Toys4Boys messuraportti – katso kuvat ja video

Toys4Boys messut

Kaikenikäisten poikien messuilla tuli käytyä lauantaina ja tässä katsaus mitä messuilla oli nähtävillä. Messut järjestettiin Helsingin Katajanokalla Wanhassa Satamassa ja olivat järjestyksessään toiset Toys4Boys-messut. Messutilan käytävät olivat täytetty mukavan kattavalla valikoimalla teknisiä laitteita, jotka pääsääntöisesti kiinnostavat miehiä ja poikia ikään katsomatta. Mukana oli autoja, pelejä, hifiä, hilavitkuttimia ja ennen kaikkea Rock Band -peli pelattavana ja kokeiltavana Xbox 360 -konsolilla.

Hifi

Toys4Boys Pioneerin koppi
Pioneerin plasmat esillä pimeämmässä huoneessa.

Vaikka Pioneer on ilmoittanut, että se ulkoistaa plasmapaneeliensa tuotannon kannattavuussyistä, ei nykyinen Kuro-mallisto ole poistumassa markkinoilta mihinkään. Pioneerin huoneessa oli nähtävissä referenssitasoiset plasmataulutelevisiot ja ne näyttivät edelleen loistavilta. Olisi mielenkiintoista kyllä vertailla näitä huippu plasmoja kenen tahansa muun merkin kanssa vierekkäin ja arvioida kuvaa tarkemmin eri materiaaleilla. Näin yksittäin nähtynä ei voi sanoa tarkkaan kuinka paljon parempia ne ovat verrattuna muiden valmistajien taulutelevisioihin.

Toys4Boys Pioneerin televisio piilossa
Pioneerin osastolla ison taulutelevision sai myös piiloon.

Vaikka monet haluavatkin laittaa isolla rahalla hankitun taulutelevision paraatipaikalle kodin sisustuksessa, oli Pioneerin osastolla myös mukava vaihtoehto sijoitukselle. Iso taulutelevisio voidaan piilottaa lipaston sisään moottoroidulla ratkaisulla. Itse asentaisin tuollaisen moottoroidun tason sängynpäätyyn, jolloin taulutelevision saisi esille makuuhuoneessa silloin kun tarvitsee.

Toys4Boys Logitechin koppi
Logitechilla mukana Harmony One.

Pioneerin vieressä Logitech oli varannut ison messutilan arvokkaasti kahdelle huippukaukosäätimelleen – Harmony One ja Harmony 1000. Aikaisemmin olen katsonut, että Harmony One -kaukosäätimestä ovat puuttuneet värinäppäimet, jotka ovat tuiki tärkeät digiboksin tai television ohjaamisessa. Nyt kun pääsin ensimmäistä kertaa laitetta testaamaan, niin onnekseni huomasin että ne ilmestyivät LCD-näytölle, kun laitteella aikoi ohjata televisiota. Muuten muovisen näköinen kaukosäädin tuntui jämäkältä ja näppäimet laadukkailta, kuten tämän hintaisen laitteen kuuluukin tuntua.

Toys4Boys Geneva koppi
Tämä iso laatikko soi erittäin nätisti.

Nämä mielenkiintoiset laatikot saivat huomioni, koska tästä osastosta kantautui erittäin hyvältä kuulostavaa musiikkia korviini. Ensimmäisenä piti kysyä, että mistä kaikista laatikoista ääni tuli ulos, koska äänikuva oli sen verran laaja, että en olisi uskonut sen tulevan ulos pelkästään yhdestä laatikosta. Ääni kuitenkin tuli ulos keskimmäisestä ja isoimmasta mustasta laatikosta ja messutilassa se kuulosti yllättävän hyvältä.

Metallisen ritilän takana oli useampi elementti ja saman laatikon sisällä oli kaikki tarvittava CD:n, iPod:n, radion tai ulkoisen lähteen soittamiseen. Laatikkoon ei tarvinnut kytkeä kuin virtapiuha, jonka jälkeen saatiin laadukasta ääntä ulos. Laadukkaan äänen ymmärsi paremmin, kun tarkisti laatikoiden hinnat.

Toys4Boys Geneva hinnat
Selkeät mallit, värivaihtoehdot ja hinnat helpottavat valintaa ostopäätöstä tehtäessä.

Suomen sivuja ei vielä ole julkaistu, mutta lisätietoa voi käydä lukemassa genevalab.co.uk-sivuilta.

Toys4Boys B&W Zeppelin
Nykyään kaikki tekevät iPod-telakoita.

Bowers & Wilkings osastolla oli tyylikkään näköisesti esillä uusi Zeppelin-niminen soitin, johon pystyy telakoimaan iPodin. Ympärisäteilevän ilmalaivan muotoisen vahvistimen takaseinä on kiiltävää kromia josta löytyy myös kaksi refleksiputkea. Hauskan ja tyylikkään näköinen laite oli, mutta ääntä ei isossa messutilassa ja kovassa taustamelussa pystynyt tästä laitteesta arvioimaan.

Toys4Boys Onkyo D-TK10
Onkyo D-TK10 kaiuttimet.

Harva tietää, että AV-vahvistimistaan tunnettu Onkyo valmistaa myös kaiuttimia. Simexin osastolla oli näytillä Onkyon D-TK10 -kaiuttimet sekä muita kotiteatterilaitteita.

Toys4Boys Simex ja Onkyo
Onkyon vahvistin ja 2.1 -kaiutinsarja olivat esillä Simexin osastolla.

Rock Band ja PGR4

Microsoftilla oli messujen isoin osasto yhdessä EA:n ja Creativen kanssa. Paikalla oli paljon pelikoneita uusimpien pelien kanssa. Mielenkiintoisimpana kuitenkin EA:n Yhdysvalloissa jo julkaistu ja Euroopan julkaisua odotteleva Rock Band.

Toys4Boys Rock Band pelattavana
Rock Band oli kaikkien testattavana Xbox 360:llä.

Rock Band -peliä pääsi vapaasti kokeilemaan. Testattavana oli kaikki pelin bändipaikat; laulu, kitara, basso ja rummut. Kitarat olivat identtiset ja pelissä pääsi valitsemaan soittiko kitaralla bassoa vai kitaraa. Myös kaksi kitaraa oli mahdollista valita samaan kappaleeseen.

Toys4Boys Rock Band rummut
Rumpusoitin toimi erittäin luontevasti ja hyvin.

Itse kokeilin yhden biisin rumpuja ja kaksi bassolla. Guitar Hero -peliin verrattuna rummut ovat ehkä mielenkiintoisin lisä Rock Band pelissä. Rummuista löytyy yksi jalkapedaali ja neljä tasoa, jotka vastaavat neljää eri raitaa ruudulla. Bassorummun käyttö ilmaistiin “nuottiviivastolla” pitkällä viivalla, joten rumpuja oli mahdollista soittaa kuten oikeata settiä.

Bassoraidan soittaminen tuntui oikean basson rämpyttämiseltä ainakin Iron Maidenin Run to The Hills -biisin aikana. Tätä peliä olisi voinut jäädä pelaamaan stagelle vaikka koko päiväksi. Lauantaina päivällä soittimia pääsikin useampaan otteeseen kokeilemaan, koska paikalla ei ollut vielä niin paljoa ihmisiä.

Toys4Boys Rock Band ja Ville Pusa
Lauluakin kuultiin, kun paikalle saapui ammattilaulaja.

Yleisön joukosta ei kukaan uskaltanut ottaa mikrofonia ja kokeilla lauluosuutta Rock Bandissä. Laulua kuulinkin vasta kun paikalle saapui Ville Pusa, joka veti lauluosuudet biiseistä kiitettävästi. Kyllä tämän pelin kanssa voisi lauluakin alkaa harjoittelemaan, vaikka se ei muuten luonnistuisikaan.

Rock Band -peli oli juuri niin loistava kuin voi odottaa. Se tuo juuri ne puuttuvat elementit, jotka puuttuvat Guitar Hero -pelistä ja toimii erittäin hyvin bänditreeninä neljälle virtuaalisoittajalle. Vaikka peli on jo julkaistu valtameren takana, ei Euroopan julkaisu ole vielä tiedossa. Kuulemma kaikki valmiiksi kerkiävät paketit menevät kaupaksi ja sitä en ihmettele yhtään. Toivottavasti saisivat lisättyä tuotantoa ja tuotua muutaman kappaleen myös Euroopan markkinoille tästä loistavasta pelistä.

Toys4Boys PGR4
PGR4-peliä pääsi testaamaan kaksinpelinä.

Toinen erityisen mukava pelipiste Microsoftin tiloissa oli PGR4-pelin kaksinpelipaikka, jossa peliä pääsi testaamaan kunnon kuppi-istuimesta Microsoftin omalla Xbox 360 Wireless Racing Wheel -ratilla. Pelissä pääsi myös haastamaan peliammattilaisen Erno “FinPro” Kurosen ja voittaja sai PGR4-pelin itselleen. Itse kokeilin myös haastetta mutta ensi tuntuma kyseiseen peliin ja rattiin ei jättänyt sanalle sijaa lopputuloksissa. Kahden lyhyen kierroksen jälkeen en edes nähnyt edellä ajavaa Ernoa, kun tulin maaliin. Onneksi sain kuitenkin revanssin Sensible World Of Soccerissa, jossa voitin 1-0 rankkarista tehdyllä maalilla. Vuosien Amiga-harjoittelu SWOS:n kanssa ei siis ole ollut turhaa 😉

Autot

Pieni messutila ei antanut samanlaisia mittapuita kuin Helsinki Motor Show tai American Car Show messukeskuksessa. Paikalle tuodut muutamat mallit olivat mielestäni kuitenkin selkeämmin ja paremmin esillä, kun automalleja oli pienempi määrä.

Toys4Boys Audi R8 sivusta
Tätä komistusta pääsi ihastelemaan mukavan läheltä.

Audilla oli esillä mielenkiintoisimpina malleina R8 ja uusi A4 farmarimallisena eli Avantina. Viime vuoden Helsinki Motor Show:ssa ensimmäistä kertaa mukana ollut Audi R8 ei tällä kertaa ollut aitauksen takana vaan koko komeutta pääsi ihastelemaan kosketusetäisyydeltä. Kyllä Audi R8 on sitten kaunis auto. Alla isommat kuvat Audin R8 ja A4 Avant -malleista, jotta pääsette tarkemmin näiden autojen muotoiluun tutustumaan.

Toys4Boys Audi R8 takaa alhaalta Toys4Boys Audi R8 takaa Toys4Boys Audi R8 sivusta2 Toys4Boys Audi R8 edestä Toys4Boys Audi R8 kylki

Toys4Boys Audi A4 Avant sivusta Toys4Boys Audi A4 Avant edestä Toys4Boys Audi A4 Avant takaa Toys4Boys Audi A4 Avant sisältä

Alla vielä muutama satunnaiskuva erilaisista kulkupeleistä, joita messuilla näki. Minin kaappariovet Clubman-mallissa olivat veikeät ja takapenkilläkin tila oli kasvanut sen verran, että sinne mahtuisi jopa istumaan. Kolmipyöräinen moottoripyörä ja Ferrari-merkkinen polkupyörä tekivät myös vaikutuksen.

Toys4Boys Mini Clubman Toys4Boys Mini Cabrio Toys4Boys kolmipyöräinen moottoripyörä Toys4Boys RC-autoja Toys4Boys formulaToys4Boys jeeppi Toys4Boys Ferrari-pyörä

Muut

Pulju.net oli kattavasti esillä omien tuotteidensa osalta ja kaikkia hilavitkuttimia pääsi testailemaan paikanpäällä. Mukana tuodut maskotit olivat myös erittäin vaikuttavan näköisiä ja luulin ensin niitä nukeiksi, kun vain seisoivat paikoillaan messuosastolla. Levitaatio auto oli toteutettu magneettien avulla ja se olisi erittäin hieno koriste omalle työpöydälle, jos joutuisi edustamaan paljon ja pitämään palavereita. Suosittelen myös firmojen vastaanottotiskille tuollaista koristetta, niin ei käy odottavien vieraiden aika pitkäksi.

Roboimuri teki myös kurinalaisesti työtä Robokeskuksen osastolla. Kevyimmät roskat kyllä näyttivät lentelevän vain kauemmaksi imurista, mutta kyllä imurirobotti haravoi oman alueensa nopeasti läpi. Macin osastolla näytti olevan koko ajan väkeä ruuhkaksi asti.

Toys4Boys Start Wars hemmot Toys4Boys pulju.net levitaatio auto Toys4Boys robotti-imuri Toys4Boys Casinon pöytä Toys4Boys Mac-osasto Toys4Boys Loewe-osasto

Näillä poikien messuilla vietti kyllä yhden päivän mukavasti kierrellen ja pelejä pelaillen. Onneksi lauantaina päivällä ei ollut paljoa väkeä ja pääsin hyvin kokeilemaan Rock Band -peliä. Toivotaan, että messut tulevat taas ensi vuonna, koska kyllä tällaisten miehisten harrastusten parissa voi aina yhden viikonlopun päivän viettää.

Alla video, jossa pikaiset otokset robotti-imurista ja pulju.netin levitaatioautosta. Loppuosassa Ville Pusa orkestereineen revittelee Rock Band -pelin tahdissa Foo Fightersia ja Iron Maidenia.

7 thoughts on “Toys4Boys messuraportti – katso kuvat ja video”

  1. Pingback: Toys4Boys-messut tulevana viikonloppuna 8-9.3.2008 | tekniikanihmelapsi.com

  2. Laitapa tuo yhteen __kotiteatteri laitteita.__

    Tarkoitus ei ole puutua mitenkään kieliasuun mutta sellaisen kohtasin, pitää siis olla yhdyssana.

  3. Pingback: Toys4Boys 2008 messuraportti - Hilavitkutin.com - Uutisia tekniikasta, ilmiöistä ja hilavitkuttimista

  4. Tuonne kun itekki pääsis ja olis vielä joku palkinto juttu, että tunnin ajan saisi lastata vapaavalintaiseen autoon niin paljon tavaraa kun siihen saa mahtumaan ja kaiken saa pitää. 😀

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *