Digiexpo 2008 kuvat ja tunnelmat osa 2

Digiexpo 2008

Tässä artikkelissa jatkan loppuun Digiexpo 08 messukatsauksen. Ensimmäisen osan voit lukea edellisestä artikkelista Digiexpo 2008 kuvat ja tunnelmat osa 1. Tähän toiseen artikkeliin jäi jäljelle pelitarjonta, jota ehdin ihmettelemään Digiexpon ammattilaispäivänä torstaina. Kaikilta konsolivalmistajilta oli mukana kaikki uudet julkaistut ja vielä julkaisemattomat pelit. Jotkut peleistä julkaistaan vasta ensi vuoden puolella, joten nämä messut ovat loistava paikka tarkistaa tulevat hittipelit. Onneksi monet Digiexpossa esillä olleista peleistä julkaistaan jo ensi viikolla, joten kauaa näitä tämän vuoden hittipelejä ei tarvitse odottaa.

Xbox 360

Digiexpo 2008 Xbox 360
Pinkki on in.

Microsoft on pariin otteeseen alentanut Xbox 360:n hintaa tänä vuonna ja tuonut uuden 60 Gt kovalevyllä varustetun mallin myyntiin. Hinnan alennuksen siivittämänä X360 on myynyt todella hyvin ja hittipelejä konsolille on tullut tasaiseen tahtiin. Digiexpossa esillä ovat kaikki loppuvuoden uudet pelit kuten; Gears of War 2, Lips, You’re in the Movies, Fable 2, SceneIt? Box Office Smash.

Digiexpo 2008 Pelaaja ja Gear of War 2
Pelaaja-lehti ja Gears of War 2.

Gears of War 2 osasto oli ison pelilavan vieressä Pelaaja-lehden kanssa samalla osastolla. Se oli selkeästi erotettu muista peleistä, joka oli hyvä veto, koska muut pelit ovat lähinnä koko perheen seurapelejä. GoW 2 on oikeutetusti K18-leimalla varustettu ja pelaajien ikärajoja on helpompi valvoa vartijan toimesta erillisessä loosissa. Lähempiä kuvia tästä ensi perjantaina julkaistavasta pelistä ei kuulemma saanut julkaista.

Digiexpo 2008 Gears of War 2 Digiexpo 2008 Gears of War 2

Digiexpo 2008 Xbox 360 Lips
Lips ja baarimikko ammattilaispäivänä.

Lips on Microsoftin vastine Sonyn Singstar pelisarjalle. Biisivalikoimassa uusi peli ei aluksi pärjää kilpailijalleen, mutta langattomat mikrofonit, joissa on myös liikkeentunnistin, tuovat mukavan eron SingStariin. Lips-pelissäkin olisi mukava nähdä samanlaista lokalisointia kappaleiden osalta kuin SingStarissa. Langattomat mikrofonit toimivat messuosastolla hyvin ja Microsoftin kutsumat julkkisvieraat Arttu Harkki ja karaoken Suomen mestari olivatkin jokapuolella joraamassa mikrofonien kanssa. Pressiväkeä viihdytti myös SM-tason baarimikko näyttävien drinkinsekoitustekniikoiden kanssa.

Muita bile- ja perhepelejä olivat You’re in the movies ja  SceneIt? Box Office Smash. SceneIt on selvä Buzz kopio langattomien vastauskapuloiden kanssa, mutta You’re in the movies on erikoisempi tapaus. Siinä pääsee itse näyttelemään kameralle ja peli tekee sinun esityksestäsi elokuvakohtauksen.

Digiexpo 2008 Xbox 360 You’re in the movies Digiexpo 2008 Xbox 360 SceneIt Box Office Smash Digiexpo 2008 Xbox 360 Lips Digiexpo 2008 Xbox 360 Lips Digiexpo 2008 Xbox 360 Lips

Playstation 3

Digiexpo 2008 Playstation 3
Värikäs ja tyylikäs PS3 talo sekä sen asukkaita.

Sonyn PS3 ja PSP olivat hyvin esillä omassa talossaan. Osasto oli todella monipuolinen ja persoonallisia pelipisteitä oli rakennettu vähän viime vuotiseen tyyliin. SingStar karaokepeliin oli esillä tuleva SingStar ABBA, joka julkaistaan myös PS3:lle. PS2:n lauluvalikoima lisääntyy Singalong with Disney ja Boybands vs. Girlbands lisäosalla. Buzz TV Visa tietovisailu peli hyödyntää nyt myös PLAYSTATION Eye-kameraa. Buzz!:n valttina ovat myös netistä ladattavat kysymykset, jossa voi myös itse tehdä omia kysymyksiään kaikkien saataville.

Arvostelijoiden ylistämä LittleBigPlanet oli myös messuilla esillä ja se julkaistaan ensi viikon perjantaina Suomessa. Myös tässä tasohyppelypelissä pelaajat pääsevät tekemään omia kenttiään ja pelimuotojaan sekä pystyvät jakamaan niitä muiden kesken. Messualueella voi bongata myös itse Sackboyn pyörimässä.

Digiexpo 2008 Playstation 3 Gran Tourismo 5 Prologue
Kyllä tässä GT5:sta pelaa mielellään.

Gran Tourismo 5 Prologue oli pelattavana yhdessä Logitechin tätä peliä varten suunnitteleman ratin kanssa. Logitech Driving Force GT ratista löytyvät säätönapit, joilla voi säätää auton ominaisuuksia ajon aikana. Gran Tourismo 5 Prologue pelipaikat olivat ainakin tyylikkäät ja ajoasennon saa varmasti mieleisekseen.

Muita hauskoja pelipaikkoja olivat värikkäät huoneet, joissa oli esillä mukavasti myös lapsille suunnattuja pelejä. En ole ennen ajatellut, että Buzz! visailua voisi pelata myös ammeessa makoillen. Netin yli voisi ottaa siis myös amme vs. amme skaboja kahden konsolin välillä?

Digiexpo 2008 Playstation 3 Digiexpo 2008 Playstation 3 Digiexpo 2008 Playstation 3 Buzz! amme Digiexpo 2008 Playstation 3 Digiexpo 2008 Playstation 3 Digiexpo 2008 Playstation 3 Digiexpo 2008 Playstation 3 Gran Tourismo 5 Prologue Digiexpo 2008 Playstation 3 Logitech Driving Force GT Digiexpo 2008 Playstation 3

Wiiiiiiii

Digiexpo 2008 Wii
Nintendon Wii osasto.

Wiin ylivaltaa maailman myyntitilastoissa ei näytä mikään horjuttavan. Nintendo on saanut hyvin uusia ihmisiä pelaamaan uudella ohjaustavalla, mutta oma näkemys on että hardcore pelaajat käyttävät edelleen perinteisimpiä konsoleita ja PC:tä. Se on kuitenkin kaikille hyväksi, että Wiin myötä on alalle tullut paljon uusia pelaajia ja pelaaminen hyväksytään entistä paremmin, kun sen suosio suuren yleisön tietoisuudessa kasvaa. Itse olen erityisellä mielenkiinnolla seurannut uusien seurapelien valloittamista pelaajien keskuudessa.

Digiexpo 2008 Wii Music
“Me olemme muusikoita ja ryhdymme soittamaan.

Nintendon ehdoton hittipeli Wii Fit oli vahvasti esillä messuilla, mutta myös uutuuspelejä pääsi kokeilemaan. Mario Kart Wii langattomien ohjainten kanssa näytti hauskalta ja myös ensimmäistä kertaa Suomessa on esillä Wii Music, joka julkaistaan 14.11. Wii Music pelissä pääsee soittamaan Wii-ohjaimilla ilmakitara-tyylillä jopa 60 instrumenttia. Pelissä useampi henkilö pääsee soittamaan eri soittimilla samaaan aikaan kappaletta ja jakamaan oman tuotoksensa netin yli muille kuunneltavaksi. Wii Fit tasapainolaudalla pystyi polkemaan bassorumpua Wii Musicissa. Muita pelejä Nintendon osastolla oli mm. Animal Crossing: Lets Go to the City Wiille, Atarin Famliy Trainer, jonka mukana tulee myös jumppamatto ja Atarin Order Up ravintolasimulaatio.

Digiexpo 2008 Nintendo Digiexpo 2008 Nintendo Digiexpo 2008 Nintendo Wii Music Digiexpo 2008 Nintendo Wii Fit

EA ja loput jorinat

Digiexpo 2008 EA
EA ja heidän lukuisat pelipaikat.

Microsoftin, Sonyn ja Nintendon osastojen lisäksi pelejä oli tietenkin EA:n massiivisella peliareenalla. Pelipaikkoissa Xbox 360 ja Playstation 3 konsoleiden lisäksi tietokonepaikoilla nähtiin lukuisia kannettavia ja pöytäkoneita. Mukana tärkeimmät uutuuspelit aina Fifa ja NHL 09:stä Red Alert 3:een. EA:n panostus näille messuille pelipuolella on todella merkittävä ja täytyykin toivoa, että se pysyy sellaisena myös jatkossa. Jos nämä kaikki EA:n pelipisteet olisi käynyt läpi olisi siihen uponnut helposti yksi kokonainen messupäivä.

Digiexpo 2008 EA Digiexpo 2008 EA Digiexpo 2008 EA

Edellä mainittujen lisäksi satunnaisia pelipaikkoja oli mm. Guitar Hero World Tour, jossa pääsi neljä ihmistä leikkimään oikeaa bändiä rumpujen, kahden kitaran ja mikrofonin kanssa. Ubisoft oli myös mukana uutuuspeleillään omalla osastollaan ja siellä pääsi pelaamaan Far Cry 2:sta, joka on jo jossain medioissa valittu vuoden peliksi. Myös Peliliiga oli omalla osastollaa yhdessä nurkassa.

Pelaamista ja tekemistä näillä messuilla riitti useammalle päivälle ja on hienoa nähdä, että Suomeenkin ollaan saatu näin merkittävä digitaalisen viihteen tapahtuma. Valmistajille Digiexpo messut ovat loistava tapa tuoda uusia tuotteita ihmisten nähtäville ja pelaajia varmasti kiinnostaa testata joulun hittipelit jo ennen kuin ne ehtivät edes kauppojen hyllyille. Toivotaan että messut säilyvät ainakin nykyisellä tasollaan jatkossa ja itse en panisi yhtään pahaksi, vaikka vielä kasvaisivatkin edelleen. Ammattilaispäivä oli myös loistava keksintö ja itse menisin mielelläni ensi vuonna koko päiväksi messuille etukäteen, niin ehtisin paremmin katsastamaan kaiken tarjonnan.

Alla vielä satunnaisia kuvia sekä pieni video messuilta, joita kuvakätköistä löytyi. Palautetta voi antaa kommenteissa ja kerro ihmeessä omat mielipiteesi messujen tarpeellisuudesta tai siitä mitä haluaisit siellä olevan. Olivatko messut yhtä onnistuneet myös yleisöpäivänä?

Digiexpo 2008 Digiexpo 2008 Digiexpo 2008 Digiexpo 2008 Digiexpo 2008 Digiexpo 2008 Digiexpo 2008 Digiexpo 2008 Guitar Hero World Tour Digiexpo 2008 Logitech Digiexpo 2008 Logitech Digiexpo 2008 Digiexpo 2008 Digiexpo 2008 Digiexpo 2008 Keskisen messutarjouksia

5 thoughts on “Digiexpo 2008 kuvat ja tunnelmat osa 2”

  1. Juu u. Näyttää vain vielä näin ennen itse messuja otetut kuvat kovin kolkoilta kun ei vielä ole sitä väen tungosta täyttämässä paikkoja.

    Jotenkin näyttää huvittavalta tuommonen yksinäinen esittelypiste kun koko muu ympäristö on harmaata betonia. =)

  2. Pingback: Blogit: 3 todella kiinnostavaa blogiartikkelia esittelyssä - Mediablogi

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *