Microsoft BlueTrack – parempi kuin laserhiiri

Microsoft Explorer Mouse

Microsoft julkaisi uuden hiiritekniikkansa, jonka se väittää olevan parempi kuin aikaisemmat optiset- tai laserhiiret. BlueTrack-tekniikalla uusia Explorer Mouse ja Explorer Mini Mouse -hiiriä voi käyttää useimmilla pinnoilla kuin laserhiiriä. Uudessa tekniikassa on laajempi säde kuin lasersäteessä joten pinnasta, jonka päällä hiirtä liikutetaan, saadaan tarkempi kuva tällä uudella kuvaustekniikalla.

Sininen valo, jota käytetään pinnan lukemiseen, on samantapainen kuin esimerkiksi TV:n rikostutkintasarjoissa, joissa poliisit tarkistavat verijäljet sinisellä lampulla. Tämän sinisen valon kuvaaman pinnan lukee CMOS-piiri, joka päättelee kuvasta mikä siinä on vaihtunut edelliseen verrattuna. Tällä pinnan kuvantamisella hiiren pitäisi toimia melkein millä pinnalla tahansa. Peili- ja lasipinnat eivät kuitenkaan edelleenkään onnistu edes tältä uudelta sinisen valon hiireltä.

Ensimmäiset hiiret, jotka käyttävät BlueTrack-teknologiaa, ovat langattomat Explorer Mouse ja Explorer Mini Mouse. Pyöristetyt muodot ovat tehty oikeakätisille ja niissä molemmissa on mukana erillinen 2,4 GHz lähetin, joka kytketään tietokoneen USB-väylään. Toimintasäde pitäisi olla jopa 10 metriä. Hiirien pohjassa kulkeva sininen valokehä tuo mukavan lisän ulkonäköön. Isomman Explorer Mouse -hiiren mukana tulee erillinen latausteline ja pienemmän Explorer Mini Mouse -hiireen virtaa antaa kaksi AA-paristoa. Hiirissä on valo, joka ilmoittaa kun virta alkaa olla vähissä. Arvioidut jälleenmyyntihinnat ovat Explorer Mouse 79,90 euroa ja Explorer Mini Mouse 59,90 euroa ja molemmissa hiirissä on kolmen vuoden takuu.

Mielestäni laser hiiret ovat jo toimineet loistavasti erilaisilla pinnoilla, joten on mukava nähdä kuinka paljon parannusta tämä uusi BlueTrack-tekniikka siihen vielä tuo. Muistan kun hankin ensimmäisen optisen hiiren, joka oli juurikin Microsoftin IntelliMouse Explorer. Silloin hyppäys pallohiiristä optisiin oli aivan käsittämätön parannus ja tuo kyseinen hiiri toimii edelleen optisen sensorinsa puolesta. Pelaaminen on kuitenkin kuluttanut vasemmanpuoleisen napin toimintaa vähemmän toimivaan suuntaan.

Microsoft Explorer Mouse

Microsoft Explorer Mouse Microsoft Explorer Mouse Microsoft Explorer Mouse Microsoft Explorer Mouse Microsoft Explorer Mouse Microsoft Explorer Mouse Microsoft Explorer Mouse Microsoft Explorer Mouse

Microsoft Explorer Mini Mouse

Microsoft Explorer Mini Mouse Microsoft Explorer Mini Mouse Microsoft Explorer Mini Mouse Microsoft Explorer Mini Mouse Microsoft Explorer Mini Mouse Microsoft Explorer Mini Mouse

Linkit

5 thoughts on “Microsoft BlueTrack – parempi kuin laserhiiri”

  1. Tuo sininen ympärysvalo ei varmaankaan liity tähän teknologiaan muuten kuin koristeena? Vai tarvitaankohan tuota sinistä hohkaa, jotta liikkeenjäljitys toimii.

    Itse, ehkä hieman kavahtaisin tuommoista hehkua esim. leffaa kattellessa. Sohvakäytössähän tämä olisi aivan loistava. =)

  2. Ihan paska hiiri. Logitechin MX revolution seuraa paljon paremmin eri pinnoilla. On kokemusta molemmista.

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *