Panasonic tummimmat plasmat TH-50VX100 ja TH-65VX100

panasonic-65vx100.jpg

 Panasonic julkaisi kaikissa hiljaisuudessaan kaksi uutta plasmatelevisiota. Tapauksessa ei sinänsä olisi mitään erikoista, mutta TH-50VX100 ja TH-65VX100 eivät ole aivan mitään tavallisia plasmoja. Näissä plasmoissa on käytetty Panasonicin uutta “Dynamic Black Layer” -teknologiaa. Tämä teknologia lisää eräänlaisen mustan pinnan television päälle, joka pystyy pimentämään osia kuva-alasta. Tämän avulla plasman kontrasti on saatu huimaan 60000:1 suhteeseen. Panasonicin sanojen mukaan tämä löisi jopa Pioneerin Kuro -plasmojen mustan tasossa. Näin ollen Panasonicin uudet televisiot olisivat mustan tasoltaan parhaita myyntiin tulleista taulutelevisioista.

Ilmeisesti mustan tason siirtäminen omaan erilliseen kerrokseensa on samalla mahdollistanut, että itse kuvaa näyttävän paneelin osalta pystytty keskittymään enemmän kaikkeen muuhun oleelliseen, kuten värisävyihin. Panasonicin uudet plasmat ovatkin toteutettu 18-bittisellä väriavaruudella, joka on tällä hetkellä suurin tässä luokassa. Muistaakseni alkuperäiset TN-paneeliset LCD-televisiot toimivat 6-bittisellä väriavaruudella ja ero 8-10 bittiseen väriavaruuteen oli näissä jo huima. En osaisi arvailla miltä tämmöinen 18-bittinen väriavaruus näyttää. Toivottavasti sen tulevaisuudessa näkisi. Plasmoille ei ole vielä mainittu hintaa markkinoilla, mutta olettaisin sen asettuvan jonnekin Pioneerin Kurojen maastoon.

Linkit

  • Panasonic Announces Two Home Cinema Plasma TVs – hdtv-news.co.uk
  • Panasonic launches TH-65VX100 65-inch plasma with “blackest black” – electricpig.co.uk

2 thoughts on “Panasonic tummimmat plasmat TH-50VX100 ja TH-65VX100”

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *