Creative ZEN X-FI WLAN soitin julkaistu

Creative ZEN X-FI

Creative on julkaissut uuden version suositusta ZEN-mediasoittimestaan. Creative ZEN X-FI WLAN versiossa on WLAN-sovitin, jolla musiikkia ja kuvia sekä videota voi streamata suoraan tietokoneelta soittimeen.WLAN-sovittimella varustetulla mallilla on myös mahdollista käyttää Yahoo Messenger- ja Microsoft Live Messenger -palveluita yhdeksän nappisella puhelimista tutulla näppäimistöllä, jolla mesettely on varmaan erittäin mukavaa puuhaa 😉

Uudet soittimet näyttävät olevan samankokoisia aikaisemman ZEN-soittimen kanssa. Perussoittin ilman WLAN-adapteria on 8 Gt muistilla ja WLAN-mallit 16 Gt tai 32 Gt muistilla varustettuna. Muistia voi lisätä SDHC-kortilla. 2,5 tuuman näyttö, FM-radio ja sisäinen mikrofoni kuuluvat myös soittimien vakiovarustuksiin.

Molemmissa soittimissa on myös Creative X-FI Crystalizer ääniteknologia, joka Creativen mukaan parantaa pakatun MP3-musiikin äänenlaatua analysoimalla ja korjaamalla äänen dynamiikkaa. Itselleni tällaiset pakatun musiikin äänenlaatua parantavat tekniikat kuulostavat lähinnä naurettavilta, koska miten ihmeessä soitin voi keksiä sellaista, jota äänitiedostossa ei ole olemassa.

Parempi äänenlaatuun vaikuttava tekijä on myyntipakkauksessa mukana tulevat Creative EP-830 tulppakuulokkeet, jotka ovat varmasti paremmat kuin aikaisemman ZEN-soittimen mukana tulleet ylisuuret tulpat. Creatice ZEN X-FI -soittimen omistajan ystäviä varmasti ilahduttaa myös sisäinen kaiutin.

Spekseistä päätellen ZEN X-FI on ZEN-soittimen päivitys WLAN-optiolla, sisäisellä kaiuttimella ja kuudella uudella napilla. X-FI äänenparannus tekniikat voivat joillekin tuoda lisäiloa äänentoistamiseen, mutta itse en anna niille painoarvoa. Jälleenmyyntihinnat ovat 8Gb mallille ilman WLANia 149€ ja WLAN-malleille 16Gt 179€ ja 32Gt 269€. Tuotteet tulevat myyntiin heinäkuun aikana.

Linkeistä löytyy jo ensimmäinen arvostelu englanniksi ja alla video arvostelusta, jossa ZEN X-FI -soitin avataan pakkauksesta ja vertaillaan alkuperäisen Creative ZEN -soittimen kanssa.

Kuvagalleria

Creative ZEN X-FI Creative ZEN X-FI Creative EP-830 kuulokkeet Creative ZEN X-FI Creative ZEN X-FI

Linkit

19 thoughts on “Creative ZEN X-FI WLAN soitin julkaistu”

 1. Tässä soitinmallissa on jo jotain ideaa. Mutta silti ei innostaisi, kun omalla kohdallani aiemmat Creativet eivät ole kestäneet. Zen V Plus -soittimesta hajosi näyttö takuuajan jälkeen ja MuVo V200 -soittimen yleislaatu ei ole vakuuttanut.

 2. Itsellä on ollut aikaisemmin joku 500 Megatavun Packardbell tikku. Se hajosi vuoden sisään ihan totaalisesti näppäimistä.

  Tämän jälkeen tulinkin ostaneeksi ipod nanon joskus 2005 ja ei vieläkään mitään jälkiäkään hajoamisesta. Tätä on avittanut ipodiin ostamani lisäsuojus.

  Mitenkähän näissä Creativen soittimissa on noitten kolmannenosapuolen tekemien lisäjuttujen laita. Esim. juurikin tuommonen suojaus.

 3. Minulla iPod classic ja vaikuttaa oikein vankalta tekeleeltä. Metallinen laite, ei siis mitään kevytmuovia. Onpa tyylikäskin. Kyllähän soittimiin suojuksia saa kunhan etsii kolmansiltakin osapuolilta, esimerkiksi iPodiin saatavilla ei-Applen suojuksia moniakin.

 4. Pingback: Wazzup!?!? - Mitä Mitä Mitä Meneillään Suomen Gadget-Blogeissa? | Wautsi.Com

 5. Zen-case on tosi hyvä soitin!!!! se on maailman paras zan-soitin!!!!!! hankkikaa se!!!Se Maksaa vain 60 euroa!!!!Citymarketissa ainakin….Cool ja tos tos hyvä ja Cool soitin

 6. Olen kyllä eri mieltä, että iPod-soitin olisi parempi. Itse olen omistanut 3 erinlaista iPodia ja kokoajan oli halu siirtyä toisen valmistajan tuotteeseen. Nyt sellainen tuli, eli Zen X-Fi (16GB). Viikon päivät olen käyttänyt ja ongelmia ei ole esiintynyt. Ääni on mahtava ja orkkis kuulokkeet olit pätevät. Eli olen erittäin tyytyväinen ostokseeni. Napitki ovat osoittautuneet arvostelua paremmaksi. Aluksi vähän hämäsi “4 ylimääräistä nappia”, mutta sen jälkeen homma on luistanu. Että sellaista. Hyvä vehje ja suosittelen.

 7. Pingback: Creative ZEN X-FI: Kilpailija iPod Touch -soittimelle - Mediablogi

 8. Pingback: Creative ZEN X-FI: Kilpailija iPod Touch -soittimelle – Mediablogi

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *