Creative ZEN 4GB MP3-soitin testissä

Creative ZEN 4GB

Kuuloketestien kaverina minulla on ollut testissä Creativen ZEN MP3-soitin. Tässä artikkelissa käyn läpi tämän kätevän luottokortin muotoisen monitoimilaitteen ominaisuuksia, joita ovat mm. mp3, videot, FM-radio, valokuvat, mikrofoni ja kalenteri.

Musiikki on ensimmäinen asia joka tulee mieleen, kun ajattelee MP3-soitinta. Creative ZEN -soittimen ominaisuuslista antaa kuitenkin viitteitä paljon monipuolisemmasta laitteesta kuin vain musiikkisoittimesta. Itse en ole vähään aikaan kokeillut MP3-soittimia, joten kaikki nämä uudet ominaisuudet ison värinäytön välittämänä olivat minulle uusia tuttavuuksia. Tietenkin olen seurannut uutisointia iPod:sta ja muista kannettavista monitoimilaitteista, mutta en ollut tätä ennen kovin tarkkaan näitä laitteita tutkinut.

Toimintonapit ja liitännät

Creative ZEN soitin on luottokortin muotoinen, mutta kyllä hiukan paksumpi kuin luottokortti.

Creative ZEN 4GB hallintanapit
Laitetta käytetään oikeasta laidasta löytyvillä napeilla.

Kaikki laitteen käyttöön tarvittavat napit löytyvät oikeasta laidasta ja niitä on luontevinta käyttää oikean käden peukalolla. Laitteen käyttö onnistuu myös yhdellä kädellä. Keskellä on ristiohjain, jonka keskellä olevalla napilla tehdään valinnat. Sen yläpuolella löytyy kaksiosainen näppäin jossa taaksepäin- ja menu-näppäin, josta saadaan aina tilanteeseen sopiva valikko. Nappi toimii vähän samalla tavalla kuin Windowsissa hiiren oikea näppäin, jolloin tietyssä kohdassa painettuna aukeaa siihen sopiva valikko toiminnoista. Alhaalta löytyy toinen kaksiosainen näppäin, jossa pikavalintatoiminto ja play/pause-näppäin.

Creative ZEN 4GB oikea sivu
Oikealla sivulla löytyvät liitännät ja virtanäppäin.

Laitteen ulkoiset liitännät löytyvät oikealta sivulta. Kuvassa vasemmalla on standardi mini-USB-liitäntä, joten tavalliset USB-kaapelit, joita käytetään myös digikameroissa ja muissa USB-oheislaitteissa, käyvät ZEN-soittimeen. Keskellä on virtanäppäin, jonka voi lukita oikealle näppäinlukkoa varten. Vasemmalla löytyy standardi 3,5mm kuulokeliitäntä.

Creative ZEN 4GB SD-korttipaikka
Laitteen päällä on paikka SD-muistikortille.

Creative ZEN -soittimen päältä löytyy korttipaikka SD-kokoiselle muistikortille. Tällä korttipaikalla voi lisätä helposti lisää tallennustilaa laitteeseen. Itse testasin korttipaikkaan kameran muistikorttia ja pystyin kätevästi selailemaan Canon Ixus 40 kameralla otettuja kuvia.

Creative ZEN 4GB mikrofoni
Mikrofoni löytyy laitteen oikeasta yläkulmasta.

Muistikorttipaikan vieressä on pieni reikä ja kuvake ilmaisemassa mikrofonin sijaintia. Hyvä että mikrofoniaukon vieressä on tuollainen pieni kuvake, ettei sitä vahingossa tuki kun yrittää tallentaa ääntä laitteella.

Creative ZEN 4GB reset-reikä
Jokaisessa tietokoneessa pitää olla mahdollisuus resetointiin.

Mikrofonin vastakkaisesta kulmasta laitteen pohjasta löytyy reset-reikä. Laitteen mennessä jumiin voi tuohon aukkoon työntää nuppineulan ja toivoa, että laite herää taas henkiin. Yllä olevat kuvat ovat vähän ylivalottuneet ja laite on oikeasti aivan mattamusta, vaikka ei kuvista siltä näytä. Kuvakkeista ja teksteistä ei olisi saanut niin hyvin selvää, jos olisin valottanut kuvat oikein. Sen verran pientä tekstiä on laitteen sivuihin saatu printattua.

Näyttö

Iso 2,5 tuuman LCD-näyttö on kirkas ja siinä on 320 x 240 pikselin resoluutio sekä se toistaa 16,7 miljoona väriä. Näytön pinta on kuitenkin sen verran heijastava, että taustalla olevat valot näkyvät siitä hyvin. Ne eivät kuitenkaan pahasti häiritse valikoiden käyttöä ja näyttö onkin yksi parhaista, joita olen tämän kokoisissa laitteissa nähnyt.

Isossa näytössä on kohtuullisen hyvät katselukulmat. Katselukulmat ovat tässä soittimessa erityisessä merkityksessä, koska laitteesta voi katsoa myös videoita ja valokuvia. Valokuvien ja valikoiden selaaminen ei ole niin kriittinen katselukulmille, koska niissä kuva on paikallaan ja sitä voi tarkastella rauhassa soitinta kääntelemällä. Alla kuvasarja, jossa näkyy kuinka kuva muuttuu, kun soitinta katsotaan kohtisuoraan, alaviistosta, sivusta ja yläviistosta. Kuvat aukeavat isommiksi klikkaamalla ja seuraavaan ja edelliseen kuvaan pääsee, kun klikkaa kuvan reunassa hiiren vasenta tai näppäimistön nuolinäppäimillä.

Creative ZEN 4GB albumivalikko Creative ZEN 4GB albumivalikko alaviistosta Creative ZEN 4GB albumivalikko sivusta Creative ZEN 4GB albumivalikko yläviistosta

Kolmessa ensimmäisessä kuvassa valikot näkyvät melkein samanlaisina, kun laitetta katsotaan kohtisuoraan, alaviistosta tai sivusta. Yläviistosta katsottuna näytöstä häviävät värit ja kuva tummuu lähes kokonaan. Ainoastaan kirkkaimmat ja paksuimmat tekstit ovat enää luettavissa näytöltä yläviistosta katsottuna. Tämä tummuminen näkyy heti kun näyttöä katsoo vähänkin yläviistosta. Onneksi yleensä tällaista laitetta tulee katsottua vähän alaviistosta, kun sitä pitää kädessä ja silloin Creative ZEN -soittimen näyttö on parhaimmillaan eli siis loistavan kirkas ja värikäs. Myös kaverit voivat tutkailla soitinta kädestäsi, koska sivuttaissuunnassa katselukulmat ovat erittäin hyvät.

Videoissa katselukulmat merkitsevät paljon enemmän, kun näyttöä pitäisi tarkkailla kokoajan samasta kulmasta. Alla vielä toinen kuvasarja miltä näyttää pysäytetty X-fi-esittelyvideo eri kulmista katsottuna.

Creative ZEN 4GB esittelyvideo alakulmasta Creative ZEN 4GB esittelyvideo yläkulmasta Creative ZEN 4GB esittelyvideo sivusta

Käyttökokemukset

Tärkein ominaisuus tässä kannettavassa MP3-soittimessa on tietenkin musiikin toistaminen. Ensi yrittämällä Windows Vista tunnisti laitteen ja avasi AutoPlay-ikkunan, kun liitin sen USB-porttiin kiinni. Tykkään yleensä käyttää laitteita pelkästään Windowsin omilla ohjelmilla ja oman tietokoneen (Windows Explorer) kautta Creative ZEN näkyikin heti uutena laitteena, jonka kansioita pääsi selailemaan. MP3-tiedostojen kopiointi onnistui helposti Music-kansioon, jonne kokeilin siirtää testinä pari albumia.

Mukana tulevalta CD-levyltä saa asennettua tarvittavat ohjelmat kaikenlaisen tiedon siirtämistä varten. Yksi kätevä ohjelma on esimerkiksi videoiden konvertoimiseen tarkoitettu ohjelma. Ohjelma käänsi automaattisesti avc1-koodekilla tehdyn mp4-tiedoston Creative ZEN -soittimelle sopivaan wmv-muotoon ja 320 x 240 resoluutioon. 700Mb kokoinen ja 2 tuntia pitkä elokuva kääntyi kylläkin aika verkkaisesti yli tunnin Intelin Core 2 Duo E4400 prosessorilla. Muunnoksen jälkeen kokeilin myös olisiko laitteessa tukea tekstityksille, mutta en onnistunut saamaan niitä näkyviin. Harmi sinänsä, koska laitteen hyvä ja tarkka näyttö olisi kyllä toiminut tekstityksissä. Videokäytössä laite toimii mielestäni parhaiten lyhyiden maksimissaan puolen tunnin pituisten videoiden kanssa. Mukavinta laitteelta on katsella musiikkivideoita ja samalla kuunnella itse musiikkia.

Creative ZEN Sync Manager
Creative Sync Manager -ohjelmassa valitaan synkronoitavat tiedostot.

Windowsin käynnistyksen yhteydessä automaattisesti ladattavaan Sync Manager -ohjelmaan saa määriteltyä jokaiselle eri medialle (musiikki, kuvat, videot) oman kansion. Synkronointi ZEN-soittimeen tapahtuu automaattisesti tai manuaalisesti, kun laite kytketään tietokoneeseen USB-porttiin kiinni. ZEN-soitin lataa myös akkunsa USB-portin kautta. Synkronointiohjelma osaa automaattisesti muuntaa vääränlaiset audio- ja videotiedostot soittimelle sopiviksi.

Creative ZEN soi parhaillaan
Soitin osaa näyttää myös albumin kuvan.

Valikoissa liikkumiseen menee jonkun aikaa, kunnes tottuu nappien sijoitteluun, mutta sen jälkeen niissä on mukava ja helppo liikkua. Valikoissa olisi kuitenkin mukava päästä takaisin päin ristiohjaimesta eikä ainoastaan sen yläpuolella olevasta takaisin-näppäimestä. Kappaleiden haku onnistuu todella mukavasti, kunhan vain ID3-tagit ovat kohdallaan esittäjien ja albumien kohdilla. Play-nappi alkaa painettaessa soittamaan musiikkia vaikka ollaan missä kohtaa valikoissa ja takaisin-nappia pohjassa pitämällä päästään aina päävalikkoon. Suuret ja selkeät kuvakkeet päävalikoissa auttavat löytämään halutun toiminnon.

Lisätoiminnot

Creative ZEN radio
FM-radiokanavan nimeäminen täytyy tehdä itse.

FM-radio on mukava lisä soittimessa, mutta ainakin sisätiloissa sen kuuluvuus oli aika kehno. Kanavien haku ei löytänyt kuin muutaman valtakunnallisen kanavan ja taajuuden käsin syöttäminen ei ole mahdollista. Löydetyt kanavat saa nimettyä itse, joka on mukava toiminto.

Valokuvien katsominen näytöltä onnistuu ihan mukavasti ja vastaa hyvin pitkälti kuvien katsomista digikameran näytöltä. Itse kokeilin kuvien katsomista myös digikameran SD-muistikortilta. Creative ZEN -soittimen näytöltä kuvat näkyivät kirkkaammin ja värikylläisempinä kuin oman Canon IXUS 40 -digikameran näytöltä, mutta kameran kätevä zoom-ominaisuus soittimesta puuttui. Kuvat voi katsoa myös animoituna kuvasarjana.

Kalenteri ja kontaktien hallinointi ZEN-soittimessa on ainoastaan tarkastelua varten. Synkronointi laitteeseen on siis yksisuuntaista eikä kalenterimerkintöihin tai kontakteihin voi tehdä muutoksia. Kalenterin, yhteystiedot ja tehtävät voi tuoda Microsoftin Outlookista ja ilman Outlookia voi tuoda vain yhteystiedot Windows Contact -ohjelmasta.

Creative ZEN järjestelmätietoja
Creative ZEN -soittimen järjestelmätietoja.

Järjestelmä-valikon kautta pääsee tarkastelemaan soittimen tietoja ja säätämään mukavasti erilaisia ominaisuuksia kuten taajuuskorjainta, näytön kirkkautta tai valitsemaan pikanäppäimen toimintoa. 50% kirkkausvalinta riittää hyvin normaalikäytössä, joten näytössä olisi vieläkin enemmän potentiaalia. Mukava asetus on myös maksimi äänenvoimakkuuden asetus, jotta korvat eivät joudu äkilliselle melulle, jos on säätänyt äänen huomaamatta liian lujalle.

Creative ZEN update
Firmware päivitys onnistuu kätevästi mukana tulevalla ohjelmistolla.

Asennus CD:llä tuli mukana Creative Software Autoupdate, jolla saa haettua oman soittimensa päivitykset kätevästi netistä. Soittimen ohjelmistojen ja myös firmwaren päivityksen saa tehtyä kivuttomasti ohjelman avulla ilman, että tarvitsee itse etsiä valmistajan sivuilta oikean soittimen uusinta firmware-versiota. Tällaiset firmware-päivitykset pitävät laitteiden ohjelmistot hyvin ajan tasalla.

Mukana tulevat kuulokkeet olivat niin huonot, että en voinut niitä edes testata. Jostain käsittämättömästä syystä nappikuulokkeet olivat niin suuret, että ne eivät ainakaan minun korviini mahtuneet, vaikka kuinka yritin niitä asetella. Testailin soitinta aikaisemmin arvostelluilla Creative HQ-1900 ja Sennheiser PX 100 sekä Koss PortaPro -kuulokkeilla. Niillä kuunneltaessa äänenlaatu oli varsin hyvä, enkä itse huomannut äänessä mitään moitittavia piirteitä. Kuulokeanto riitti ainakin näillä kuulokkeille syöttämään riittävän suuria äänenpaineita, eikä ääni puuroutunut tai värittynyt suuremmillakaan voimakkuuksilla.

Yhteenveto

Viimeisestä MP3-soitin kokemuksestani on vierähtänyt hetki aikaa enkä olisi uskonut, että ne voivat nykyään olla näin monipuolisia multimediasoittimia. Itselleni tärkein ominaisuus on musiikin toistaminen johon Creative ZEN sopii loistavasti. Ainoa mitä olisin muuttanut käytössä on eteen ja taaksepäin liikkuminen valikoissa, jonka olisi voinut hoitaa kokonaan ristiohjaimella eikä erillisillä näppäimillä. Luottokortin kokoinen kulmista sopivasti pyöristetty tyylikäs MP3-soitin sopii loistavasti mukaan taskuun. Erittäin kirkas ja hyvä näyttö tekee laitteen käyttämisestä helppoa ja kuvien sekä videoiden katsominenkin onnistuu oikein mukavasti näinkin pienestä näytöstä. Näytön tarkkuus riittää tuottamaan melko laadukkaankin videoelämyksen, kun ääni on hyvin läsnä laadukkailla kuulokkeilla. Kuulokkeista puheen ollen, suosittelen tämän soittimen kanssa hankkimaan saman tien laadukkaammat ja paremmin korviin sopivat kuulokkeet, jos sellaisia ei vielä omista.

Hyvä musiikintoisto, kätevät lisäominaisuudet sekä helppo käytettävyys ja ohjelmiston päivitys tekevät Creative ZEN soittimesta suositeltavan laitteen omalla arvoasteikollani. Tämä laite ansaitsee tekniikanihmelapsi.com:n Most Wanted -tittelin MP3-soittimien kategoriassa. Saa nähdä onko iPodeista tämän laitteen voittajaksi, jos sellaisen saan joskus tarkemmin arvosteltavaksi.

Creative ZEN sivusta

Mainos: Creative Zen 4Gb tarjouksessa Serv-IT:ssä.

Tekniset tiedot

 • 2, 4, 8, 16 tai 32 Gt tallennuskapasiteetti
 • Mitat: 55 x 83 x 12 mm
 • Akkukesto: 25 tuntia äänentoistoa tai 5 tuntia videotoistoa
 • SD (ja SDHC) -muistikorttipaikka muistin lisäämiseen
 • AAC (.M4A) -yhteensopivuus MP3-, WMA-, WAVE- ja Audible-tiedostojen lisäksi
 • WMV- ja DivX/XviD -yhteensopivuus (320×240 tarkkuudella)
 • 2.5″ LCD-värinäyttö
 • FM-radio ja mikrofoni
 • Valokuvien katselu 16.7 miljoonalla värillä

Linkit

58 thoughts on “Creative ZEN 4GB MP3-soitin testissä”

 1. Todella kattava arvostelu. Kiitos tästä, vaikka mp3-soitinta en ole tällä hetkellä ostamassakaan. Mukavaa lukea näitä toisten mielipiteitä näistä tuotteista. Mahtava arvio.

 2. Minulla oli vastaava 2 gigainen malli jonkin aikaa sitten. Kuulokkeiden korvaaminen uusilla onkin ihan ensimmäinen homma. Valittevasti laite itsessään ei kestänyt käyttökelpoisena kuin pari kuukautta yli takuuajan. Näyttö lakkasi toimimasta, ilmeiseti suht yleinen vika, muuta ääni kuuluu vielä jos onnistuu harhailemaan valikoissa oikeaan paikkaan.
  Laitteen jumiutuminen oli myös melkeinpä viikoittaista hupia, mutta resetnappula pelastaa.
  Laite ilmeiseti vaatisi MTP- ja DRM-tuen takia XP sp2:n, mutta olen saanut sen toimimaan hakkeroiduilla ajureilla ja Media Monkeyn ohjelmilla myös 2K:ssa ja muutamalla kokeellisella lisäpalikalla myös FreeBSD:ssä, joten Linuxkäyttökin varmaan onnistunee.

 3. Itse ostin Creative Zen 8GB pari viikkoa sitten ja hyvässä kunnossa on pysynyt! Ainut ongelma on vain näytön suojaaminen,siihen kannattaa ostaa erikseen myytävä suoja!
  Tämä MP3-soitin on unelma!

 4. Pingback: Huhtikuun kotimaiset artikkelit | tekniikanihmelapsi.com

 5. Pystytkö testaamaan onko tuossa tv-outtia, jostakin olin lukevinani mutten nyt just löydä..

 6. Ja toistaako tuo teksti-tiedostoja, eli voinko pistää siihen elokuvaan tekstityksiä?

 7. Akun latausaikaa ei kyllä tullut kokeiltua, enkä tiedä näkeekö oikein mistään, koska laitteen akku on täynnä. Mielestäni laite vilkutti sinistä valoa aina, kun se oli kytketty tietokoneen USB-porttiin, vaikka akku oli jo täynnä.

  Kuten artikkelissa mainitsin, en itse saanut tekstityksiä toimimaan videoissa.

 8. apua tarvitseva

  ostin viikko sitten 4 gb zen soittimen mutta en saa tekstejä elokuvaan eli voisiko joku kertoa kuinka saa tekstt leffaan

 9. Pitää polttaa käsittääkseni jollakin ulkopuolisella ohjelmalla elokuvaan kiinni. Ei onnistu Creativen omalla softalla tuo.

 10. Hei,sain lahjaksi Creative Zen soittimen.Ongelmani on että kytkin laitteen tietokoneeseen että olisin siirtänyt musiikkia.Noh,kone ilmoitti että tarvitsee uuden ohjelman.Nyt en tiedä mistä sen löytää..Seuraavaksi nyt tietokoneeni ei enää löydä Zen laitetta.Enkä pysty siirtämään musiikkia Media playeriltä kun en löydä asemaa jonka tarvitsee..Voinko kuitenkin löytää sen täältä koneelta? (siis Zen soittimen?)Entäs kun koneessani on muistikortin paikka jolla ehkä pystyisi siirtämään musiikin..Mutta kun laitan muistikortin sisään .En taas löydä muistikorttia koneelta..miten nyt voisin toimia..Kaikki neuvot ovat tervetulleita …

 11. Kyllä FM-Radion taajuudet voi ite säättää. Se onnistuu play/pausea painamalla ja navigointinäppäimiä oikealle/vasemmalle näppäiltäessä. Huomasin sen kun tutustuin tarkemmin omaan ZENiin (4 gb). Ja lopuksi pitää kyllä sanoa että ZEN on mielestäni paras mp-3/4 soitin mitä on tarjolla. Vaikka jotain pieniä mutta toimivuutta häritsemättömiä vikoja vähän onkin esim. näytön välähtäminen silloin kun kuullokkeet kytketään soittimeen. Omaan ostopäättökseeni ZENin kohdalla oli muistikortti-paikka jota harvoissa myynnissä olevista soittimista puuttuu.

 12. Hmm… Liian vähän tilaa näissä vekottimissa ja minua muistikorttitouhu ei voisi vähempää kiinnostaa. Siksi ostan tällä viikolla iPod classic -mallin. 80 gigatavun muistilla. Eipähän käy ahtaaksi… 😉 Creativen soittimet ovat itselläni kestäneet heikosti eli en halua tätä mallia ostoon vaikka olisikin suurimuistisia mallejakin, joka riittäisi omaan käyttööni.

 13. Hankin sitten iPod classicin ja olen todella tyytyväinen. Ominaisuudet ovat laajat ja paljon enemmän kuin musiikkisoitin. Cofer Flow toimii oikeasti lupaavalla tavalla. Minulla on muutama albumi soittimessa ja niissä iTunesin hakema kuva. Yksittäisiin biiseihin en ole albumitietoja laittanut, kun ei ole tarpeen ja ne biisit oletuskuvalla. Mainio soitin. Teen siitä oman arvostelun blogiini tämän kuun loppuun mennessä.

 14. iTouchia voisit arvostella jos sellaisen saat testipöydälle. Ja claasicistakin kuulisin mielelläni mielipiteesi. Eli jompikumpi arvosteluun siis jos vain tulee mahdolliseksi. 🙂

 15. Minäkin olen 4 gb ZENini kanssa joutunut tuota reset-nappulaa aikas paljon käyttelemään. Ensimmäisen kerran ostopäivänä, kun yritin ladata laitteeseen kerralla noin kolme neljäsosaa musiikkikirjastostani (hieman päälle 2.5 gb). Tämän jälkeen esimerkiksi pitkien automatkojen aikana soitin on simahtanut, kuten myös liiallisen räpläämisen seurauksena (esim. kalenteri päälle, pois, musiikki päälle pois, mikki päälle, pois, musiikki päälle). Näytön olen myös onnistunut ankarassa käytössä naarmuttamaan, mutta eipä siitä kummoisempaa haittaa ole edes videoidenkaan katselun aikana ollut.
  Pieniä miinuksia lukuun ottamatta ZEN on kuitenkin elämäni soitin. Ulkonäöltään minimalistisen cool, yksinkertainen ja helppo käyttää. Taattua Creative-laatua. 😀

  Kuulokkeina käytän muuten Philipsin SHP2700:sia. Ovat kyllä massiiviset, tiedän, tiedän, mutta äänentoisto on uskomaton. Creativen kuulokkeet olisin halunnut ostaa, mutta sillä hetkellä niitä ei lähikaupoista löytynyt.
  Maybe next time.

 16. Itsellänikin kyseinen soitin ja tyytyväinen olen ollut. ^^

  Hurjaan kaatuiluun auttoi soittimen firmwaren päivittely. Väheni huomattavasti. Mulla on edelleen nuppineula laukussa mukana siltä varalta että jumittuu, mutten ole tarvinnut.

 17. Onko laitteen mukana tulevaa Creativen ohjelmaa pakko käyttää siirtääkseen musiikkia koneelta, ja vaatiiko se vähintään Windows XP SP2:en?

 18. Creativen soitin näkyy kyllä myös oman tietokoneen kautta eli ohjelmaa ei todellakaan ole pakko käyttää, kun siirtää musiikkia tietokoneelta soittimeen.

  Kunhan kappaleet vain ovat mp3-muodossa tai muussa Zen-soittimen ymmärtämässä muodossa, niin kappaleet voi helposti kopioida suoraan tietokoneelta soittimeen. Nämä mp3-soittimet toimivat vähän samalla tavalla kuin muistikortit, joten kaikkiin tiedostoihin pääsee käsiksi windows explorerin kautta.

  SP2:sta minulla ei ole varmuutta, mutta uskon että musiikkia voi kopioida ilman tuota päivitystäkin. Creativen oma ohjelma voi kuitenkin vaatia tuon SP2:n Windows XP:hen.

 19. Ainakin jotkut soittimet eivät tue kopioi/liitä-menetelmää. Omani iPod esimerkiksi vaatii iTunes-ohjelman tai jonkun sitä korvaavan ohjelman. Muistaakseni aiempi Creative Zen V Plus -soitin vaati ainakin ohjelman.

 20. Tollasen hankin siinä pari viikkoa sitten ja aivan totta, ongelmia ja reset-nappia on tuonut mukanaan.
  HYvä äänenlaatu ja kiva ja hieno, mutta toisinaan kun noin 45min olen kuunnellut koskematta valikkoon, laite sammuu ja on laitettava uudestaan päälle:(
  SE vähän ärsyttää.
  Ja alussa heti jouduin resetoida.

 21. Olen nyt saanut laitteen (Mahd. ostaja yllä) ja ilmeisesti sillä on jotain käyttöjärjestelmää vastaan, tai en tiedä mistä johtuu, kun ei tuonne Omaan tietokoneeseen tule uutta asemaa kytkiessäni laitteen. Kuinka saan koneeni tunnistamaan laitteen kyseisenä mp3-soittimena eikä vain “tuntemattomana laitteena”?

  Kiireellistä apua tarvitaan.

 22. Minulla on tuo creative zen 8Gb. Olen todella pettyny kyseiseen laittesee, sillä olen jo kaksi kertaa sen käynyt vaihtamassa samoista syistä ja nyt jo kolmas samalainen on hajalla! Kun akku on lopussa laitan laittee lataukseen ja laite lataantuu. Kun sykronoin siihen lisää musiikkia laite ei enään menekkään päälle ja koska akku on täynnä ei asialle voi tehdä yhtikäs mitään. Toisena haittana pidän sitä että laite jumittuu aika useasti ja joutuu odottelemaan että akku loppuu. En suosittelisi tuota kyseistä laitetta kenellekkään.

 23. Tällä hetkellä saan nauttia siitä ettei kone löydä laitetta vaikka se lataakin tässä silti. Juuri olisin halunnut hyvät biisit laittaa. Ei sittä:( Tää ei vaan telakoi.
  Ihan hyvä soitin, mutta tuo ongelmia varmasti jokaiselle käyttäjälle.

 24. En löydä mistään ohjeita, oma zen v plussani ei mene enää päälle. Akku siitä kyllä loppui mutta ei lataudu jotenkin ollenkaan. Oon ollu jo 5päivää ilman sitä ja haluisin äkkiä sen takasin toimintaan 😀

 25. Kun mp4, mp3 ja ipod kasvaa tälläistä ”viisastumisen tahtia”, jossain vaiheessa jotkut varmaan alkaa levittää viruksia niihin… Ja silloin taitaa tulla myös virustorjuntaohjelmia.
  Tarkoitan että on monissa nykyään netti-toiminto ”pääsee nettii”

 26. Ostin tossa eilen 4gb soittimen ja aloin lataamaan sitä ensimmäistä kertaa, niin lataa soitinta jonkin aikaa ja sitten kone sammuu itsestään.. Onkohan mahdollisesti koneessa vika vai vaikuttaako soitin sammumiseen? Koska, ei kone muuten ole sammunut käyttäessä usb-portteja.

 27. Hyvä ja kattava arvostelu! Omasta mielestäni creativen paras puoli on juuri se, ettei musiikin siirtämiseen tarvita mitään i-tunesin kaltaista ohjelmaa. Lisäksi tiedostoja voi siirtää edestakaisin, ja ladata vaikkapa kaverin koneelta. Tämä ei tietääkseni ole mahdollista appleilla. Ainoa, mikä harmittaa, ettei melkeinpä missään uudemmissa mp3:ssa ole suoraa usb-liitäntää itse vekottimessa, vaan kaapeli pitää olla matkassa. Turha letkuke tuo. Hassua myös, ettei verkkovirtalaturi kuulu pakkaukseen – vaikkapa mökille en halua läppäriä mukaan, vaan pelkän soittimen.

 28. Ei mitään vikaa

  Hyvä arvostelu totta tosiaan! Itselläni aivan samanlainen soitin ollut jo noin 1.v ja kertaakaan ei reset nappulaa tarvinnut käyttää. Himtahaarukkakin oli sopivaa luokkaa (oli tarjouksessa 99e) ja soittimeen olen ollut tyytyväinen. Kyllä ZEN on sitten hyvä soitin. Laadukas, halpa ja hyvä äänentoisto.

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *