tekniikanihmelapsi.com 1v.

tekniikanihmelapsi.com Aloitus

Tänään tulee tasan vuoden päivät, kun ensimmäinen blogi-postaus nähtiin tekniikanihmelapsi.com:ssa. Itseasiassa tämä blogi starttasi Saunalahden wippies-palvelun puolella, mutta siirtyi nopeasti omaan domainiin, kun wippiesillä blogin muokkaamiseen ei ollut mitään mahdollisuuksia. Tämä blogi on ensimmäinen blogi, jota lähdin kirjoittelemaan ja myöskin ensimmäinen oma domain, jonka olen ostanut. Paljon on tullut opittua wordpress-blogialustasta ja blogeista ylipäätänsä.

Paljoa en ennen tämän blogin aloittamista ollut blogimaailmaa seurannut tai edes tarkemmin tiennyt mitä käsite blogi-pitää sisällään. En ehkä vieläkään tarkalleen tiedä mitkä kaikki sivustot tänä päivänä voidaan luokitella blogeiksi, mutta en usko että sillä on edes niin suurta merkitystä. Tähän päivään mennessä tätä blogia on käynyt lukemassa Googlen Analytics palvelun mukaan yli 59 000 yksilöityä kävijää ja sivuja on ladattu yli 154 000 kertaa, joka on kyllä reippaasti enemmän kuin uskoin saavani blogin ensimmäisen vuoden aikana.

Aluksi ajattelin kirjoitella pelkästään omista projekteista tietokoneiden ja kotiteatterilaitteiden parissa, mutta laitevalmistajien ja lehdistöedustajien mielenkiinnon avustuksella blogi on enemmän keskittynyt tuoteartikkeleihin ja laitearvosteluihin. Olen kuitenkin yrittänyt tuoda jokaisessa arvostelussa selkeästi esille omia mielipiteitäni ja näkökohtia tuotteisiin, jotta arvostelut eivät olisi vain tuotteen ominaisuuksien esittelyä. Artikkelit ovat myös olleet itselleni erittäin opettavaisia kokemuksia, enkä missään nimessä ole itse kaikkitietävä tekniikan ihmelapsi. Paremminkin kaikesta tekniikasta kiinnostunut, jopa siinä määrin, että haluan kiinnostustani myös muille jakaa tämän blogin artikkeleiden avulla.


Amphionin kaiuttimet rivissä Digiexpossa.

Yksi suosittu artikkelityyppi viimeisen vuoden aikana ovat olleet messuraportit hifimessuilta ja Digiexposta sekä Toys4Boys-messuilta. Syksyllä aion hifi- ja digiexpo-messuille taas osallistua ja välittää omat kokemukseni tämän blogin avustuksella. Laitearvostelut ja tuotesittelyt tulevat myös jatkumaan ja niissä pyrin panostamaan enemmän kotiteatterilaitteiden puolelle. Niiden “testaaminen” on vain vähän haasteellisempaa ja tietämys niistä ei itselläni ole niin vahva kuin tietokoneen komponenteista ja oheislaitteista, joten siksi tähän astinen painopiste on ollut enemmän tietokoneiden parissa.

Tällä hetkellä tämän blogin uutisointia tuottaa myös Erik, jonka Blu-ray painotteisia uutisia olemme saaneet lukea muutaman kuukauden ajan. Valitettavasti blogin ulkoasu ei kerro artikkelin kirjoittajaa, joten tällä hetkellä on mahdotonta nähdä kuka uutisen on kirjoittanut. RSS-syötteen kautta kirjoittajan näkee selvästi ja koitan muokata blogin ulkoasua tämän osalta, kun kesäloma “kiireet” helpottavat. Tämä blogi on myös matkalla uuteen palvelinhotelliin Zonerille, joten odotan domainin lopullista siirtoa ja teen muutoksia ulkoasuun mielummin vasta uudessa hotellissa.

Siirrossa mietin myös domainin päätteen vaihtoa .fi-päätteeseen, mutta en nähnyt siitä suurempaa hyötyä, joten blogin pääsivut tulevat edelleen sijaitsemaan .com-domainissa. .net- ja .fi-domainit olen myös hankkinut, joten niiden kautta tuleva liikenne ohjautuu automaattisesti tänne tekniikanihmelapsi.com-domainiin. Ajattelin että eipähän tarvitse muistaa, että mikäsenytoli fi-, net- tai com-pääte tässäkin sivustossa on käytössä, joten hankin ne kaikki.

Palautetta saa antaa vapaasti kommenteissa tai palautelomakkeella tämän sivuston toiminnasta ja toivon jatkossa näkeväni ainakin nykyiset vähän yli 100 päivittäistä RSS-lukijaa sivuillani pyörimässä. Jos et ole vielä tilannut tämän sivuston RSS-syötettä – jolla saat parhaiten tiedon uusista artikkeleista – voit hakea sen täältä.

Kiitos kaikille lukijoille ja tukijoille ja hyvää kesän jatkoa.

Terveisin, Sami Laakkonen – Chefredakteur 🙂

25 thoughts on “tekniikanihmelapsi.com 1v.”

 1. Nyt on valvottu keskipisteeseen eli päivän kohokohtaan. Tätä artikkelia luin juuri hitaasti alusta loppuun ja mitä voin enää sanoa? Onnittelut saavutuksesta! Tämä blogi on yksi suosikeistani ja seuraankin tätä Google Readerin kautta sekä manuaalisesti.

  Bloggaus on taidetta parhaimmillaan. Oma blogini täyttää vuoden elokuun 15. päivä. Ainakin matkaa. Bloggailen oppii paljon uutta ja toivottavasti oletkin oppinut kaikkea tarpeellista bloggaajana ja on ainakin blogiasi mukavaa lukea, oli mukavaa lukea ja tulee olemaan mukavaa luettavaa.

  Vuosi on takana eli tie on vapaa. Käytä se hyvin eli lisää artikkeleja vain ja kun kerta mahdollisuus on, niin anna palaa täydestä! Itsekin aloitin oman blogini ilmaispalvelussa mutta siirryin oman asennuksen alle, kuten sinäkin teit. Tässä ei ole vikaa. Itse starttasin liian hätäisesti eli artikkelien perusteella alku voisi olla minulla parempi. Bloggaajana olen oppinut paljon ja uudessa asennuksessa olen aloittanut blogin ikään kuin alusta, nykyään esimerkiksi kaikki vanhat nettisivu.org-artikkelit foorumissani ja blogissani vain laadukkaimmat tavarat eli paljon olen sensuroinut jälkeenpäin. Monella on sama ongelma eli aloitetaan blogi liian kiireisesti.

  Tässä blogissa samaa ei ole havaittavissa omille silmilleni mutta en tiedä mitä Sami olet itse blogisi aloituksesta mieltä eli oliko se hyvin pikainen vai hyvin huolellisesti suunniteltu. Itse olen kuitenkin korjannut alkuajan virheet ja kävijämäärällisesti menee nykyään hyvin, toivottavasti sinullakin on näin asian laita blogissa.

  Blogimme ovat omasta mielestäni kuin ystävät. Käytämme lähes tulkoon samoja lisäosia, joista kiitos tänne, pommitin kommenteilla sinua turhillakin kysymyksillä varmasti mutta myös mikä lisäosa tämä on -tyyliin kaikkien asiakommenttieni vierestä. Paljon ideoita, näkemyksiä ja vinkkejä olen täältä saanut niin päähäni kuin blogiinikin.

  Tällä hetkellä meidän blogeissa menee hyvin mutta menköön! Se on se tarkoitus. Liikennettä on, lukijoita on ja kommentteja on. Enää vaan näppäimistö töihin. Tässä nyt tuli valvottua ja näppäimistöäkin hakattua hyvän asian puolesta mutta menköön. Niin paljon blogistasi pidän ja niin paljon sitä arvostan, että tämä ei ole vielä mitään.

  Blogisi on laadukas, siinä on hyviä merkintöjä, paljon asiaa minua kiinnostavista asioista ja ennen kaikkea tätä blogia lukiessa koen oman blogini tarpeellisuuden. Ilman tätä en olisi saanut blogiani näin mainioon kuntoon. Tästä sain paljon lisäosaideoita ja käytettävyysvinkkejä ulkoasuuni.

  Bloggaamisessa ei ole rajaa, ainoastaan näppäimistön kestävyys voi asiaan vaikuttaa. Jos tuntuu, että on hakattu liikaa, niin uusia saa. Jos kestää vielä, niin se on merkki laadukkaasta laitoksesta. Tekniikanihmelapsi.com on laatua parhaimmillaan. Saa etsiä parempaa kotiteatteri- ja tietokoneblogia.

  Kiitos kaikesta ja nyt on pitkän romaanin jälkeen hyvä sanoa, että jatka samaan malliin ja toivottavasti blogimme ovat jatkossakin yhtä arvostettuja. Pidän blogistasi ja se varmaan näkyy, että kommentoin, arvioin merkintöjä, palautettakin tuli annettua ja lähetän paluuviitteitäkin artikkeleihisi omasta blogistani.

  Mukavaa on tämän blogin lukeminen, toivottavasti myös kirjoittaminen. Itse ainakin tykkään edelleen bloggaamisesta, joten oma blogi hyvin luultavasti säilyttää paikkansa blogimaailmassa vuoden jälkeenkin vielä useita vuosia, toivottavasti kymmeniä vuosia. Toivottavasti myös sinun blogi-intosi tulee olemaan yhtä hyvässä asemassa kuin se nyt on vuosienkin päästä. Mainion blogin ei pidä lopettaa, löytyy niin lukijansa, kommentoijansa kuin arvioijansakin. Mahtavaa syntymäpäivää blogille ja…
  …ANTAKAA PALAA TÄYDESTÄ!

  PS: Tekniikanihmelapsi on edelleen yksi parhaimmista blogeista, joita tiedän. Montakohan sanaa tässä on… Mutta tekniikanihmelapsi: voi kirjoittaa vaikka kirjan näin mainiosta blogista.

 2. Onnea! Vuosi on pitkä ikä blogille, eikä moni pääse siihen. Itsekin tulee täällä vierailtua suht säännöllisesti 🙂

 3. Onneksi olkoon!

  Todella vähän luen mitään pienempiä blogeja (painottuu lähinnä Engadget&TUAW kokoisiin), mutta tämä on kyllä yllättänyt positiivisesti. Jutut eivät ole samalla tavoin kuivakkoja kuin monissa tämänkaltaisissa muissa blogeissa, vaan mukavia lukea, ja todella tuovat esiin asioita joita ei välttämättä normaalisti kirjotettaisi.

  Blogin geneerisestä ulkoasusta en niin välitä, mutta sisältö se onneksi on kuitenkin se tärkeämpi asia 😉

  Jos jonkinlaista pikkuvirhettä teksteistä kuitenkin välillä löytyy. Voisit kerätä jonkun “asiantuntevan” porukan ensin oikolukemaan tekstisi. Tietenkin vain siinä tapauksessa että asialla on sinulle mitään väliä.

  Tavaroiden arvontoja voisi toki olla aina lisää 😉 Tai vaikka messulippuja.

  Anyhoo, suuresti onnitteluja suurelle yllättäjälle!

  – Matti

 4. Onneksi olkoon vaan minunkin puolestani. jne. Oma panostukseni on varsin pieni, mutta saapahan hieman harjoittaa kirjoittamista.

 5. Aika vähän virheitä täällä on. Kieliopillisesti hyviä kirjoituksia. Oikoluku jos löytyy niin hyvä. Aina välillä’ jotain typoja on tai muita virheitä mutta en itse ainakaan niistä välitä. Pääasia, että teksti on ymmärrettävää ja sitä se on!

 6. Onneksi olkoon, Sami! Ensimmäinen vuosi on hieno saavutus – ja siitä on hyvä jatkaa eteenpäin. Vaikuttaa siltä, että sinulla on tämä blogi hyvällä mallilla toista vuotta ajatellen. Eli ei muuta kuin samalla kovalla tahdilla eteenpäin.

  Vaikka en juuri ole osannut kommentoida, blogiasi seuraan silti akitiivisesti 🙂

 7. Hei taas. Asensin tänään blogistasikin tutun, mainion lisäosan eli muita samankaltaisia -lisäosan, jota sinäkin täällä käytät. Osaatko sanoa mihin tämä painottaa valitessaan artikkeleja listaan? Ainakin otsikko lisäosan sivun mukaan vaikuttaa mutta tutkimuksieni mukaan myös joku muu vaikuttaa. Joissakin merkinnöissäni nimittäin vain 1, 2, 3 tai 0 artikkelia listattuna.

  Melkein kaikissa kuitenkin 4 eli täydet määrittämäni arvot. Sitä en ymmärrä, että jonkun juontaja-arvostelun kohdalla väittää ettei samankaltaisia ole vaikka joissakin juontaja-arvosteluissa linkittää yhteen juontaja-arvosteluun. Meta-tageissa varmasti näiden kohdalla juontaja ja radio sekä juontajan nimi. Vaikuttaako tähän siis joku muukin kuin otsikko? Avainsanat kenties, joita en käytä? Jos vaikuttaa, niin sitten voisin määritellä puutteellisille artikkeleille avainsanat, jotta lista olisi täysi näiden kohdalla.

 8. Pitäisi varmaan säätää jonkinlainen oikoluku kun tulee noita juttuja kirjoitettua kokonaan ilman. Tosin tykkään käyttää Opera-selainta ja en edes tiedä onko siihen saatavilla mitään soikkoa, kuten esimerkiksi Firefoxiin.

  Ainahan nämä jutut voisi alkuun kirjoittaa vaikka wordillä. =)

 9. Operaan on saatavilla oikoluku. Uusimmissa versioissa ehdotetaan asentamista jossain. Firefoxin voikko on paras oikolukija näistä tietokoneellisista selaintarkistusohjelmista.

 10. Poistatko Sami nämä 3 viimeisintä kommenttia, kun ei näillä virkaa ole kun se koodi piiloutuu tuonne lähdekoodiin. Osoitteista tuli mieleen se, että minusta monen osoitteen pitäminen on tarpeetonta. Tekniikanihmelapsi.com on helppo muistaa. En siis itse ymmärrä miksi hankit fi- ja net-osoitteet tänne ja ohjaat niistä pääosoitteisiin.

  Lisäksi odotan innolla, koska tämä blogi siirtyy uuden ajan pariin eli odotan WordPress-päivitystä versioon 2.6. Oma blogini ratsastaa jo versiolla 2.6. Minun asia tuo ei ole mutta jotenkin tuntuu, että 2.6 on laatua parhaimmillaan, suosittelen kokemaan se laatu sinullekin. Itse nimittäin tykkään, kokonainen julkaisujärjestelmä, ei vain blogi.

 11. Sami on kyllä kiireinen mutta hyvin tänne on uudistuksia, artikkeleja ym. tullut. Versiota ei ole päivitetty ja se lienee paras tehdä seuraavaksi vaikka voi olla, että Samin käyttöön riittää vanhempikin versio. Itse tykkään kaikesta uudesta. On paljon blogeja, joissa asiat tapahtuvat hitaaaaaaammin… Tekniikanihmelapsi päivittyy hyvään tahtiin, artikkeleja tulee hyvin sopivasti! Tekniikanihmelapsi.com siis rokkaa.

 12. Käsittääkseni viivästykset layoutin ja softien kanssa johtuu siitä, että mahdollisuuksia on muitakin kuin wordpress.

  Tiiä tosin näistä pähkäilyistä ja kokeiluista.

 13. Kiitos kaikille kommenteista ja onnitteluista!

  Oikolukuna on tullut käytettyä FF:n soikkoa, josta ei valitettavasti ole vielä FF3 versiota olemassa, joten nyt tarvitsee oikolukikin hoitaa jossain muualla. Yritän kyllä parhaani oikolukemisessa ja virheistä saa ehdottomasti huomautella. Niistähän sitä sitten oppii.

  Blogin päivitys uudempaan 2.6 WordPressin versioon on sitten edessä, kun domain ja tiedostot majailevat uudessa palvelinhotellissa. Olen kyllä jo testannut 2.5 version päivitystä. Mitään muita blogialustoja en ole katsonut, koska WordPress tarjoaa kaiken mitä tarvitsen tuhansineen lisäosineen. Uutta teemaa olen kyllä tutkaillut tähän blogiin, mutta parasta mahdollista ei ole vielä löytnyt. Ehkä pitäisi tilata mittatilaustyönä uusi ulkoasu.

  Tavara ja lippu palkintoja olisi kyllä mukava jaella enemmänkin täällä blogissa. Katsotaan mitä saan aikaiseksi…

 14. Nykyinen teema on ihan hyvä. MistyLook-teemaa suosittelen itse kaikille kovasti, kun itse siitä niin paljon pidän. Hyvä, että alusta päivittyy. Nyt lisäsin omaankin blogiin mainoksia, lähinnä kolme AdSensen tekstimainosta. Siedän siis nämä ihmeet nykyään eli poistin mainoseston.

  Fooruminikin sai 2 isoa päämainosta. Tässä blogissa AdSense-mainonta on todella hyvin sijoitettu mutta tuo ylämainos on aina hieman ärsyttävä. Se jotenkin häiritsee hieman. Tietysti ei se suuremmin haittaa, edelleen tätä seuraan ja tulen seuraamaan mutta mielellään sen tilalla voisi olla jotain neutraalimpaa. Kiitos mainiosta blogista vielä kertaalleen.

 15. Tuosta tuli mieleen, että itseasiassa kirjoitetaan erikseen, Firefox-oikoluku jostain syystä ei tunne sanontaa eli sallii sen kirjoittamisen myös yhteen. Oikeasti sanonta itseasiassa kirjoitetaan itse asiassa. Näin suosittelee muun muassa kielitoimisto. Voikossa ja soikossa on muutenkin varsin tyydyttävästi tällaisia tunnistamattomia sanoja, joita se hyväksyy yhteen vaikka ne kirjoitetaankin itse asiassa erikseen. Tämä nyt tuli mieleen, kun sanoit, että voi huomautella. Tässä ajattelin huomautella, sillä minusta itseasiassa-tyyli on aika heikko, erikseen on virallinen.

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *