Google ja CBS tuovat täyspitkät TV-jaksot YouTubeen

images.jpeg

Google ja Yhdysvaltalainen televisioyhtiö CBS ovat päässeet sopimukseen, joka tuo täyspitkien televisiojaksojen näyttämisen Youtube-palveluun. Aiemmin Youtubessa on ollut vain lähinnä pilkottuja TV-sarjoja, joidenka esitysoikeudet ovat olleet vähän niin ja näin. Nyt kuitenkin esitysoikeuksista on päästy virallisesti sopimukseen. Ilmeisesti sopimusneuvotteluita on käynnissä muidenkin televisiöyhtiöiden kanssa ja jatkossa voidaan nähdä vielä lisää TV-sarjoja. CBS sopimukseen kuuluu alustavasti ainakin Star Trek, MacGyver, Beverly Hills 90210 ja The Young and the Restless (tunteita ja tuoksuja? =). Sarjat tuntuvat olevan vielä vähän vanhoja, mutta ainakin päänavaus on tehty.

TV-sarjojen kuvanlaatuun ei ole vielä mitään tietoa, mutta YouTube on samaan aikaan tuomassa markkinoille uutta TheatreView-palveluaan, joka tarjoaisi pidempiä ja aiempaa parempilaatuisia videoita. Myöskään TV-sarjojan ilmaisuus ei ole tiedossa, mutta itse ainakin olettaisin sarjojen olevan ilmaisia ja perustuvan johonkin mainostoimintaan.

Saa nähdä tekeekö YouTube tällä päänavauksellaan saman vallankumouksen televisio, ja miksei myös elokuvien suhteen kuin aiemmin online videoiden kanssa.

Linkit

4 thoughts on “Google ja CBS tuovat täyspitkät TV-jaksot YouTubeen”

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *