Helsinki HighEnd & Hifimaailma 2008 -hifimessut ennakko

Hifimessut 2007 - Amphion Ion ja Ion L

Tulevana viikonloppuna järjestetään taas perinteiset ja Suomen suurimmat hifimessut Helsingissä Radisson SAS -hotellissa. Tällä kertaa näytteilleasettajia ja tuotteita on mukana ennätysmäärä ja 60 osaston kattauksella tämän kertaiset hifimessut voivat olla suurin hifitapahtuma, joka Suomessa on koskaan järjestetty. Viime vuotisten messujen tapaan olen itse lauantaina matkalla messuille luotettavan Canon IXUS -pokkarin kanssa aistimaan mitä messuilla on tänä vuonna tarjolla.

Hifimaailman sivuilla voit lukaista messuennakon, joka esittelee muutamia messuosastoja ja niissä esiteltäviä tuotteita. Myös uusimmassa Hifimaailman numerossa on melkein sama artikkeli. Lehden mukana tuli myös alennuskuponki, jolla pääsee messuille puoleen hintaan tai kaksi yhden hinnalla. Lehti kannattaa hakea lehtipisteestä ihan jo senkin takia, että tässä numerossa arvostelussa ovat esimerkiksi isot taulutelevisiot ja Blu-ray-soittimet. Pioneerin ja Panasonicin plasmat loistivat testissä kuvanlaadullaan ja Sonyn Playstation 3 on edelleen voittamaton Blu-ray-soitin.

Ennakkojuttujen perusteella messuilla on mukavasti esillä itseäni eniten kiinnostava aihe – kotiteatterit. KotiAV rakentaa kaksi (*EDIT: DVD Plazan keskusteluissa korjattu, että tuleekin vain yksi huone, joka tehdään yhdessä vuorokaudessa kuntoon) oikeasti hyvin soivaa kotiteatteria akustointilevyillä ja omilla custom-ratkaisuillaan. Mielenkiintoista nähdä minkälaiseen lopputulokseen hotellin konferenssihuoneessa päästään. Marek Sound on myös tuomassa ison kattauksen kotiteatterilaitteita esille ja heidän osastollaan on esillä mm. JVC:n projektori, Stewartin-valkokankaat ja Monitor Audion Platinum sarjan lippulaivamallit etu- ja takakaiuttimina. Consept Hifi ja Marek Sound esittelevät yhdessä Vienna Acousticsin uuden lippulaiva kaiuttimen The Music, joten loistavaa äänentoistoa on taas odotettavissa messuilla. Tällä kertaa täytyy myös itse muistaa käydä kellarissa kuuntelemassa autohifiä, jota on edustamassa peräti kymmenen autoa.

Suosittelen messuilla käymistä jokaiselle, joka haluaa tietää ja oppia mitä hyvä äänen- ja kuvantoisto voi parhaimmillaan olla. Tietenkin suurin osa merkeistä ja hinnoista menevät reippaasti yli ja ohi oman ymmärryksen rajojen, mutta ainoastaan kuuntelemalla ja kokemalla voi kehittyä paremmaksi musiikin kuuntelijaksi. Itse aloitin näillä messuilla vierailun vuosia sitten tietämättä sen suurempia kunnollisesta hifistä ja voin lämpimästi suositella messuja aloitteleville hifisteille tai ensimmäistä olohuoneteatteriaan rakentavalle. Missään muualla ei voi yhdellä kertaa kuulla niin montaa erilaista ratkaisua kuin Helsingin hifimessuilla.

Helsingin HighEnd & Hifimaailma 2008 -hifimessut
27 –
28.9 (la ja su) klo 10-18
Radisson SAS, Rnebergin katu 2 , Kamppi 00100 Helsinki
Liput 12€

Linkit

1 thought on “Helsinki HighEnd & Hifimaailma 2008 -hifimessut ennakko”

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *