Microsoft laskee 20 Gigasen Xbox 360 hintaa Yhdysvalloissa

Microsoft on ilmoittanut laskevansa nykyisten 20 Gigatavun kovalevyllä olevien Xbox 360 -malliensa hintaa 50$ rapakon takana. Tällä siirrolla Microsoft tekee tilaa tulevalle 60 Gigatavun kovalevyllä varustetulle mallille. Nykyinen 20 Gigatavun version suositushinta on 350$ ja se tulee laskemaan 299 dollariin. Ilmeisesti 60 Gigatavun Elite-version hinta tulee pysymään nykyisellä 450$ hinnassa.

Aikaisemmin Sony ilmoitti, ettei se tule laskemaan oman Playstation 3-konsolin hintoja ja tämä on varmaankin vaikuttanut siihen, ettei Eliten hintaa muutettu alemmaksi.

Itse pitäisin tuota 20 Gigatavun mallia tällä hetkellä varteenotettavimpana vaihtoehtona. Xbox 360 kovalevyn käyttö on erittäin rajoitettua ja tietoa pystyy käsittelemään vaikkapa suoraan tietokoneelta. Käytännössä suurin hyöty mielestäni kovalevystä on pelitilanteiden tallentamisessa ja pelien kanssa, jotka tukevat kovalevyn käyttöä pelitiedostojen ja grafiikan tallentamiseen. Tämä vaikuttaa pelien latausnopeuksiin ja erityisesti tekstuurien latautumiseen. Harmittavasti vain kauhean monet pelit eivät edelleenkään käytä kovalevyä yhtään kuten esimerkiksi uusimmat PS3:n pelit järjestään latautuvat kovalevylle.

Microsoftin on aiemmin todettu valmistautuvan peleihin, jotka vaativat kovalevyn konsolissa toimiakseen. Tässä tilanteessa heidän, jotka ovat ostateet arcade version, joutuvat ostamaan tarvikekovalevyn.

Linkit

5 thoughts on “Microsoft laskee 20 Gigasen Xbox 360 hintaa Yhdysvalloissa”

  1. Jaaha, ajastettu artikkeli. Mietinkin, että miksi sen vieressä oli hallinnassasi numerolukemia. Mutta eipä mitään, ajastetut artikkelit ovat hyviä kanssa, itsekin hyvin luultavasti joskus tulen ajastamaan muutaman artikkelin tulevaisuudessa. Hyvä artikkeli!

  2. Isommalle kovalevylle tulee tosiaankin tarvetta. Microsoftin työntekijöiden gamerscoreblog.com:sta löytyy lista uusista ominaisuuksista, joita Xbox 360:een tullaan lisäämään ja niistä ehkä mielenkiintoisin on pelien lataaminen kovalevylle, jolloin DVD-levyltä ei tarvitse latailla tietoa pelin aikana. Pelin käynnistyksen yhteydessä levyä kuitenkin tarvitaan. Tämä on loistava uutinen, koska DVD-asema on useimmassa konsolissa juuri se suurin melun aiheuttaja Xboxissa.

    Toinen silmiin pistänyt ominaisuus on 16:10 näyttötilojen tukeminen 1440×900 ja 1680×1050 resoluutiolla 🙂

    Myös LIVE Marketplace tulee myös nettiin eli netistä voi ostaa live tuotteita.

    Marc Whitten Letter on the New Xbox Experience

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *