Genelec 6010A ja 5040A – hifitasoiset tietokoneen aktiivikaiuttimet

Genelec 6010A aktiivikaiuttimet

Äänentoiston ammattilainen Genelec on julkaissut pienimmät kaiuttimensa, jotka ovat suunniteltu kannettavan tietokoneen kaveriksi. Studiontason kaiuttimista tunnetun Genelecin 6010A aktiivikaiuttimet sopivat myös mp3-soittimen tai pienen kotiteatterin äänentoistajiksi. Aktiivikaiuttimissa on kaiuttimen sisällä vahvistin, joten ne voi suoraan kytkeä esimerkiksi tietokoneeseen, mp3-soittimeen tai kotiteatterivahvistimen linjatasoisiin antoliittimiin.

Korkealuokkaiset elementit, tehonvahvistimet, aktiiviset jakosuotimet ja elektroniset suojapiirit tuovat ammattimaisen tarkan äänentoiston tietokoneesta työpöydälle. 6010A -kaiuttimien bassotoisto ulottuu 73 hertsiin asti ja niissä on 12 watin vahvistimet sisäänrakennettuna. 102 desibelin äänenvoimakkuus yhden metrin päässä riittää pienen kotiteatterhuoneen äänentoistoon ja hyvin tietokonekäyttöön työpöydällä. Mielestäni valkoinen väritys oikein huutaa näitä kaiuttimia valkoisen kannettavan kaveriksi tai muuten tyylitietoisen designerin työpöydälle.

Näiden kaksikanavakaiuttimien rinnalle kannattaa harkita 5040A subwooferia, joka on myös pienen kokonsa ja valkoisen värityksensä puolesta suunnattu tyylitietoisen iSukupolven bassotoistimeksi. Genelec 5040A subwooferissa on 6,5″ elementti, jota kiusoittelee 40 watin vahvistin. Toistoalueen ollessa 35 – 85 Hz:ä tämän pienen jyrisijän pitäisi integroitua aika mukavasti 6010A kaiuttimien kanssa.

Kannattaa käydä katsomassa näiden kahden kaiuttimen mikrosivusto, josta löydät hienot 3D-animaatiot kaiuttimista sekä molempien mallien tarkemmat tiedot.

Linkit

5 thoughts on “Genelec 6010A ja 5040A – hifitasoiset tietokoneen aktiivikaiuttimet”

 1. Pari 6010A kaiutinta tuli ostettua ja hyvin soivat.
  Ainut ongelma läppäriltä musiikkia kuunnellessa on järkyttävä taustakohina, jota ei tunnu saavan millään kuriin..
  Onko kenelläkään vinkkiä millä kohinaa saisi vähennettyä?

 2. suhinasi ongelma on mitä luultavammin koneesi äänikortti. Balansoimaton signaali on aika aika häiriöherkkä. Itsellä myös useampi pari Genelecejä eivätkä yhdetkään suhise Digidesignin ääni-interfacejen kanssa.

 3. Täytyy sanoa, että ainakin ulkonäön suhteen vakuuttavat.

  “102 desibelin äänenvoimakkuus yhden metrin päässä riittää pienen kotiteatterhuoneen äänentoistoon ja hyvin tietokonekäyttöön työpöydällä”

  Kuulovaurio?

 4. Hommasin kaksi valkoista 6010A ja subbarin 5040A tietokoneeseeni.

  Kyllä kelpaa, tuo subbari on suositeltava lisä noihin kaiuttimiin se täydentää alataajuuksia hienosti, tosin kerrostalossa asuessa sen kanssa pitää olla harmillisen varovainen.

  Tosin isompaan huoneeseen jossa kuunteluetäisyydet ovat pidempiä saattaisin ostaa ennemmin 8030A mallit ilman subbaria.

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *