Onkyo TX-NR807 AV-vahvistin internetradiolla ja DLNA-verkkoyhteydellä

Onkyo TX-NR807 kotiteatteri AV-vahvistin

Onkyon uusi TX-NR807 AV-vahvistin tuo kotiteatteriin internetradiot ja DLNA-verkkoyhteyden halvempaan hintaluokkaan kuin aikaisemmin. Tämä 7.2-kanavainen kotiteatterivahvistin sisältää internetradioiden kuuntelumahdollisuuden, mutta ehkä vielä mielenkiintoisempana yksityiskohtana DLNA-verkko-ominaisuuden.

DLNA-standardilla varustettu vahvistin voi soittaa musiikkia lähiverkon kautta vaikka tietokoneelta tai DLNA-yhteensopivalta verkkokovalevyltä, kuten Buffalo Linkstation Miniltä. Yleensä DLNA-laitteet toistavat myös videota, mutta tätä ominaisuutta ei lehdistötiedotteen mukaan tässä Onkyon vahvistimessa ole, joten DLNA-yhteys taitaa rajoittua ainoastaan musiikkiin. Tiedostopuolelta on tuettuna tärkeimmät musiikkiformaatit, kuten MP3, WMA, AAC ja häviötön FLAC. Laitteessa on ethernet-portti, jolla verkkoyhteys saadaan ja sitä voi käyttää myös firmware päivityksiin.

Muuten tämä kotiteatterivahvistin on kaiken puolin salonkikelpoinen kuuden HDMI-liitännän turvin ja 135 watin kanavatehon ansiosta. Kaikki uudet ääni- ja kuvaformaatit kulkevat laitteen läpi ja skaalautuvat Faroudja DCDi Cinema -prosessorin läpi HDMI-liitännästä kuvalaitteelle. Oppiva kaukosäädin makrojen kanssa helpottaa kapulaviidakossa, kun olohuoneteatterin muitakin laitteita haluaa käskyttää Onkyon kaukosäätimellä.

Vahvistimessa on myös uusi Audyssey DSX ominaisuus, joka mahdollistaa takasurroundkaiuttimien käyttämisen edessä. Näillä voi lisätä etupuolen äänikenttää syvemmäksi tai korkeammaksi. Siitä kuinka hyvin tämä ominaisuus toimii tai miten vaikeaksi kaiuttimien sijoittelu jatkossa menee, on vaikea sanoa. Mukavaa kuitenkin, että monikanavaäänissäkin tapahtuu kehitystä vielä nykyään myös kotiteatteri puolella.

Hintaa uudella Onkyo TX-NR807 -vahvistimella on maailmalla 1099 dollarin verran, joten varmasti vähän yli tonnin tulee olemaan myös Suomessa hinnat.

Linkit

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *