Panasonic ja Blu-ray 3D = 3D Full HD

panasonic-3d-full-hd-plasma-theater-system

Philipsin ja Dolbyn kanssa tulevista 3D-markkinoista kilpaileva Panasonic etenee omissa suunnitelmissaan. Panasonicin lähtökohta Dolbyyn verrattuna näyttäisi olevan siltä osin erilainen, että heidän 3D teknologiaan saattaa tarvita uudet televisiot. Panasonic kehittelee vasta avatussa Hollywoodin 3D laboratoriossaan uutta 3D plasma- ja 3D kuvatykki -teknologiaa. Ilmeisesti syy laboratorion sijoittamisessa Hollywoodiin on olla suorassa yhteydessä kehityksen aikana Hollywoodin studioihin. Plasma ja kuvatykki -teknologioiden tueksi Panasonic kehittelee 3D versiota nykyisestä mpeg4 dekooderista. 3D teknologian Blu-ray versio on nimetty “3D Full HD”, Panasonic hakee tällä yhteneväisyyttä jo tunnetuksi tulleeseen Full HD-termiin. Saa nähdä voiko tämä tarkoittaa myös sitä, että 3D Full HD on käytettävissä muillekin valmistajille kuten Full HD nykyään.

3D teknologian läpimurto kotiteattereissa voi olla vielä pitkällä tulevaisuudessa, mutta olisi mielekästä jos jo nykyisillä televisioilla ja laitteistoilla voisi 3D leffoja katsella. Siinä mielessä Dolbyn suunnitelmat tuntuvat paremmilta. Toisaalta pystyykö Dolby sitten järjestelmillään tuottamaan parempilaatuista 3D elokuvaa kuin Panasonic jää nähtäväksi. Itse olen pari elokuvaa käynyt Vantaan Flamingossa katsomassa 3D:nä ja efektit ovat kyllä olleet vaikuttavia. Tiedä sitten miten moinen toimii tuommoisella 40-50 tuumaisella televisiolla.

Linkit

Aiemmin aiheesta @ tekniikanihmelapsi.com

3 thoughts on “Panasonic ja Blu-ray 3D = 3D Full HD”

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *