Teknikmagasinet vekotinkauppa tuli Suomeen

teknikmagasinet

Tekniikanihmelapsi.com oli muutama päivä sitten tarkastamassa Suomen ensimmäisen Teknikmagasinet-kaupan avajaisia Vantaan Jumbossa. Paikalla oli Suomen yhteyshenkilö Miikka Pitkäjärvi ja yksi tämän suositun Ruotsalaisen kauppaketjun perustajista toimitusjohtaja Jannis Östlund, jota pääsin myös haastattelemaan.

Teknikmagasinet on aloittanut toimintansa Ruotsissa jo vuonna 1989 ja tällä hetkellä sillä on 68 liikettä Ruotsissa ja 15 liikettä Norjassa. Itselleni tämä kauppaketju oli tähän asti tuntematon, mutta monet suomalaiset ovat Ruotsin matkoillaan vierailleet sataman lähellä sijaitsevissa Teknikmagasinet kaupoissa ihan jonoksi asti. Jannis kertoi että monet olivat kyselleet, että koska he avaavat kaupan myös Suomessa, mutta avaaminen on aina viivästynyt erilaisten kiireiden takia.

Nyt suunnitelmat ovat isot sillä suunnitteilla on jopa 30-40 liikkeen avaaminen lähivuosien aikana kaikkiin suurimpiin kaupunkeihin. Teknikmagasinetin liikkeet sijaitsevat aina parhailla kauppapaikoilla kauppakeskuksissa ja kauppakaduilla. Jumboon ja heidän liiketilansa sijaintiin he olivat erittäin tyytyväisiä ja ovat valmiita odottamaan uusien kauppojen avaamista, kunnes saavat mielestään parhaan liiketilan vekotinkaupalleen.

Suurin osa tuotteista myydään kaupoissa ja uuden kaupan avaaminen on ainakin Ruotsissa aina vähentänyt nettimyynnin melkein olemattomiin. Kaupoissa on kaikenlaisia teknisiä ja elektronisia vekottimia mp3-soittimista radio-ohjattaviin leluihin. Suuri osa myynnistä tapahtuu tiskin takaa ja henkilökohtaiseen asiakaspalveluun panostetaan erityisen paljon. Avajaispäivänä olikin hauska katsella, kun pienen tiskin takana parveili jopa viisi myyjää palvelemassa asiakkaita. Liikkeiden tarkoituksena on myydä kaikkia kivoja laitteita, jotka mahtuvat muovipussiin.

Avajaispäivän myynti ylitti reippaasti odotukset ja 100 kappaleen erä 10 euron Nokian matkapuhelimia myytiin loppuun ensimmäisen tunnin aikana. Kuvagalleriasta voitte tarkastella avajaistarjouksia ja ne ovat voimassa pari viikkoa avajaisista. Kaikki tuotteet ovat myös ostettavissa nettikaupasta osoitteessa www.teknikmagasinet.fi.

No mitä siellä sitten myydään?

teknikmagasinet tuotepussi
Pressikassissa oli mukava kasa vekottimia testattavaksi.

Ajaispäiviltä sain mukaani pussillisen Teknikmagasinetin tuotteita kotiin vietäväksi ja testattavaksi. Pussista löytyi mukava katsaus kaupan tuotteisiin joita on melkein 3000 erilaista. Mukana oli NSD PowerBall, radio-ohjattava mikrohelikopteri, paristoja, MP3-soitin FM-radiolähettimellä, energiapurkkaa sekä Clone-A-Willy …öh jormankopiointipaketti… Melkein 300 sivuisesta katalogista näkee hyvin tuotteiden paljouden ja sitä on mukava selailla ja tutkia mitä kaikkia mukavia teknisiä laitteita onkaan keksitty.

teknikmagasinet Nsd Powerball
PowerBall on todella hyvä jumppalaite.

Toimistolla työkavereiden kesken on ehdottomasti suosituimmaksi vekottimeksi noussut NSD PowerBall. Se on gyrotekninen pallo, jota pyörittämällä saa jopa 18 kg voiman kämmeneen. Pallon sisällä gyroskoopin pyöriessä nopeammin voima kasvaa kämmenessä ja sitä saa todellakin puristaa kovaa, jotta se pysyy kädessä. Kierroslukumittari kertoo kuinka nopeasti gyroskooppi on pyörinyt ja on todella addiktoivaa yrittää rikkoa kaverin tekemää ennätystä kierrosnopeudessa. Samalla käsivarren lihakset menevät todella nopeasti hapoille, kun vastus kasvaa kierrosten kasvaessa. Muutamia vuosia salilla käyneenä tämä on mielestäni ehdottomasti paras laite käsivarren lihaksien treenaamiseen. PowerBall onkin suosittu urheilijoiden ja muusikoiden kesken, koska se vahvistaa puristusvoimaa sormissa. Pari kaveria aikoi hankkia samantien myös itselleen tällaisen jumppapallon ja suosittelen sitä kyllä kaikille ja varsinkin toimistotöissä oleville, joilla hiiriranne voi aiheuttaa harmia.

teknikmagasinet minihelikopteri
Mikrohelikopterilla lentämällä ei välttämättä saa lentolupakirjaa, vaikka se vaikeata onkin.

Toinen aina niin hauska vempele oli tietenkin mikrohelikopteri. Sen lennättäminen ahtaissa toimistohuoneissa on kuitenkin aika vaativaa ja säätämiseen meni hetken aikaa, jotta kääntyminen ja lentäminen edes onnistuivat. Lentoaika tällä yllätyspienellä kopterilla on viisi minuuttia, jonka jälkeen sen voi ladata 25 minuutissa täyteen latinkiin ohjaimesta löytyvällä johdolla. Ohjain syö sisäänsä kuusi AA-paristoa, joten mukana tulleet paristot olivat tosiaankin tarpeeseen. Itse en ole saanut tätä vielä rikki, vaikka se on osunut lukemattomia kertoja seiniin ja kaikkiin mahdollisiin esteisiin, joten nämä tuntuvat olevan yllättävän kestäviä. Sitten kun kalibroinnin on saanut tehtyä, niin lentelykin on ihan mukavaa, mutta ei kuitenkaan niin addiktoivaa kun PowerBall:n pyörittely. FM-lähetintä en ole vielä testannut, mutta mielenkiinnolla odotan miten hyvän MP3-soittimen saan nyt autooni asennettua.

Teknikmagasinet näytti kaiken puolin hyvältä liikeidealta ja kilpailijoita sillä ei minun mielestäni edes ole, kun kaikki suorat kilpailijat toimivat Suomessa tietääkseni ainoastaan verkossa. Teknikmagasinet on itse nimennyt kilpailijakseen Clas Ohlsonin, mutta näin profiloitunutta heidän tuotevalikoimansa ei mielestäni ole. Kivijalkakauppa on Teknikmagasinetin mielestä toimiva konsepti, koska ihmiset haluavat hypistellä tuotteita ennen ostopäätöstä. Hyvä sijainti tuo varmasti satunnaisia ostajia kauppaan ja tuotteet ovat sopivan kokoisia mukaan vietäväksi. Mielenkiintoista nähdä miten hyvin kauppa lähtee vetämään ja miten nopeasti uudet kaupat avataan Suomessa.

Alla kuvia avajaispäivästä ja tarjouksista, jotka pitäisi olla vielä voimassa tämän ja ensi viikon. Kannattaa myös lukaista hilavitkuttimen uutinen kaupan avajaisista sekä Markon haastattelu Janniksen kanssa Wautsi.comista. Vaikka lehtimarkkinointi ei ollutkaan ollut kovinkaan näkyvää, niin ainakin hyvä otos suomalaisia tekniikkablogeja oli kutsuttu paikalle 🙂

Kuvagalleria

Teknikmagasinet Teknikmagasinet Teknikmagasinet Teknikmagasinet Teknikmagasinet Teknikmagasinet Teknikmagasinet Teknikmagasinet Teknikmagasinet Teknikmagasinet Teknikmagasinet

Linkit

12 thoughts on “Teknikmagasinet vekotinkauppa tuli Suomeen”

  1. Itsellä lähtikin jo toi powerball ostoon.

    30-40 kauppaa tuntuu kyllä aika suurelta määrältä. Aika isolla profiililla sitten tullaan varmaan liikettä näkemään jos suunnitelma toteutuu.

    Katalogissa tosiaan itseä miellytti Clas Ohlsoniin verrattuna tuotteiden laadukkaat merkit. Esim. kuulokkeissa oli valittavana Sennheiserin tuotteista Skullcandyyn ja iEariin.

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *