähköauto Roadsterin tuotannon

Tesla Motors Roadster

Tesla Motors on aloittanut ensimmäisen urheilusähköauton tuotannon. Tyylikkään näköinen Roadster on täysiverinen sähköauto hulppealla teholla varustettuna. 248 hevosvoimainen sähkömoottori kiihdyttää tämän kaksipaikkaisen 0-100 km/h nopeimmillaan alle neljän sekunnin. Ensimmäiset tuotantoautot ovat kuitenkin varustettu yksiportaisella vaihteistolla kaksiportaisen sijaan, jolloin kiihtyvyys jää 5,7 sekuntiin. Auto saavuttaa 200 km/h huippunopeuden ja toimintasäde 3,5 tuntia ladattavilla lithium-ion akuilla on 350 km.

Vuoden 2008 tuotanto on jo myyty loppuun ja Tesla Motors ottaa tällä hetkellä vastaan tilauksia 2009 malleista. Vain Amerikan markkinoilla myytävistä autoista on siis huippukysyntä ja näillä tehoilla tämä äänetön auto on todella mielenkiintoinen läpimurto sähköautojen keskuudessa. Itse käyttäisin tällaista menopeliä kaupungissa työmatkoihin ja lataisin sen akut aina täyteen firman sähkötolpassa 😉

Linkit

6 thoughts on “Tesla Motors aloitti sähköauto Roadsterin tuotannon”

  1. Ja mainittakoon että Tesla Roadsterin ohjaamosta löytyy liki 20 meidän Suomessa valmistamaa osaa :
    Kojelauta , oviverhoilut peileineen , kynnyskotelot , keskikonsoli etc.

  2. Kiinnostavaa tietoa Johannes ja kiva kun kävit kertomassa sen täällä blogissani. Vielä kun saatte yhden Tesla Roadsterin Suomeen niin päästään testaamaan sähköautoa myös kunnon pakkasissa. Vai onko se jo ollut täällä testattavana?

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *