HD DVD poistui keskuudestamme

Nyt kun Toshiba on virallisesti ilmoittanut lopettavansa tukensa HD DVD -formaatille, on aika katsoa eteenpäin ja tehdä tästä vuodesta paras mahdollinen teräväpiirtoelokuville. Ohessa muutama tärkeä linkki lopettamispäätöksestä ja sen jälkipeleistä lisäluettavaksi kaikille asian tiimoilta. Lyhyesti sanottuna Toshiba lopettaa melkeinpä kaiken tuen maaliskuun aikana kyseiselle formaatille ja lopettaa noin kaksi vuotta kestäneen teräväpiirtoelokuvien formaattisodan lyhyeen. Tästä eteenpäin kuluttajat, laitevalmistajat ja elokuvatuottajat voivat rauhassa kaikki keskittyä ainoastaan Blu-ray-elokuviin. Toivotaan, että HD VMD tai Kiinan oma CH DVD eivät oikeasti koskaan tule kilpailemaan täällä Blu-ray-elokuvien kanssa.

Linkit

Ja vielä lopuksi loistava video, jossa itse Hitler ottaa osaa HD DVD:n kohtaloon Warnerin Blu-ray julkistuksen jälkeen.

Kiitokset Mikalle videolinkistä!

6 thoughts on “HD DVD poistui keskuudestamme”

  1. Todella erikoinen juttu sellaiselle, joka ei ole koskaan HD-DVD tai Blu Rayta nähnytkään mistään.. Tekniikka vanhenee, joten HD-DVD lähtee.

    Ehkä se kilpailu ei ollut tarpeeksi kannattavaa. Itselleni riittää ainakin mainiosti DVD-levyn kuvanlaatu. Onko muuten tätä blogia hakukoneoptimoitu mitenkään? Ihan vaan mielenkiinnosta kyselen.

  2. Kyllä HD DVD lähtee ihan sen takia, että kaikkien elokuvastudioiden tuki formaatille loppui. Ei kannata tehdä sellaisia laitteita joille ei tule jatkossa yhtään elokuvaa. Onneksi Toshiba myönsi tappionsa näin aikaisessa vaiheessa. Kuluttajien on nyt turvallista ostaa teräväpiirtolaitteita, kun markkinoilla on vain yksi vallitseva tekniikka olemassa. Suomessa teräväpiirtoelokuvien markkinointi on ollut todella pientä, mutta toivottavasti vahvistuu nyt nopeasti.

    Monella on kyllä se tilanne, että nykyisen DVD:n kuvanlaatu riittää mainiosti. Teräväpiirtomateriaalin hyödyt tulevatkin parhaiten käyttöön isoissa kuvakoissa eli näyttölaitteen pitää olla > 40″ ennen kuin teräväpiirrosta on kunnolla hyötyä. Varsinkin HD Ready ja varsinkin Full HD videotykillä katsottaessa teräväpiirtoelokuvat tuovat sellaisen elämyksen jota ei DVD-elokuvien pienellä resoluutiolla voi mitenkään saavuttaa.

  3. Pingback: HD DVD on hävinnyt formaattisodassa - HPWEB

  4. Pingback: HPWEB

  5. Pingback: HD DVD on hävinnyt formaattisodassa

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *