Fujitsu Siemensin uudet AMILO 3000 kannettavat

AMILO 3000

Fujitsu Siemensiltä on tullut markkinoille mielenkiintoisia kannettavia. Tai ainakin Fujitsu Siemensin kannettaviksi ne ovat mielenkiintoisia. Ulkonäkö ei ole niin perinteistä kuin tältä perinteiseltä tietokoneiden valmistajalta on totuttu näkemään. Futuristisen ja samalla retron näköiset kannettavat jakavat varmasti mielipiteitä ulkonäkönsä suhteen, mutta niissä on mielenkiintoisia uusia ominaisuuksia tavallista käyttöä ajatellen.

Mustavalkoiset kuoret ja 45-asteen kulmassa kulkevat leikkaukset ovat tyylikkäät retro-henkiset, jotka erottavat Fujitsu Siemensin uudet mallit selkeästi kilpailijoista. Itse en osaa vielä sanoa onko uusi design vain hyvä vai erittäin hyvä. Mielenkiintoinen se ainakin on. Näin insinöörinä itseäni kuitenkin kiinnostaa enemmän mitä nätin koneen sisältä löytyy ja tässä muutamia ominaisuuksia joita näistä Star Wars -tyylisistä koneista löytyy.

Hybrid Graphic

Koneet ovat varustettu kahdella näytönohjaimella joista tehokkaampaa 3D-näytönohjainta voi käyttää esimerkiksi peli- ja multimedia-käytössä ja Windowsin työpöytäkäytössä riittää tehottomampi integroitu näytönohjain. Integroidun näytönohjaimen käytöllä säästetään virrankulutuksessa, jolloin akun virta riittää pidemmälle. Kone kuumenee vähemmän ja käy siten hiljaisempana, kun tehokasta näytönohjainta ei tarvitse jäähdyttää.

Amilo GraphicBooster

AMD on kehittänyt ulkoisen näytönohjaimen kannettavia varten ja Fujitsu Siemens tuo oman mallinsa tästä AMD:n ATI XGP (eXternal Graphics Platform) -laitteestaan Amilo-kannettavien yhteydessä. Laitteeseen on sisällytetty ATI Mobility Radeon 3870 -grafiikkapiiri, 512 MB muistia sekä DVI-, HDMI- ja USB-liitännät. Lisää ATI XGP:stä voi lukea muropaketin uutisesta.

Silent Mode

Silent Modessa voidaan alikellottaa näytönohjainta ja prosessoria. Tämä entisestään lisää akun kestoa ja koneesta lähtevää ääntä, kun koneesta ei tarvita maksimitehoja ulos.

Roiskeen kestävä näppäimistö

Kaikki uudet Amilo 3000 -sarjan koneet ovat varustettu 0,5 desilitraa nestettä kestävällä näppäimistöllä, joten kahvin läiskyessä ei välttämättä tarvitse vaihtaa kannettavasta kuin pelkkä näppäimistö. Tätä olisi kiva testata käytännössä kuinka hyvin myyntipuheet pitävät paikkaansa.

Uudet näytön koot 16 ja 18,4 tuumaa

Nykyiset laajakuvanäytöt ovat olleet tähän asti 16:10 kuvasuhteella, kun taas televisiot ja elokuvat ovat perinteisesti 16:9 kuvasuhteella. Tietokonetta käytetään yhä useammin elokuvien ja sarjojen katsomiseen, joten tietokoneiden näytöissäkin alkaa tulemaan malleja 16:9 kuvasuhteella. Tällaiset näytöt ovat myös tulossa Amilo-kannettaviin. Näin ollen kuvaan ei jää ylös ja alas mustia palkkeja, kun kannettavasta katsotaan 16:9 elokuvia. Nykyiset 16:10 näytöt kuitenkin säilyvät tietokoneissa ja ne ovatkin parempia työpöytäkäyttöön isomman resoluutionsa takia.

Muita ominaisuuksia näissä uusissa kannettavissa ovat mm. Blu-ray-asema ja langaton USB, mutta yllä listattuna itseäni eniten kiinnostavat ominaisuudet. Viime viikolla pääsin tarkastelemaan kannettavia käytännössä ja pienemmät valkoiset kannettavat ovat mattapintaisia. Isompi 17-tuuman näytöllä varustettu kannettava oli pianolakattu valkoisen kiiltäväksi. Silent Mode -nappi koneista löytyi, mutta sen toimivuutta ei esittelytiloissa päässyt todistamaan kovan taustamelun takia.

Design koneissa on sentään sen verran erilaista, että se varmasti tullaan huomaamaan lehdistössä ja kuluttajien keskuudessa kaupoissa. Muitakin samanlaisia mustavalkoisia 45-asteen kulmissa leikattuja tuotteita, kuten näyttöjä, hiiriä ja pöytäkoneita, on tulossa pitkin tätä vuotta.

Kuvagalleria

AMILO 3000 AMILO 3000 AMILO GraphicBooster AMILO 3000 AMILO 3000 AMILO 3000 AMILO 3000

Linkit

3 thoughts on “Fujitsu Siemensin uudet AMILO 3000 kannettavat”

 1. Matti Okkonen

  Sitten se FS:n peruskysymykset, toimivatko ja miten ovat hiljaisia ja kuinka hyvin jäähdytys toteutettu? Itselläni on alle vuoden vanha Amilo, ja se on jälleen kerran huollossa, tällä kertaa sanoi kovo poks, aiemmin on äänikorttia ja verkkokorttia hajoillut.

  FS:n ikävä tavaramerkki oli tuo kuumuminen lähes sietämättömän kuumaksi koneen pohjasta, mikä käytännössä esti koneen sylissä pitämisen, ellei pitäny paksuja vaatteita. Hyvä esimerkki omassa FS:ssäni on, että Windowsin lisenssi koneen pohjasta on kuumuudesta kyrvähtänyt lähes olemattomiin.

  Ja se “hiljaisuus”, otan taas oman Amiloni esimerkiksi, hiljainenhan se on silloin, kun se nukkuu tai sukeltaa, mutta muuten se ei anna minun nukkua, kun on pöydällä huoneen toisessa päässä, eikä valmiustilassa.

  Mutta mielenkiintoiset ovat kyllä ulkonäöllisesti, tiedä sitten miten ovat ongelmia onnistuneet ratkomaan.

 2. Meillä himassa useampi Amilo eikä yksikään kuumene.
  Kävi yxi Acer mutta lähti kiertoon heti tuosta syystä.

  t. I love Silent Mode

  PS. Hima hiljainen ja mitään ei kuulu

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *