Blackstorm Stealth pelinäppäimistön arvostelu

Mekaaniset pelinäppäimistöt ovat tällä hetkellä kuuminta hottia pc-pelaajien keskuudessa. Pelinäppäimistöjä on myös muitakin kuin mekaanisia näppäimistöjä. Tyypillisesti näissä muissa, kuin mekaanisissa pelinäppäimistöissä pelaamiseen liittyvä lisäarvo on tuotu ohjelmoitavilla extranäppäimillä, tai – näytöillä. Yksi uusi tulokas pelinäppäimistöjen maailmaan on Verkkokauppa.comissa myytävänä oleva Blackstorm Stealth. Näppäimistö on brändätty samaan sarjaan kuin verkkokaupan tarjoamat Blackstorm pelikoneet.

Blackstorm Stealth on pelinäppäimistönä siinä mielessä outolintu, että se ei ole puhtaasti mekaaninen näppäimistö. Tuotekuvauksen mukaan se on niin sanottu hybridinäppäimistö. Hybridinäppäimistö eroaa mekaanisesta siten, että mekaanisessa näppäimistössä jokaisen näppäimen alla on fyysinen kytkin, joka välittää tiedon näppäimen painalluksesta, kun taas hybridinäppäimistössä on uudemman tyylinen näppäinpainalluksen tunnistus, mutta näppäin on samantyylinen kuin mekaanisessa näppäimistössä. Hybridissä on siis pyritty yhdistämään uudentyyppisen näppäimistön ominaisuudet mekaanisen näppäimistön tuntumaan. Mielestäni Blackstorm Stealth pelinäppäimistö onnistuu tässä tehtävässä hyvin.

Ominaisuudet pelikäytössä

Blackstrom Stealth arvostelua ei ole helppo löytää verkosta, joten en pysty ottamaan kantaa siihen, miten näppäimistö on otettu vastaan pelaajien keskuudessa, mutta omakohtaisen kokeilun perusteella voin sanoa, että näppäimistö soveltuu pelaamiseen. Layoutiltaan näppäimistö on 100% kooltaan, eli siinnä on kaikki perinteisen näppäimistön painikkeet. Jotkut valmistajat ovat julkaisseet ns. 60% näppäimistöjä, joista puuttuu numpad, nuolinäppäimet, sekä muut extranäppäimet. Näppäimistön johdon voi ujuttaa kulkemaan joko näppäimistön keskeltä, tai vaihtoehtoisesti molemmista takareunoista.

Tuntuma näppäimistössä on hyvin lähellä mekaanista näppäimistöä, mutta mekaanisen kytkimen naksahdus painalluksesta puuttuu, joten mekaanisen näppäimistön ystävä ei ole Blackstorm Stealthin kanssa kotonaan, ainakaan aluksi. Painalluksiin vaaditaan voimakas painallus, aivan kuten mekaanisessakin näppäimistössä. Näppäinten POM-pinnoitus tuntuu hyvältä ja nyt parin kuukauden koekäytön jälkeen, näppäimistö on edelleen puhdas, eikä rasvoittunut niin kuin tyypillisesti näppäimistöjen painikkeet rasvoittuvat. Näppäimistö poimii painallukset esimerkillisesti ja rekisteröi 30 yhtäaikaista painallusta, joten pelikäytössä ei tule ongelmia useiden toimintojen suorittamiseen samanaikaisesti.

Ominaisuudet kirjoituskäytössä

Testasimme näppäimistöä ensisijaisesti pelikäytössä, koska siihen se on tarkoitettu, mutta testasimme myös kirjoitustuntumaa. Esimerkiksi tämä artikkeli on kirjoitettu näppäimistöllä. Vaikka Stealth onkin ensisijaisesti pelinäppäimistö, niin soveltuu se silti myös kirjoittamiseen. Vaikka näppäinliikkeen pituus onkin 3,8mm, niin näppäimiä ei tarvitse painaa pohjaan asti, jotta painallus rekisteröityy. Testikirjoituksissa näppäimistö menestyi hyvin, eikä näppäimiä tarvinnut painella useita kertoja. Myöskään virhepainalluksia ei juuri tullut, koska näppäimet ovat sopivasti erillään toisistaan.

Blackstorm Stealth tiedot

 • PBT pinnoitetut POM näppäimet
 • Hybridikytkimet, 1000Hz polling
 • Näppäinpainallukseen vaadittava voima 15-55 grammaa, näppäinliikkeen pituus 3,8mm.
 • Näppäimistössä on tuki 30 yhtäaikaiselle painallukselle
 • Mahdollisuus deaktivoida Windows-painike
 • USB-liitin kullattu
 • Ei vaadi ylimääräisiä ohjelmistoja
 • Koko: 148 (pituus) x 448 (leveys) x 39 (korkeus) mm
 • Paino: 1.2 kg
 • Tuettu Windows XP, 7 ja 8
 • Hinta verkkokaupassa 49,90€ (tarkistettu 4.11)

Yhteenveto näppäimistöstä

Blackstorm Stealth pelinäppäimistö on parin kuukauden testin perusteella hyvä näppäimistö, joka soveltuu erinomaisesti pelikäyttöön ja hyvin kirjoituskäyttöön. Näppäimistön saa nostettua takareunasta noin sentin ylös, joten näppäimistö sopii käyttäjille, jotka ovat tottuneet tasaiseen, sekä nousevaan näppäimistöön. Mekaanista näppäimistöä käyttäneet eivät ole heti kotonaan Blackstorm Stealthin kanssa, mutta näppäimistöön on mahdollista tottua. Hinta-laatu suhteelta näppäimistö on 49,90€ hinnallaan ehdottomasti huippuluokkaa. Tekniikanihmelapsi.com suosittelee Blackstorm Stealth pelinäppäimistöä pienellä varauksella niille, jotka ovat tottuneet mekaanisiin näppimistöihiin.

Teksti ja kuvat: Henry, verkkokauppa.com

3 thoughts on “Blackstorm Stealth pelinäppäimistön arvostelu”

 1. Tämän arvostelun perusteella ostin kyseisen näppäimistön enkä nyt ainakaan parin päivän jälkeen ole ostosta katunut.

 2. Itse olen sen verta “merkkiuskollinen”, että Razerin pelinäppiksillä “sinisillä” painikkeilla on tähän mennessä menty. Olen kyllä aina tykännyt, ja käytännössä aina mekaanisia näppäimistöjä käyttäneenä on oppinut tunnistamaan hyvän ja huonon erot. Tässä tapauksessa hinta on kyllä ehdoton etu kilpailijoihin verrattuna, pitääpä varmaan laittaa testikäyttöön ihan huvittelumielessä, kun suhteellisen budjettinäppis kyseessä kuitenkin.

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *