Wii Sports Resort arvostelu

Wii Sports ResortNintendo Wii sai julkaisupäivänään Wii Sports -pelin, joka esitteli hyvin Wii-ohjaimen käyttöä erilaisissa urheilupeleissä. Wii ei alun hypen jälkeen ehkä ihan lunastanut kaikkia niitä ominaisuuksia, joita uudelta ohjaukselta odotettiin. Vaikka Wii olikin huikea muutos kaikkeen pelaamiseen ja toi lisää pelaajia uudella innovatiivisella pelausmekanismilla, ei sen ohjaus ollut niin monipuolinen ja tarkka kuin oli ehkä toivottu. Nyt Wiille on julkaistu uusi lisäpalikka Wii-ohjaimeen nimeltään Wii MotionPlus. Tämä lisälaite tulee Wii Sports Resort -pelin mukana ja tuo tarvittavaa lisätarkkuutta Wii-ohjaimeen.

Wii Sports Resort pitää sisällään 12 erilaista urheilulajia, joista osa on tuttuja jo alkuperäisestä Wii Sports -pelistä. Ennen pelin aloittamista pelilevyltä tulee hyvä ja informatiivinen esittelyvideo, jossa näytetään miten MotionPlus-lisälaite kytketään ohjaimeen turvallisesti. Ilman MotionPlus-laitetta ei Sports Resort peliä voi pelata, joten tämä palikka on hankittava kaikkiin ohjaimiin, jos haluaa pelata pelejä samaan aikaan toista ihmistä vastaan. Joissain lajeissa voi pelata vuorotellen useampi pelaaja.

Wii MotionPlus -lisäosa Wii-ohjaimeen

Laitteen kytkeminen on helppoa ja se lisää ohjaimen pituutta ja painoa jonkun verran, mutta ei häiritsevästi. Ohjain tuntuu edelleen tasapainoiselta kädessä ja sillä on luontevaa tehdä ohjausliikkeitä.

Uusia pelejä on todella mukavasti ja lajit ovat myös haastavia, mutta osa lajeista sen verran yksinkertaisia, että ne innostavat vain perheen pienimpiä. Sports Resort -pelistä löytyy seuraavat lajit:

 • miekkailu
 • vesilautailu
 • frisbee
 • jousiammunta
 • koripallo
 • pöytätennis
 • golf
 • keilailu
 • vesiskootteri
 • melonta
 • pöyräily
 • ilmalajit, lentokoneen lentäminen ja laskuvarjohyppy

Kaikkia lajeja on mukava kokeilla, mutta mielenkiintoisimmat lajit ovat olleet miekkailu, frisbeen heittäminen ja jousiammunta. Golfissa ja keilailussa huomaa hyvin eron vanhoihin Sports-pelin lajeihin, kun nykyään myös käden kiertäminen otetaan huomioon MotionPlus-palikan ansiosta. Keilailussa saa oikeasti laitettua kierrettä palloon oikealle tai vasemmalle, kun rannetta kiertää haluttuun suuntaan.

Hankalin laji on ehkä frisbeen heittäminen, joka vaatii ainakin frisbee-golfissa täysin oikeaa ranteen asentoa, jotta frisbee lähtee juuri haluttuun suuntaan. Valittavana on myös erikokoisia frisbee-kiekkoja, jotka lentävät eripituisen matkan heitettäessä.

Jousiammunnassa käytetään myös Nunchuk-ohjainta, jolla jousi viritetään aivan kuten amuttaisiin oikealla jousella. Tässä lajissa valitettavan usein vain Wii-ohjain täytyy kalibroida. Kalibrointi tehdään laittamalla peli paussille ja asetetaan Wii-ohjain, jossa MotionPlus-lisäpalikka on kiinni, tasaiselle alustalle, kuten vaikka pöydälle tai lattialle. Kalibroinnin jälkeen peliä voi jatkaa normaalisti, mutta itselläni sekään ei aina auttanut, vaan jousta oli osoitettava huomattavasti alemmaksi kuin normaalisti, jotta tähtäin oli taulun keskellä. Tästä huolimatta jousiammunta on todella koukuttavaa, kun pitää ottaa huomioon tuuliolosuhteet sekä etäisyys ja liikkuva maalitaulu. Ajoituksen tulee olla kohdallaan ja ylöspäin pitää tähdätä pidemmältä ammuttaessa. Kun osuu taulun keskelle pisimmältä matkalta, on onnistumisen tunne mahtava.

Kaikissa lajeissa uusia ohjaimen liikkeitä on käytetty todella hienosti ja ohjaaminen on luontevaa. Vaikka laitetta joutuukin välillä kalibroimaan lajien ja erien välissä, ei se kuitenkaan vähennä pelikokemusta huonoksi. Lajeihin on myös saatu hienosti erilaisia muotoja, kuten esimerkiksi miekkailussa on kolme eri pelimuotoa: tiputa vastustaja, kumpi viipaloi nopeammin ja ninjataistelut suurta massaa vastaan. Koripallon heittämisessä tuli hypättyä ja kolautettua ohjaimella kattolamppua, kun kiireessä heittelin koreja aikaa vastaan. Tämän pelin parissa saa myös sitä tuttua Wii-liikuntaa harrastettua oikein mukavasti.

Haastetta löytyy aikuiselle useammasta lajista ja meidän neljävuotias onnistuu myös monessa lajissa aivan itse. Moninpelejä varten täytyy jokaisessa ohjaimessa olla oma MotionPlus-lisäpalikka, joka lisää kustannuksia moninpeleissä ikävästi. Jos pidit Wii Sports -pelin lajeista, tarjoaa Sports Resort samaa paremmalla ohjauksella sekä liudan uusia mukavia pikkulajeja samalla hyvällä konseptilla toteutettuna. MotionPlus-lisäpalikka pelejä on muutamia jo tullut muiltakin valmistajilta ja toivoa sopii, että tätä hyvää lisäpalikkaa hyödynnettäisiin mahdollisimman paljon tulevissa julkaisuissa.

Wii MotionPlus ei häiritse pelaamista.

On mielenkiintoista taas nähdä minkälaiset vastukset tulevat PS3:lta ja Xbox 360:ltä. Xbox 360 lähtee aivan toisenlaiseen pelikokemukseen ohjaimettomalla Natal-projektillaan ja PS3:n esittelyissä heidän liikkeentunnistusohjain on videoissa näyttänyt aika samanlaiselta kuin tämä Wii-ohjain MotionPlus-lisäpalikalla. MotionPlus vaan löytyy jo kaupoista, kun muiden liikeohjaimet ovat vielä suunnittelupöydällä.

Linkit

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *