Asus EeeKeyboard Pc on nykyajan Commodore 64

Asus on viimein julkaissut uuden näppäimistötietokoneensa, joka kulkee nimellä EeeKeyboard PC. Ensimmäiset kuvat ja suunnitelmat saivat mieleen aivan selvästi vanhan kunnon Commodore 64:n, josta kylläkin puuttui Asuksen koneesta löytyvä näyttö. EeeKeyboard:ssa oleva viiden tuuman näyttö on vielä monikosketusta tukeva, joten sillä voi ohjailla konetta ja käynnistellä ohjelmia pikanäppäimien avulla.

Siistissä alumiinisessa näppäimistössä on sisällä SSD-kovalevy sekä pieni akku, jonka avulla kone pysyy käynnissä valmistajan mukaan neljä tuntia. Näiden avulla tätä konetta voisi siis kuljetella pienen matkan mukanaan koneen ollessa päällä. Sitä voisi vaikka näppärästi siirtää huoneesta toiseen kotona tai toimistolla. Nettiyhteydestä vastaa 802.11n-sarjan langatonverkkokortti sekä normaali gigabitin RJ-45-liitäntä. Ulkoisen kuvalähteen voi kiinnittää VGA-piuhalla tai HDMI-kaapelilla. Intelin Atom N270 prosessorista pitäisi riittää potkua 720p-videoiden pyörittämiseen varsinkin kun käyttöjärjestelmänä on kevyt Windows XP Home versio.

Itseäni ainakin tällainen näppärä täysikokoinen näppäimistö kiinnostaa olohuonekoneeksi, jota voisi helposti liikutella huoneesta toiseen. Enemmän näkisin tällä käyttöä nettikoneena kuin millään kosketeltavalla alustalla, kun sillä onnistuu myös sähköpostien kirjoittaminen ja muu keskustelupalstoilla hengaileminen sekä sosiaalinen viestintä paljon helpommin. Myös retro ulkonäkö miellyttää omaa silmää paremmin kuin esimerkiksi miniläppäri. Kovin monessa miniläppärissä ei taida olla edes kosketusnäyttöä.

Linkit

2 thoughts on “Asus EeeKeyboard Pc on nykyajan Commodore 64”

  1. Ainakin on siistin näköinen kun on alumiinia ja selkeät linjat. Aika kaukana vanhasta Commodoresta siis ulkoisesti. Voisi Nokiakin opetella apinoimaan Applea kunnolla niin joku ehkä voisi puhelimen ostaakin. 🙂

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *