Imationilta nopeita SSD-kovalevyjä kuluttajamarkkinoille

Imation SSD-levyt

Imation on julkistanut ensimmäiset SSD-levynsä (Solid State Drive) Euroopan markkinoille. Kuluttajamarkkinoille tarkoitettu MOBI 3000 ja yrityskäyttöön PRO 7000. SSD-levyt käyttävät Mtron yrityksen kehittämiä tekniikoita, jotka tekevät niistä erittäin nopeita ja luotettavia. MOBI 3000 -sarjan levyissä lukunopeus on maksimissaan 100 megatavua sekunnissa ja kirjoitusnopeus maksimissaan 80 megatavua sekunnissa. Lisäksi levyn hakuaika on saatu kutistettua lähes olemattomaan 0.1 millisekuntiin. PRO 7000 -sarjassa samat lukemat ovat luku 120 Mt/s, 90 Mt/s ja 0.1 ms.

SSD-levyissä ei ole lainkaan liikkuvia osia, joten ne ovat hiljaisempia kuin perinteiset kiintolevyt. Ne kestävät myös iskuja paremmin ja tuottavat vähemmän lämpöä sekä kuluttavat vähemmän virtaa kuin perinteiset kiintolevyt. Imationin SSD-levyt kytketään normaaliin SATA-liitäntään ja niitä on saatavana 2,5″ ja 3,5″ -kokoluokissa. Näillä ominaisuuksilla SSD-levyt ovat kuin luotuja kannettaviin tietokoneisiin.

Tällä hetkellä suurin ongelma SSD-levyissä on pieni kapasiteetti ja korkea hinta. Näitä Imationin SSD-levyjä tulee myyntiin 16, 32 ja 64 Gt kapasiteetilla ja niiden lähtöhinnat alkavat 549 eurosta.

Linkit

11 thoughts on “Imationilta nopeita SSD-kovalevyjä kuluttajamarkkinoille”

  1. Ohh.. on se niin hienoa että nuokin alkaa pikkuhiljaa yleistymään.

    Mutta taitaa mennä kuitenkin tovi ennenkuin saavuttavat nykyiset kokoluokat / hinnat.

    Eli kun 750Gt SSD lähtee tuohon reilu 200€ niin 20 kappaleen stägi mahtuu melko pieneen tilaan! Ja tilaa on niin perkeleesti! 😉

  2. Pingback: WD VelociRaptor 10 000 rpm SATA kovalevy RAID-5 testauksessa | tekniikanihmelapsi.com

  3. kyllä tommonen kelpais minullekin kun tämän oman koneeni kovon nopeus on huikeat 24mt/s

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *