Blu-ray 17% markkinoista

Blu-ray logo

Uusimman Nielsen markkinatutkimus yrityksen tietojen mukaan Blu-ray on saavuttanut tammikuun viimeisellä viikolla Blu-ray levyjen uuden markkinaennätyksen 17% markkinaosuudella. Aikaisempi 16% markkinaennätys saavutettiin muutama viikkoa sitten, joten Blu-rayn momentumi näyttää olevan tällä hetkellä oikeaan suuntaan. Viimevuotiseen tilanteeseen nähtynä Blu-ray myy tällä hetkellä noin kolme kertaa enemmän.

Tämä ei tietenkään vielä ole mitään suurta läpilyöntiä verrattuna DVD levyjen myyntiin, mutta suunta on oikea. Otetaan vielä huomioon, että suuressa osaa maailmaa ei ole vielä nähty reilusti alle 200 euron/dollarin Blu-ray soittimia. Uskoisin Blu-rayn ohittavan DVDn myynnissä lopullisesti Blu-ray teknologian parannuttua siihen pisteeseen, että aletaan nähdä 100 euron soittimia kaupoissa. Siihen voi vielä mennä pari vuotta, mutta tällä hetkellä tilanne näyttää ihan hyvältä.

Linkit

4 thoughts on “Blu-ray 17% markkinoista”

  1. Pingback: USA: Blu-ray myynti kasvanut 50% vuodentakaisesta | tekniikanihmelapsi.com

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *