Oppo BDP-S82 Blu-ray-soitin

oppo980_screen.jpg

Oppo on esitellyt tulevaa Blu-ray-soitintaan CEDIA-tapahtumassa. Ottaen huomioon OPPO:n aikaisempien DVD-soittimien laadun tältä tulevalta soittimelta voidaan odottaa erittäin hyvää kuvanlaatua, varsinkin DVD:n skaalaamisessa HD-telkkareille. Yksityiskohtia soittimesta ei ole vielä paljoa saatavilla, mutta se tukee 2.0 profiilin Blu-Ray-ominaisuuksia kuten BD-live. BDP-S82 tukee tämän lisäksi 7.1 surround ääntä Dolby Digital Plus, Dolby Digital TrueHD, DTS High Resolution ja DTS HD-Master dekoodaustekniikoilla.

Julkaisupäivämäärästä tai hinnasta ei ole tarkkaa tietoa, mutta Oppo on arvioinut hinnan asettuvan 500-700 dollarin tietämille ja julkaisu tapahtuisi tämän talven aikana. Mielenkiintoiseksi jää arvailu DVD-skaalauksen laadusta verrattuna PS3-konsoliin, ottaen huomioon PS3 varsin hyvän laadun skaalauksessa ja Oppon aikaisemman filosofian HD-tasoiseen kuvaan pyrkimisessä DVD-medialla.

Linkit

3 thoughts on “Oppo BDP-S82 Blu-ray-soitin”

  1. Lisäyksenä tähän Erikin artikkeliin omia kokemuksia Oppon DVD-soittimesta. Itse omistan juurikin tuollaisen OPPO Digitalin skaalaavan DVD-soittimen mallimerkinnältään OPPO Digital DV971H. Se on toiminut pari vuotta loistavasti yhdessä Panasonic TH-42PV60 HD Ready plasmatelevision kanssa ja skaalattuna DVD-elokuvat eivät ole koskaan näyttäneet paremmilta. Oppo on kiinni plasmassa DVI-HDMI-kaapelilla, joka myös tuo kuvaan selkeän parannuksen perinteiseen SCART-liitäntään verrattuna, vaikka kuvaa ei edes skaalaisi DVD-soittimesta. Kuvamoodina käytän 720p-resoluutiota. Kaikki taulutelevisiothan skaalaavat kuvamateriaalin television ominaisresoluutioon, mutta Oppon soitin osaa tuon skaalauksen paremmin, kuin taulutelevisio itse.

    Innolla odotan tätä uutta Oppon Blu-ray-soitinta ja tuo analoginen 7.1 ääniulostulo kaikilla mahdollisilla äänistandardeilla on loistava lisä, koska soitinta voi käyttää myös vanhemmassa vahvistimessa, joissa ei ole HDMI-liitäntää.

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *