iPhone 4: Ostopäätös ei vaadi enää suuria harkintoja

Moni iPhonea harkinnut ei ole aiemmin ollut kiinnostunut kytkypohjaisista sitoumuksista. Kytkyn aikana ostat iPhonen ja sitoudut siis Soneran liittymään. Monelle tuo ei yksinkertaisesti kelvannut. Jos esimerkiksi taloudessa on kaikki liittymät Saunalahdella, ei Soneraan vaihto kannata yhden iPhonen takia. Tällaiset tilasivatkin puhelimensa kytkyvapaana ulkomailta tai jättivät jopa hankinnan kokonaan tekemättä.

Torstaina 30.9. on asiaan tullut ratkaiseva helpotus. Tästä päivästä alkaen Elisa alkoi tarjota halukkaille iPhonen ilman kytkyä. Saat siis iPhonen ilman liittymää, mikä tarkoittaa käytännössä sitä, että pääset käyttämään iPhonea nykyisen SIM-korttisi kanssa. Myös hintataso on Elisalla kilpailukykyinen, joten sitäkin vähempi tarve on tilata iPhone ulkomailta. Elisalla iPhone maksaa vähemmän kuin kilpailevalla Soneralla.

Elisalta tuli kaikin puolin hyvä tarjous ilmoille ja liittymiäkään ei tarvitse, jos omistaa jo yhden. Säästää kuluissakin. Itse käytän Soneran liittymää, mutta en koe iPhonea tarpeelliseksi. Minusta tuossa on enemmänkin viihde- tai yrityspuhelin. Itse tarvitsen puhelimen lähinnä siihen, mihin se on alunperin tarkoitettukin – puhumiseen ja viestittelyyn. Mitä mieltä sinä olet iPhone-hinnoittelusta tai puhelimesta yleensäkin?

Soneran kertamaksupohjainen hinta 32 gigatavun mallille on 12 kuukauden sopimuksella 720 euroa ja 24 kuukauden sopimuksella 696 euroa. Vastaavat hinnat 16 gigatavun mallille ovat 600 euroa ja 576 euroa. Elisa tarjoaa puolestaan kaikkien operaattorien asiakkaille mahdollisuuden ostaa iPhone 4 kertamaksulla ilman liittymää. Puhelimen hinta on silloin 589 euroa 16 gigatavun muistilla tai 689 euroa 32 gigatavun muistilla. Hintaero on siis oleellinen ja kannattaa miettiä, onko ulkomailta tilaamisessa enää mitään järkeä.

Jyri Väätäinen

Linkit

4 thoughts on “iPhone 4: Ostopäätös ei vaadi enää suuria harkintoja”

 1. Itse olen käyttänyt iPhonea jo vuosia. Mielestäni käytän sitä juurikin viestimiseen, sillä yhä suurempi osa viestinnästä on siirtynyt nettiin ja krjoitan tämänkin iPhonella. Elisan tarjous on hyvä ja tasapainottaa markkinoita. Ajoitus on Nokian kannalta ikävähkö, kun heidän uusi lippulaivansa kohtaa nyt vahvemman ja kehittyneemmän kilpailukentän.

 2. “Kytkyn aikana ostat iPhonen ja sitoudut siis Soneran liittymään”

  En osta enkä sitoudu

  “tai jättivät jopa hankinnan kokonaan tekemättä”

  No jopas, kerrasaan dramaattista.

  “720 euroa ja 24 kuukauden sopimuksella 696 euroa. Vastaavat hinnat 16 gigatavun mallille ovat 600 euroa ja 576 euroa”

  Onhan tuo perkeleen kallis, osti mistä osti. Iphonen omistajat ovat yleensä rahakkaita, mistään mitään tietämättömiä ihmisiä, jotka kuvittelevat olevansa koviakin tekniikan ihmisiä kun hankkivat iluurin.

  Melkeinpä mikä tahansa kosketusnäytöllinen matkapuhelin on vähintään yhtä hyvä kuin iPhone, kunhan siinä on Android-käyttöjärjestelmä. Hyvä valinta on Samsung tai HTC.

  “Hintaero on siis oleellinen ja kannattaa miettiä, onko ulkomailta tilaamisessa enää mitään järkeä.”

  Niin tai onko koko laitteen hankinnassa ylipäätään mitään järkeä. Parempaa saa parempaan rahaan. Reilulla 700 eurolla saa kasattua todella tehokkaan pelikoneen. Rinnalle kunnon Android-luuri.

  Ja sitten noista “gigatavuista”… On se kumma, ettei Apple ole vielä keksinyt muistikorttislottia! 😀

  Ai niin ja ne kuuluvuusongelmat… Meikäläinen tahtoo puhelimen jolla voi soittaa ja jolla saa hyvän yhteyden 3g-verkkoon muutenkin.

 3. Ei kannata unohtaa Samsung Galaxy S3 mallia!. 😉 Paremmin se kilpailee iPhonea vastaan,kuin Nokia Lumia 800 ja 900.

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *