Welholta uusia HD kanavia ja tallentava HD digiboksi wbox HD DVR

Welho wbox HD DVR

Welho on saanut tuotua viHDoin myyntiin tallentavat HD digiboksin, joka kulkee nimellä wbox HD DVR. Tämä digiboksi on ensimmäinen Suomessa myyntiin tullut kaapeliverkon tallentava HD digiboksi ja se on saanut myös Cable Ready HD -hyväksynnän. Laitteesta löytyy HDMI-liitäntä ja 320 Gt kokoinen kovalevy. Hintaa laitteella on 599 euroa.

Laitteen voit tilata omaksesi osoitteesta wbox.fi ja tarjouksena saat kytkentämaksun sekä kaksi kuukautta Welho HD -kanavapaketista kaupan päälle. Welho on myös tuonut uusia HD kanavia tarjolle ja keväällä HD kanavien pitäisi vielä lisääntyä. Joulukuun 15. päivä julkaistut uudet HD kanavat ovat BBC HD, Luxe.tv HD, MelodyZen.tv HD ja Rush HD.

Alla tekniset tiedot tallentavasta wbox HD DVR digiboksista ja lista kaikista Welhon kautta saatavista HD kanavista.

wbox HD DVR

 • MPEG-2 / MPEG-4 Part 10 AVC HD/H.264
 • HDMI (PAL 576i/576p/720p/1080i 50), Komponenttivideo, 2 x scart (HDMI-kaapeli mukana pakkauksessa), 2 x USB 2.0
 • Conax-ohjelmakorttipaikka (CAS v7)
 • Optinen S/PDIF (Dolby Digital), RCA (Dolby Digital downmix)
 • 320 GB kovalevy
 • 2 viritintä, 2 kanavan samanaikainen tallennus
 • 8 päivän EPG
 • HD-tasoinen käyttöliittymä
 • VFD-näyttö etupaneelissa
 • Energiaa säästävä alhainen virrankulutus
 • Laite tukee ohjelmakorttilinkitystä

Welho HD -paketin kanavat 15.12.2008 alkaen

 • BBC HD
 • Discovery HD
 • Eurosport HD
 • Luxe.tv HD
 • MelodyZen.tv HD
 • MTVN HD
 • Rush HD
 • Silver HD
 • Voom HD

Welhon Canal+ Total -paketissa on myös Canal+ Film HD sekä Canal+ Sport HD kanavat. Welhon verkossa näkyy myös Nelonen HD, joka on skaalattu paremmaksi kuin digitv:n Nelonen, mutta ei ole aito HD kanava. Yhteenlaskettuna Welhon kautta on siis mahdollista katsella jo 12:sta HD kanavaa.

On se hienoa, että vihdoin edes kaapelitalouksiin on saatavissa teräväpiirtoista materiaalia, vaikkakin maksullisena. Vielä kun jotenkin saataisiin edes mahdollisuus hankkia samat maksulliset HD kanavat antennitalouksiin, niin sitten voitaisiin puhua jo HD aikakaudesta Suomessa. Itseäni tässä uutisessa eniten häiritsee se, että en asu enää welhon kaapelin välittömässä läheisyydessä vaan joudun odottamaan Digitan ja Ylen ja ties kenen päätöksiä antenniverkon HD lähetyksistä.

6 thoughts on “Welholta uusia HD kanavia ja tallentava HD digiboksi wbox HD DVR”

 1. Hyvä homma, että alkaa kaapeliinkin tulemaan näitä tallentavia versioita. Pitää tarttua kiinni tuossa ensivuoden puolella.

  Toivottavasti vaan tulisi enemmän tarjontaa ja suoraan kauppoihinkin jo näitä HD-boxeja.

 2. Pingback: HDTV lähetyksiä tulossa antenniverkkoon | tekniikanihmelapsi.com

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *