Huhuja: Playstastion 3, firmware 3.20 sisältää 3D-tuen peleille

Blu-ray.com on saanut vihiä huhuista, että seuraavaan PS3:n firmware päivitykseen numero 3.20 sisältyisi pelien 3D tuki. Pelaaminen 3D uloitteisen kuvan kanssa vaatisi kuitenkin 3D-teknologioita tukevan telkkarin (120Hz sisään) ja 3D-lasit. 3D-elokuville tuki tulisi mahdollisesti myöhemmin.

3D-teknologia tuntuu tällä hetkellä olevan tulossa nopeaa tahtia kuluttajien ulottuvuudelle. Mm. muropaketti uutisoi aiemmin Samsungin tuovan ensimmäiset 3D-televisiomallit markkinoille vielä tämän kuun aikana. Hinta tosin tulee olemaan alkuun uusien mallien tapaan aika korkea.

Yksi mutta tällä hetkellä itseäni on askarruttanut näiden 3D-televisioiden ja 3D-materiaalien toistamisen kanssa. Käytännössä 3D-tekniikka toteutetaan siten, että 120 Hz-kuvaa lomitetaan kummallekin silmälle. Tämä tarkoittaa käytännössä kuvan päivitysnopeuden jakautumisen kahteen. Eli käytössä 120 Hz:n televisiolla olisi 60 Hz-kummallekin silmälle. Tämä ei kuitenkaan tällä hetkellä tarkoita sitä, että nykyiset myynnissä olevat 120Hz tai yli televisiot kuitenkaan pystyisivät oikeasti tarjoamaan 3D:n vaatimaa päivitysnopeutta. Tärkeää on nimen omaan se, että kuinka suurella virkistystaajuudella televisio pystyy signaalia ottamaan vastaan.

Nykyiset 120+ Hz televisiot nimittäin ottava oikeasti vastaan vain 60 Hz:n signaalia, mutta tuplaavat tietyissä suhteissa kuvien määrän televisiolle. Käytännössä tämä siis tarkoittaisi sitä, että tämän hetkiset televisiot näyttävät ainoastaan 30 Hz kummallekin silmälle ja tästä voi aiheutua mm. kuvan välkkymistä ja katsojalle pientä pahoinvointia. Uudet 3D-tekniikkaa tukevat televisiot sitten ottavatkin jo vastaan 120 Hz:n signaaleita.

Linkit

1 thought on “Huhuja: Playstastion 3, firmware 3.20 sisältää 3D-tuen peleille”

  1. Miten tuosta PS3:sta saa 3D kuvaa ulos kun eikös se vaadi 1.4 HDMI:n ja epäilen että PS3:ssa sitä ei ole

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *