Xbox 360 Elite hinta laskee 50€ ja Xbox 360 Pro poistuu markkinoilta

Xbox360-Elite-Arcade

Eipä tarvinnut kauaa odotella kun Xbox 360 hinta laski PS3 Slim version julkaisemisen jälkeen. Xbox 360 Elite hinta laskee 28.8 alkaen noin 50 eurolla ja uusi arvioitu jälleenmyyntihinta Suomessa on 269 euroa. Tämä arvioitu hinta tulee suoraan Microsoftilta, mutta muualla Euroopassa hinnaksi on annettu 249 euroa. Hintaseurannan mukaan Xbox 360 Elite mallia on aikaisemmin saanut 279 euron hintaan, joten oikeat hinnat kaupassa tulevat olemaan varmasti lähemmäksi tuota 250:ä euroa.

Samalla Xbox 360 Pro malli poistuu myynnistä, joten Xbox 360 konsolin malleista jää jäljelle Arcade- ja Elite-malli. Arcaden jälleenmyyntihinta on 209 euroa. Xbox 360 Elite:ssä on 120 Gt kovalevy, kun poistuvassa Pro mallissa on 60 Gt kovalevy. Elite on myös väritykseltään musta Pro-mallin valkoiseen verrattuna. Arcade-mallissa ei ole kovalevyä ja väritys pysyy valkoisena myös jatkossa. Sääli, että uutta kovalevyllistä Xbox 360 konsolia saa vain mustana, koska valkoinen Xbox 360 oli mielestäni oikein piristävän ja tyylikkään näköinen olohuoneessa. Myös valkoiset ohjaimet sopivat mukavasti nykyisiin sisustustrendeihin paremmin.

Muita uudistuksia, joita Xbox 360 konsolille tulee syksyllä, ovat esimerkiksi Twitter ja Facebook käyttö suoraan omasta konsolista sekä Xbox LIVE Zune videokauppa, josta saa 1080p-teräväpiirtoelokuvia katsottua. Twitter ja Facebook tarvitsevat LIVE Gold jäsenyyden. Pelipuolen tarjontaa edustavat odotetut Forza 3 ja Halo 3: ODST, jotka molemmat ovat Xbox 360 yksinoikeuspelejä. Uusi Microsoftin pelaamisen projekti – Project Natal – eli langaton ja ohjaimeton konsolin käyttäminen ja pelien pelaaminen on myös tulossa myöhemmin ja se tulee toimimaan kaikissa Xbox 360 konsoleissa. Project Natal:sta voi katsoa mukavan esittelyvideon Project Natal -kotisivuilta.

Mielenkiintoista on seurata miten Xbox 360:n ja PS3:n myynti lähtee kehittymään tästä eteenpäin.

Linkit

4 thoughts on “Xbox 360 Elite hinta laskee 50€ ja Xbox 360 Pro poistuu markkinoilta”

  1. Dealextremestä näyttäis saavan vaihto kuoria tuolle kovalevylle suhteellisen halpaan hintaan

  2. Onkohan arcade jätetty markkinoille ns. “varaosaksi” eli vanhojen hajonneiden boksien omistajat voivat laittaa vanhan kiintolevynsä siihen kiinni. Pelkkään pelaamiseen kuitenkin 256mt muistikortti jää todella nopeasti pieneksi.

    Hinnanero on sen verran pieni suhteessa siihen, että myöhemmin ostaa erillisen kiintolevyn, että eliten valinta vaikuttaa mielestäni loogisimmalta.

    Pelit – Kookas

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *