Samsungilta 7.9mm paksu LCD TV -prototyyppi

tweakers.net

Taulutelevisioiden ohuudesta käydään tällä hetkellä rankkaa kilpailua. Sony aiemmin julkaisi 9.9 mm paksun television, jonka jälkeen Philips esitteli IFA-tapahtumassa elokuussa 8 mm paksuista prototyyppiä. Tällä kertaa on vuorossa Samsung, jonka vastaisku tulee 7.9 mm paksuisena.

Samsung sai ohuuden aikaan irroittamalla virittimen ja muuta elektroniikkaa telkusta erilliseen laatikkoon. Televisio onkin vasta prototyyppi, mutta Samsung esitteli samalla 52″ ja 9.9 mm paksuista myyntiin tulevaa televisiota, joka on samanpaksuinen kuin Sonyn tämän hetken ohuin myyntiin tarkoitettu televisio.

LCD-teknologian rajat ovat tulossa taulutelevisioissa jo vastaan sillä normaali LCD-televisio tarvitsee LCD-kiteidensä taakse lampun valaisua varten. Sony aiemmin esittelikin tulevaan Oled-teknologiaan perustuvaa Sony XEL-1 televisiota, jonka paksuus on huimat 1 mm paksu. Oled-teknologiassa jokaisella led-kiteellä on oma orgaaninen valaisu, jolloin paksuudessa saadaan pois turhat valaisuun tarvittavat osat. Lisäksi valaisu on tällöin tasaista ja mustan taso saadaan lähelle Kuro-plasmojen tasoa.

Linkit

4 thoughts on “Samsungilta 7.9mm paksu LCD TV -prototyyppi”

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *