WD VelociRaptor 10 000 rpm SATA kovalevy RAID-5 testauksessa

Western Digital VelociRaptor

Western Digitalin VelociRaptor -kovalevy on tällä hetkellä nopein SATA-kovalevy markkinoilla. Hothardware.com sivusto on testannut tätä erittäin nopeaa kovalevyä kolmen kovalevyn RAID-5 kokoonpanossa. WD VelociRaptor on mielenkiintoinen innovaatio, jossa 2,5″-kokoinen kovalevy on laitettu 3,5″-kokoiseen jäähdytyskehikkoon.

Western Digitalin WD3000GLFS -kovalevyn 300Gt kapsiteetti on rakennettu kahdesta 150Gt levystä, jotka pyörivät 10 000 kierrosta minuutissa. Kun pyörivien kiekkojen koko on huomattavasti pienempi, kuin perinteisessä 3,5″ kovalevyssä, VelociRaptor tarjoaa huomattavan parannuksen hakuajoissa ja kirjoitusnopeuksissa, kuin isommat kilpailijansa.

Aikaisempi WD Raptor 10 000 rpm SATA -kovalevy oli erittäin nopea hakuajoissa, mutta kirjoitusnopeus ei enää yllä nopeimpien SATA-asemien tasolle. Tämä uusi VelociRaptor asema on lyönyt kaikki nopeimmat SATA-kovalevyt kaikissa testeissä hothardwaren aikaisemmassa artikkelissa. Ainoa osa-alue, jossa VelociRaptor ei voita on tietenkin hinta/gigatavu-suhde. Tämän aseman myötä perinteisille kovalevyille on vielä varmasti kysyntää, kunnes SSD-kovalevyt halpenevat ja yleistyvät kuluttajan tasolle.

Alla kuvat HD Tune 2.55 -ohjelmasta hothardwaren artikkelista ja vertailun vuoksi omasta koneestani, jossa pyörii tällä hetkellä kaksi 160Gt Western Digital CaviarSE WD1600AAJS kovalevyä RAID-0 asetuksilla. HD Tune -ohjelman voit ladata täältä ja testata oman koneesi kovalevyjen nopeutta ja verrata tuloksia näihin kuviin.

hothardware VelociRaptor HD Tune
WD VelociRaptor RAID-5 asennuksessa hothardware.com:ssa.

VIA SATA RAID 0 oman koneen c-asema
Oman koneen Windows osio RAID-0 asetuksilla.

Tulokset eivät ole kovinkaan hyvin verrattavissa, koska VelociRaptorit testattiin tyhjinä kunnollisella rautatason RAID-kortilla ja oman koneen RAID-0 on toteutettu emolevyn softaraidilla ja kovalevypakkaan on asennettu Windows Vista ja paljon muutakin sälää. Mukavan näköinen VelociRaptorin kuvaaja kuitenkin ovat ja olisi mukava nähdä miten tuo SATA-kovalevy pärjäisi tämän hetken nopeimpien SSD-asemien kanssa tässä RAID-5 asennuksessa.

Linkit

3 thoughts on “WD VelociRaptor 10 000 rpm SATA kovalevy RAID-5 testauksessa”

  1. Muropaketti uutisoi tänään juuri tulevista OCZ halpa SSD-levyistä. Mielestäni nämä SSD-levyt ovat juuri tällä hetkellä erittäin kiinnostavia.

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *