Plasmojen myynti laskenut yli 50%

Pioneer KURO plasma

Aikaisempien hyvien markkinauutisien jälkeen plasmatelevisoiden myynti on laskenut rajusti. Markkinaosuus on tippunut viimevuoden lopulla 22% osuudesta vaivaiseen 8% osuuteen. Tämä ei varmaankaan tule kauhean suurena yllätyksenä tämän hetkisessä taloustilanteessa ja viimeaikojen valmistajien markkinoilta vetäytymisien johdosta.

LCD-televisiot ovat tulleet erittäin kannattaviksi ostajille ja LCD-televisioita löytyykin suurissa tarjouksissa kaikista elektroniikka liikkeistä. Lisäksi arvosteluissa LCD-televisiot saavuttavat lähes yhtä hyviä tuloksia ollen myös paljon plasmoja energiaystävällisempiä.

On kyllä varmaankin totta, että LCD-televisiot ovat päässeet plasmojen rinnalle halvemissa luokissa, jotka määräävät suurimmin markkinaosuuksia. Itsekin omistan tällä hetkellä Sonyn LCD-telkun tosin olisin jälkeenpäin voinut aivan hyvin ostaa plasmankin. Luulen kyllä plasmojen olevan vielä teknillisesti edellä varsinkin high end -plasmoissa, kuten Kurot. Harmi vain Kurojenkin valmistus on lopetettu. Jäämme odottamaan mitä LCD-puolella on heittää tulevaisuudessa.

Linkit

18 thoughts on “Plasmojen myynti laskenut yli 50%”

 1. Google-selain

  Tavallisesti luvun perään mm. %-merkki tulee välin kautta. Lyhyt opetus: 50% on yhtä kuin 50prosenttia eli väärin, oikea muoto 50 %. Myös esim. 50 € jne.

  Kiitos.

 2. Itsekin kun viimeksi telkkua olin ostamassa, katselin rinnakkain LCD:tä ja plasmaa ja päädyin LCD:n kannalle. Aiemmin oli perinteinen putkitelkku, jossa vihasin kuvan värinää ja plasmoissa tuntui kuin niissäkin olisi vastaavaa (joskin paljon vähäisempää) värinää ollut havaittavissa. LCD:ssä en nähnyt moista, joten päädyin sellaiseen.

 3. Onko kuvan värinä kaikkien plasmojen “ominaisuus”? Olen erästä Panasonicin plasmaa katsellut, ja melkein päänsäryn aiheutti tuo CRT-mäinen vilkkuminen.

 4. Heh, itsehän tiputin plasman ostoslistalta siitä syystä, että sitä ei kuljetella vapaavalintaisessa asennossa. Ja oli kait niitä syitä muitakin, ei sitä voi kaikkea enää muistaa.

 5. mie en oo oikeen tajunnu mitä eroa plasmalla ja lcd telkkarilla on ja miten ne tekniikat eroaa toisistaan kun plasmat maksaa niin hirveesti mutta kuva on parempi josta ei ole vielä tv lähytyksiä katsoessa yhtään hyötyä

 6. Onhan niissä plasmoisas hyvä kuvanlaatu, mutta kun tuollainen 46″ LCD töllötinkin lämmittää jo normaalia huonetta kivasti, niin saa vain kuvitella miten plasma asian hoitaisi…

 7. Harmi ku myynti laskee se tarkoittaa yleensä sitä että hinnat ei laske ja sitä kautta kuluttaja kärsii huomattavasti.

  Isoissa tölläissä Plasma on vaan halvempi ja kuva on parempi.

  Näin ollen sitä ei markkinoilta vielä pois saada

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *