Logitechilta Gran Turismo 5 ratti

Logitech GT5 wheel 001

Logitech on julkaissut Game Developer’s Conference (GDC) 2008 -messuilla Polyphony Digitalin Gran Turismo 5 -pelille suunnatun ratin. Rattiuutuus kantaa nimeä Logitech Driving Force GT ja siinä komeilee Gran Turismo -pelin logo keskellä rattia. Ratista löytyy kunnollinen Force Feedback -tuki ja erikoisuutena siinä voi säätää auton jarru- ja painobalanssia sekä jousitusta ajamisen aikana. Säädöt tehdään 24-pykäläisestä nupista ratin keskeltä. 900-astetta kääntyvä ratti on sitä testanneiden mukaan ollut erittäin tukeva ja siitä löytyy vaihdekeppi, jolla vaihteita voi vaihtaa pykälittäin ylös ja alas. Poljinpuolelta löytyvät jarru ja kaasu, joten kytkintä tässä ratissa ei tule mukana.

Vaikka ratti on erityisesti tarkoitettu Gran Turismo 5 -peliin, voi sitä käyttää myös muissa peleissä Playstation kakkosella ja kolmosella sekä PC:llä. Ajon aikana tapahtuvat auton säädöt toimivat kuitenkin vain GT 5 pelissä. Jenkkilässä ratin hinnaksi tulee 150$. Näyttäisi siltä että tämä ratti on pakko-ostos kaikille Gran Turismo faneille. Itsekin jään mielenkiinnolla odottamaan miten pelinaikana tehtävät säädöt tulevat pelikokemusta lisäämään.

Gran Turismo 5 Prologue eli demoversio pelistä on tulossa ladattavaksi Euroopan Playstation Networkista Maaliskuun 28 päivä. Gran Turismo 5 -pelin kokoversiolle ei ole vielä olemassa julkaisupäivämäärää. GT5, kuten aikaisemmatkin sarjan osat, julkaistaan ainoastaan PS3:lle ja on itselläni odotetuin peli kyseiselle konsolille.

Logitech GT5 pedals

Linkit

7 thoughts on “Logitechilta Gran Turismo 5 ratti”

 1. Latasin nyt ominaisuuden (joka on ilmeisesti täälläkin) eli add meta tags. Se toimii kuten pitää mutta staattisilla ei ominaisuus näyttäisi toimivan, koska ei ole metatageja.

  Miten itse olet saanut tämän sinne staattisille?


  ?

  Kiitos.

  PS: Itselläni ominaisuus add meta tag ei toiminut ennen kuin poistin ulkoasusta valmiit metatagien koodit. Poistin ne ja nyt tämän lisäosan omat tuli näkyville. Hyvä niin. Oletko itse tehnyt samoin vai olenko menetellyt väärin?

 2. Sain asian kuntoon lataamalla sun lähdekoodista nimen perusteella seo packin ja nyt hakukoneoptimoin blogiani lähinnä lisäämällä avainsanoja artikkeleihin ja ohjelma huolehtii itse kuvauksista.

  Ei kai haittaa jos otin vähän mallia sun sivun otsikosta eli HPWEB – asiaa radiosta ja tietokoneista – Mozilla Firefox? Hyvä lisäke tuo all in one seo pack.

 3. All in One SEO Pack on kyllä hyvä plugin ja sillä saa kätevästi lisättyä tarvittavat meta-tagit ja avainsanat kirjoituksiin hakukoneita varten. Itse en yleensä syötä otsikkoa tai kuvausta vaan pelkästään avainsanat (keywords) pilkkulistalla.

 4. Näin itsekin teen, koska otsikko on aina hyvä ja sitä ei ole tarvetta muuttaa osoiteriville erikseen ja kuvauskin on aina artikkelin alussa, joten en näe tarvetta miksi pitäisi omia romaaneja sinne kirjoitella. Sen sijaan avainsanat laitan itsekin pilkkumuodossa.

  WordPress on mahtava ja Akismet on muuten estänyt jo 106 spämmiä. Ihmetyttää vaan se, että mitä spämmiä se on, jos puolet spämmistä on toistaiseksi sellaista, jonka linkit eivät vie mihinkään. 😀 Ovat tyyliin http://www.fjdjdjdjchchdj.com. Mutta oikean spämmin linkkejä en klikkaa, en elätä spämmereiden kävijälaskureita.

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *