Fable 3 saa Microsoftin Natal-tuen

fable-iii-game

Lionhead studiosin johtaja Peter Molyneux piti puheen brittiläisen elokuva ja televisiosäätiän BAFTA-palkintogaalassa. Puheessa Peter kertoi pelifirman seuraavan pelin Fable 3:n tukevan Microsoftin tulevaa liikkeentunnistusjärjestelmää Project Natalia.

Fable 3 on seuraava osa Lionhead Studiosin suositussa roolipelisarjassa. Pelisarjan ensimmäinen osa ei saanut aivan suosittua vastaan ottoa, mutta toinen osa sitten räjäyttikin potin ja muodostui varsinaiseksi hittipeliksi. Henkilökohtaisesti Fable 2:sta jäi hieman ristiriitaiset tunnelmat. Pohjimmiltaan peli on varsin hyvä ja hiottu ja ennen kaikkea siinä riittää paljon tekemistä. Toisaalta peli piti vähän turhankin paljon kädestä ja itselle ei jäänyt paljoa tutkittavaksi.

Fable 3:sta itselläni ei ole kauheasti odotuksia, mutta luulen pelin sopivan erittäin hyvin liikkeentunnistuksella pelattavaksi ja jäänkin mielenkiinnolla odottamaan millä tavalla Natal on yhdistetty peliin. Hyvin potentiaalisesti Natalia pystyisi käyttämään esimerkiksi miekkailuun tai.. loihtimiseen.

Microsoft julkisti jo aiemmin Natalin omaksi liikkeentunnistus järjestelmäkseen taistelemaan Nintendo Wiin vastaavien kanssa. Natalin suurin ja arvelluttavin ominaisuus on liikkeentunnistus ilman mitään ohjaimia. Nintendossa liikkeentunnistusta varten tarvitaan Wiin ohjaimia, mutta Natalissa tunnistetaan suoraan pelaajan liikkuminen.

Linkit

2 thoughts on “Fable 3 saa Microsoftin Natal-tuen”

  1. Fablen hienous nimenomaan on siinä, että sen tarinaa on helppo edetä, mutta siitä löytyy perinteisesti riittävästi “salaista” löydettävää (gargoylet, silver key:t jne.) Mitä itse jäisin kolmoselta odottamaan, olisi kakkosessa esiteltyjen ammattien vaikeuttaminen ja kaupankäynnin monipuolistaminen.

    Molyneux ei tosin aina keskity siihen olennaiseen, mutta mielenkiintoista nähdä miten Natal tulee osaksi peliä. Todennäköisesti siitä tulee vain hauska lisä, ei pelaamista merkittävästä muuttava kokemus.

    Kaupallisesti ajateltuna näiden julkaisu tapahtuu varmaan mukavasti samoihin aikoihin ja Fablehan on boksin myydyimpiä pelejä…

  2. sankari vuosien takaa

    Ite pelannut fablea sen ykkösosasta asti ja tulin siihen tulokseen että siinä oli mukaansa tempaavampi tarina kaunis fantasiamainen ulkonäky omalla karulla tavallaan. 2 päähenkilö ei oikein inspiroinut pelaamaan, sankari oli joku jota vastaan oli tehty väärin ja päätti pelastaa maailman siitä hyvästä. Fablen ensimmäisessä osassa sankarin kotikaupunkiin hyökätään ja vanhemmat surmataan. Mahtava taikuri pelastaa sankarin ja ottaa hänet sankarien kiltaan opiskelemaan miekkailun, jousiammunnan ja taikuuden jalon taidon. sankari ei vain päätä heti alussa että nyt lähden pelastamaan koko maailman tuholta vaan siihen edetään pikkuhiljaa. pelin alussa opetellaan ensin miekkailemaan yms. kunnes sankari valmistuu sankarien killan opetuksesta täysiveriseksi sankariksi jonka jälkeen voi mennä ns.ilmoitustaululle hakemaan itselleen mieluisia tehtäviä joista on mahdollista saada extra palkkio “boast”- systeemillä mikä puuttui kokonaan kakkosesta. Sankari voi esim. tehdä lupauksen tappaa muinainen hirviö alasti ottamatta osumaakaan ja onnistuessaa saada lisää rahaa siitä tai menettää rahaa epäonnistuessaan. peli on putkijuoksua mutta ei sitä edes huomannut hyvän tarinan ja nätin ulkoasun takia. taiat olivat näyttävämpiä ja luolat olivat täynnä jänniä valoja yms. toivottavasti kolmannessa osassa päästään takaisin luoliin jotka olivat kuin suoraan taianomaisesta fantasiamaailmasta

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *