Wiredin how-to Wiki

Wired.com How To Wiki

Aina silloin tällöin itselle tulee tilanteita jolloin ei oikein tiedä kyseiseen tilanteeseen liittyvästä asiasta yhtään mitään. Esimerkiksi jos on hankkinut hienot televisiot ja muut kotiteatterin vermeet ja alkaa miettiä kaiuttimien optimaalista asemointia tai ei tiedä ollenkaan mitä kaiuttimia kannattaisi ostaa. Yleensä tässä tilanteessa alkaa sitten kysellä kavereilta, jotka eivät todennäköisesti tiedä itsekään sen enempää ja ovat itse saaneet vähintään hämäriä neuvoja omilta kavereiltaan. Jotkut tietenkin etsivät tietoa Googlella tai lukuisilta aiheeseen liittyviltä foorumeilta, joista yleensä sitten saa ”ammattilaisten” apua ja neuvoja. Tietenkin oma tietämys edes jotenkin tämmöiseen asiaan auttaa seulomaan lähteitä ja oikeasti auttavia niksejä. Eräs hyvä lähtöpaikka voisi olla Wired.comin how-to wiki. Opas on jo tietenkin jonkin aikaa ollut toiminnassa ja ei välttämättä ole kaikille aivan uusi, mutta itselle tämä tuli uutuutena vastaan.

Itse törmäsin kyseiseen Wikiin aivan sattumalta liittyen juuri kaiutinjärjestelmään liittyvään uutisointiin. Tutustuin hieman tuohon Wikiin ja ideahan on aivan loistava. Käyttäjät voivat lisätä omia how-to oppaitaan itse Wiredin ylläpitämään palveluun. Tästä johtuen Wikin sisältö ja oppaiden aihealueet ovat erittäin laajat kattaen kaiken matematiikan kokeiden läpipääsystä, tietokoneen käyttöoppaitten kautta elämästä selviytymisoppaisiin.

Käyttäjien tekemät oppaat ovat varsin usein lähinnä humoristisia, joskin mukaan mahtuu paljon tärkeääkin tietoa kuten selviytyminen epäkuolleiden ylösnoususta. Tai sitten blogisuuruudesta unelmoivalle kuinka ostetaan oma domain ja web-palvelin.

Vaikka suurin osa kyseisen Wikin oppaista ei välttämättä kaikkia kiinnosta, niin löytyy sieltä aika paljon esimerkiksi kotiteatteriinkin liittyviä tekstejä, kuten miten varmistetaan oma kotiteatteri lapsikestäväksi.

Jos satut löytämään hyviä oppaita, niin voit toki kommentoida vaikkapa tähän uutiseen.

Linkit

1 thought on “Wiredin how-to Wiki”

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *