Digiexpo 2008 kuvat ja tunnelmat osa 1

Digiexpo 2008

Tämän vuoden Digiexpo 2008 messut ovat jo viidennet Digiexpot. Järjestäjien mukaan tämän vuoden messut ovat suurimmat Digiexpo messut, jotka koskaan on järjestetty – ainakin pinta-alaltaan. Kaikki messupaikat olivat käytössä ja katsottavaa riitti enemmän kuin yhden illan aikana ehti läpi käydä. Tämän vuoden messuilla kokeiltiin myös ensimmäistä kertaa ammattilaisiltaa, johon pääsivät pelkästään lehdistö ja muut alan ammattilaiset. Itse lukeuduin ilahduttavasti jompaan kumpaan ryhmään ja pääsin katsastamaan messujen tarjonnan etukäteen torstaina aivan rauhassa kaikelta siltä väen tungokselta, joka yleisöpäivinä on messuilla vallinnut. Aika vaan meinasi loppua kesken, mutta tässä kuvia ja tunnelmia mitä itselleni jäi käteen tuosta ammattilaisillasta Digiexpo 2008 messuilta.

Kotiteatteri

Kotiteatteri puolelta esillä oli lähinnä kuva puolta ja siitäkin taulutelevisioita suurimmalta osalta. Iso ja valoisa messutila ei projektorien esittelemiseen oikein houkuta ja kaiuttimien kuuntelut ovat toisarvoinen asia. Taulutelevisiot kuitenkin ovat aina olleet messuilla hyvin esillä eikä tämä vuosi ollut poikkeus. Suurimmista merkeistä puuttui lähinnä Panasonic, joka ei näytä osallistuvan oikein mihinkään messuihin Suomessa.

Sony

Digiexpo 2008
Sony 52-tuumainen KDL-52W4500 näytti hyvältä.

Sonylla oli taas varmaan kaikki myynnissä olevat taulutelevisiomallit esillä messuilla. Suurin kiinnostuksen kohde oli maailman ensimmäinen OLED-tekniikalla valmistettu tuotantoon päässyt televisio Sony XEL-1. Pieni kuva oli todella hyvä ja värit sekä kontrasti erinomaiset. Pienen 11-tuuman näyttö oli tietenkin terävä, koska oli niin pieni ja katselukulmilla ei näyttänyt olevan merkitystä. Tämä kun saadaan nykyisten LCD-televisioiden kanssa samaan kokoluokkaan ja hintaan, niin sitten on elokuvan ystävällä pullat hyvin uunissa. XEL-1 mallin vieressä oli myös kivasti taululta näyttävä Sonyn E4000 malli, jota oli aika vaikea erottaa seinän oikeista tauluista, kun katsoi suoraan edestä.

Digiexpo 2008 Sony XEL-1 Digiexpo 2008 Sony XEL-1 Digiexpo 2008 Sony XEL-1 Digiexpo 2008 Sony Digiexpo 2008 Sony Digiexpo 2008 Sony Digiexpo 2008 Sony

Digiexpo 2008
harman/kardon oli Hifistudio17-osastolla yhdessä muiden valmistajien kanssa.

Sonyn ison osaston vieressä oli muita hifi- ja kotiteatterialan valmistajia. Suuri tila oli Hifistudio17 aluetta ja siellä oli useampi valmistaja saman teeman alla. Tyylikkään näköisen osaston jakoivat mm. H/K, Amphion ja Samsung. Kotimaisen Amphionin osastolta löytyivät uusi Krypton2 sekä Prio 620 kaiuttimet sekä  kansainvälisestikin menestyneitä Ion-kaiuttimia.

Digiexpo 2008 Amphion Digiexpo 2008 Amphion Digiexpo 2008 Samsung Digiexpo 2008 Samsung Digiexpo 2008 H/K Digiexpo 2008 H/K

Pioneer Kuro

Digiexpo 2008 Pioneer Kuro
Messuilla 60- ja 50-tuumaiset televisiot näyttävät yllättävän pieniltä.

Pioneerin uusimmat plasma- ja LCD-televisiot olivat myös esillä. Itselleni uutena tulokkaana esiintyi valkoinen Pioneer Kuro plasmatv. Aikaisemmin Pioneerin televisioita on tottunut näkemään vain mustana, joten tämä tuntui olevan uusi muodin mukainen aluevaltaus. Ohut uutuusmalli näytti kyllä ihan passelilta myös valkoisena.

Uusissa Pioneer Kuro KRP-500A malleissa tulee mukana myös DLNA-standardin mukainen verkkoliitäntä. Televisiolla voi streamata suoraan lähiverkosta videota ja musiikkia DLNA-verkkokovalevystä tai tietokoneesta. Sama ominaisuus on myös esimerkiksi uusissa Sonyn 4500-sarjan LCD-televisioissa. KRP-500A mallin erillinen viritinyksikkö pääsi nyt myös paremmin kuvaan kuin Hifimessuilla vähän aikaa sitten. Uudet Pioneerin LCD-televisiot olivat ihan hyvän näköisiä LCD-televisioiksi, joissa katselukulmatkin näyttivät olevan ihan kohdillaan.

Digiexpo 2008 Pioneer Kuro Digiexpo 2008 Pioneer Kuro LCD Digiexpo 2008 Pioneer Kuro KRP-500A valkoisena Digiexpo 2008 Pioneer Kuro KRP-500A valkoisena Digiexpo 2008 Pioneer Kuro KRP-500A viritin- ja liitinyksikkö

Muut kotiteatteri- ja hifiosastot

Kameran linssiin tarttui myös satunnaisia kuvia muilta osastoilta ja vaikka kuvia kaiken kaikkiaan tuli yli kaksisataa messualueelta otettua, ei kaikki kotiteatteriosastot  mahtuneet mukaan. Näiden kuvien ulkopuolelle jäi ainakin Epsonin videotykkihuone sekä erillisiset kuunteluhuoneet, jotka olivat kokoustiloissa niitä varten jotka halusivat tietää kotiteatterilaitteista enemmän ja kuunnella kaiuttimia. Itse en valitettavasti ehtinyt näitä huoneita käymään läpi, joten olisi mukava kuulla mitä kaikkea siellä oli tarjolla, niiltä ketkä sinne asti pääsivät käymään.

Digiexpo 2008 Tivoli Audio Digiexpo 2008 Geneva Labsin yhden laatikon hifijärjestelmä Digiexpo 2008 Skullcandy Digiexpo 2008 Tangent Digiexpo 2008 Tangent Digiexpo 2008 Bose oli isolla osastolla mukana messuilla Digiexpo 2008 Bose Digiexpo 2008 Bose vastamelukuulokkeet Digiexpo 2008 Sennheiser Digiexpo 2008 Hifimaailman osastolla voi voittaa Elac MicroMagic kaiutinsarjan Digiexpo 2008 viinibaari Digiexpo 2008 viinibaari

Tietokone, kamera ja HDTV

Digiexpo 2008 Jimm’s PC

Vaikka pelimarkkinat ainakin ovatkin tällä hetkellä aika konsolipainotteisia, oli isoja tietokone- ja lisälaite-valimistajia kuitenkin hyvin esillä. Jimm’s PC-Store oli tuonut Intelin Skulltrail koneen sekä omia näyttäviä konepakettejaan peleillä varustettuna. Fujitsu Siemensillä oli esillä kaikki uudet Amilo-mallit pöytäkoneista kannettaviin sekä näyttöihin. Mukana oli myös uusi pikkuläppäri Amilo Mini UI 3520.

HP:n osastolla oli uusi HP TouchSmart IQ500 tietokone, jossa komponentit ovat upotettu näytön taakse ja näyttö on 22-tuumainen kosketusnäyttö. Kosketusohjaus toimi yllättävän hyvin Windows Vistalla, kun pikaisesti testailin. Razerin osastolla oli esillä Razer Mako THX-hyväksytyt 2.1 kaiuttimet sekä uudet hiirimatot ja pelihiiri.

Yunto esitteli omia kodin turvalaitteita, jotka voidaan kytkeä kotona langattomasti ja lähettää kuvaa laajakaistan avulla. Kodin menoa voi tarkastella vaikka nettiselaimen välityksellä tai myös omasta matkapuhelimesta. Myös 3G-malli on tulossa joulukuussa, jolloin paketin voi asentaa vaikka mökille, jossa ei ole laajakaistayhteyksiä. Se onkin sitten eri asia kuinka monen mökki on 3G-verkon kuuluvuusalueella.

Kamerapuolella ehdin piipahtaa Canonin osastolla ihmettelemässä uutta Canon EOS 5D Mark II järjestelmäkameraa, joka osaa kuvata myös 1080p Full HD videokuvaa. Messuilla oli vain esittelyversio esillä ja myyntiversiot pitäisivät tulla tämän vuoden puolella. Ylätasanteella pääsi ihmettelemään messualueen vastakkaisella seinällä olleita osastoja massiivisen isolla 800 mm putkella. Sillä näki selvästi, jos joku kaivoi nenää messuhallin toisella puolella. Todellinen stalker-linssi täytyy myöntää! Digivideokameroissa oli esillä mm. uusimman Mikrobitin teräväpiirtovideokamera vertailun testivoittaja malli Canon HG20. Nikonilta olisin halunnut nähdä D90 järjestelmäkamera, jolla pystyy myös kuvaamaan teräväpiirtovideota hieman halvemmassa hintaluokassa kuin Canonin 5D Mark II, mutta sinne en kerinnyt.

Digiexpo 2008 Welho
Welholla oli esillä HD-kanavia ja bokseja.

Welho julkaisi juuri ennen messuja kuusi uutta teräväpiirtokanavaa sekä tallentavan teräväpiirtodigiboksin kaapeliverkkoon. Welhon tallentava sekä tavallinen HD-digiboksi ovat myynnissä wbox-nimellä ja Humax on ainakin tallentavan version valmistaja. Welhon kaapelissa näkyvien HD-kanavien bittimäärä ylettää jopa 18 Mbittiin sekunnissa, joten niiden kuvanlaatu on aika lähellä Blu-ray-elokuvien tasoa. Messuosastolla oli esillä MTVN HD ja Canal+ Sport HD kanavat, jotka näyttivät todella hyviltä. Molemmat HD-digiboxit olivat myös näytillä eivätkä näyttäneet yhtään pahalta mustan ulkokuorensa kanssa.

Digiexpo 2008 Jimm’s PC Digiexpo 2008 Jimm’s PC Intel Skulltrail Digiexpo 2008 Jimm’s PC Digiexpo 2008 Jimm’s PC Asus G50 Digiexpo 2008 Ubisoft Digiexpo 2008 Ubisoft Far Cry 2 Digiexpo 2008 Yunto Digiexpo 2008 Yunto kännykkäliittymä Digiexpo 2008 Amilo ja GraphicBooster ulkoinen näytönohjain kannettavaan Digiexpo 2008 Amilo näyttö Digiexpo 2008 Amilo Minu UI 3520 Digiexpo 2008 HP TouchSmart IQ500 Digiexpo 2008 Canon 5D Mark II Digiexpo 2008 Canon 800 mm pikkuzoomi Digiexpo 2008 Canon HD-videokamerat Digiexpo 2008 Welho HD digiboksi Digiexpo 2008 Welho tallentava HD-digiboksi Digiexpo 2008 Razr Digiexpo 2008 Razr Mako 2.1 THX-kaiuttimet Digiexpo 2008 Razr

Digiexpo 2008 Transcend

Tämän Digiexpo 2008 messukatsauksen ensimmäinen osa alkaa olla paketissa. Seuraavaan osaan jääkin sitten kaikki konsolipuolen pelit Playstation 3:n, Xbox 360:n ja Wiin osalta. Kuvat tähän raporttiin otin Sonyn A350 järjestelmäkameralla, jonka lainasta kiitän Kampin Sony Centeriä. Yhtään kuvaa en olisi kameralla saanut otettua ellei pieni muistikortteja myyvä Transcendin osasto olisi ollut minua pelastamassa ja myynyt 4 Gt CF-korttia 16 euron hintaan.

Seuraavassa osassa siis pelejä Xbox 360:ltä, Playstation 3:lta ja Wiiltä sekä pieni video, jonka kuvasin Canonin pokkarillani. Palautetta ja messuilla käyneiden mielipiteitä Digiexpo 2008 messuista kuulisin mieluiten kommenteissa. Olivatko hyvät messut ja mikä jäi parhaiten mieleen?

Messut ovat auki vielä lauantaina 10-19 ja sunnuntaina 10-17. Liput 13 euroa aikusilta ja 7-15 vuotiailta 9 euroa. Samalla Digiexpo lipulla pääsee myös Skiexpo ja Boardexpo tapahtumiin. Lisätietoja Suomen Messujen sivuilta täältä.

Lue myös Digiexpo 2008 kuvat ja tunnelmat osa 2! Jos haluat jatkossakin lukea tekniikanihmelapsi.comin laadukkaita artikkeleita kannattaa ottaa RSS-syöte talteen

16 thoughts on “Digiexpo 2008 kuvat ja tunnelmat osa 1”

 1. Pingback: Vapaapäivä - oikeasti

 2. Pingback: Blogit: 3 todella kiinnostavaa blogiartikkelia esittelyssä - HPWEB

 3. Mitäs uutta tossa XEL-1:ssä on? Sehän on ollut jo monta kuukautta verkkokauppa.comissa näytillä 😉

 4. @rkan
  Itse näin XEL-1:n ensimmäistä kertaa livenä. Verkkokaupassa tulee harvemmin käytyä, kun on niin hankala suhailla ruuhkissa autolla Ruoholahdessa päin.

  @Sokar
  Kiitos kuva linkeistä. Ihan hyvältä näyttää nuo Nokialla otetut kuvat. Viime vuonna otin kuvat Digiexposta Canon EOS 350D:llä, jossa oli kiinteä Canon EF 50mm F/1.8 linssi. Sillä linssillä tuli vähän valoisempia kuvia ennen kuvankäsittelyä, mutta kuvakulma oli kapeampi ja ei ehkä niin hyvin sopinut tällaiseen messukuvaukseen.

  Sonyn A350 mallissa oli tietääkseni vakio kitti linssi 18-70mm. Ihan passeli kamera näin ensituntumalta tuo Sony.

 5. Sairaan hyvä kirjoitelma, sikasti järkevää tekstiä, kiitos.
  Messuista on aina kiva lukea.

 6. Pingback: Blogit: 3 todella kiinnostavaa blogiartikkelia esittelyssä - Mediablogi

 7. Pingback: Digiexpo 2009 | tekniikanihmelapsi.com

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *