Brittiläinen Channel 4 aloittaa 3D-lähetykset

Brittiläinen Channel 4 ilmoitti alkavansa lähettämään tietääkseni ensimmäisenä televisiokanavana 3D-lähetyksiä. Alkuun 3D-lähetykset käsittää, joitain yksittäisiä ohjelmia, jotka esitetään käyttäen Color Code-teknologiaa.

Ilmeisesti 3D-lähetyksien seuraaminen ei vaatine uusia televisiohankintoja. Lähetyksiä seurataan ilmeisesti ilmaiseksi Channel 4 -asiakkaille jaettavilla 3D-laseilla. hdtv-newsin artikkeli jättää asian lasien kohdalta hieman avoimeksi. Olettaisin lasian olevan samanlaisten aktiivisesti polaroivien lasien, joita käytetään tällä hetkellä vaikkapa Flamingon ja Tennispalatsin 3D-näytöksissä.

Ohjelmisto vaihtelee alkuun pienistä 3D-videoista mahdollisesti jatkossa esitettäviin kokeiluihin täyspitkillä 3D-elokuvilla. Materiaalia kyllä ainakin jatkossa olisi tiedossa enemmänkin ja 3D-teattereihin sitä tulee kokoajan lisää. Saa nähdä koska euroopassa nähdää ensimmäinen täysin 3D-lähetyksiä näyttävä kanava. Mielenkiinnolla odotan myös suomalaisten kanavien avausta 3D-maailmaan.

Linkit

2 thoughts on “Brittiläinen Channel 4 aloittaa 3D-lähetykset”

  1. Mielenkiinnolla odotan suomalaisten kanavien todellista avausta HDTV:n osalta. Vasta Nelonen lähettää HD:ta ja sekin vain kaapelissa (en laske maksullisia kanavia joukkoon). Ensimmäisten joukossa olimme pudottamassa analogisia kanavia pois, mutta olemme pahasti jäljessä niissä lupauksissa joita annettiin. Haluamme sitä parempaa kuvanlaatua!!!

  2. Tosiaan ensiksi tietysti olisi kiva saada ne HD-kanavat. 🙂

    Kuvanlaatukin nykyisellään on digikanavissa aika masentava. MM-kisojen lähetyksissä YLElläkin tuli pahimmillaan semmoista pikselikuraa, että huhhuh.

    Tätä vielä pahentaa isompi telkkari niin eipä siinä pahimmillaan juoksijoista erottanut paljoa muuta kuin kansallisuuden puvun väreistä.

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *