Marras- ja joulukuun tapahtumia ja tilastoja

Vuoden 2007 kaksi viimeistä kuukautta menivät todella nopeasti ohi ja en ehtinyt edes tarkastamaan suosituimpia artikkeleita. Tässä tilastot ja suosituimmat jutut tekniikanihmelapsi.com -blogista kahdelta viimeiseltä kuukaudelta. Tilastot on kerätty Google Analytics ohjelmalla.

Marraskuu

Marraskuussa pidettiin Digiexpo-messut, joten niistä tekemäni katsaukset ja kuvaraportit saivat selvästi suurimman suosion. Tässä eniten luetuimmat sivut marraskuussa:

Tilastot:

 • yksilöityjä kävijöitä 4 239
 • näyttökertoja 11 700
 • kävijät viihtyivät sivuilla keskimäärin 1 minuuttia 06 sekunttia
 • sivuja tarkasteltiin keskimäärin 2,11 / käyntikerta
 • suosituimmat hakusanat: Panasonic TH-42PX7, TH-42PX7, ps3 hinta, Playstation 3 hinta, TH-42PZ70

Joulukuu

Viime kuukausi oli erittäin vilkasta aikaa. Kilpailu, jossa jaoin 500Gt verkkolevyn, osoittautui paljon suositummaksi kuin osasin aavistaa. Samalla saamani huomio hilavitkuttimen ja muropaketin etusivuilla, toivat sen verran kävijöitä sivuilleni, että jouduin kahdesti ostamaan lisää kaistaa, jotta sivut pysyisivät pystyssä. Tänä vuonna pääsen onneksi muuttamaan uuteen webpalvelinhotelliin Zonerille, jossa kaistan pitäisi riittää hyvin kasvaville kävijämäärille. En olisi ikinä uskonut 6Gt/kk kaistan loppuvan näin nopeasti blogin pystyttämisen jälkeen.

Analytics tilastot kilpailun julkistamisen jälkeen
Kävijämäärissä tuli pieni hyppäys kilpailun julkistamisen jälkeen.

Suosituin sivu oli tietenkin kilpailukirjoitus, mutta edullisimmat teräväpiirtoaikakauden tuotteet; Toshiba HD-E1 HD DVD -soitin, PS3 ja Panasonic TH-42PX7 -plasmatelevisio, kiinnostivat myös kävijöitä. Alla suosituimmat artikkelit joulukuussa:

Tilastot joulukuulta ovat aika mukavaa luettavaa:

 • yksilöityjä kävijöitä 8 259
 • näyttökertoja 20 443
 • kävijät viihtyivät sivuilla keskimäärin 2 minuuttia 03 sekunttia
 • sivuja tarkasteltiin keskimäärin 1,92 / käyntikerta
 • suosituimmat hakusanat: Panasonic TH-42PX7, TH-42PX7, squeezebox, PS3 hinta, tekniikanihmelapsi, Toshiba HD-E1

Kävijämäärät melkein tuplaantuivat marraskuulta ja on odotettavissa etteivät kävijämäärät pysy yhtä korkealla jatkossa ellen saa järjestettyä lisää kilpailuita. Yritän saada kyllä jatkossakin tavaraa jaettavaksi lukijoiden kesken, sen verran mukavaa puuhaa se oli.

Tämän vuoden puolella en enää kirjoittele suosituimmista artikkeleista ja tilastoista erillistä uutista. Suosituimmat artikkelit löytyvät nyt reaaliajassa oikeasta palkista Suosituimmat-otsikon alta ja tilastoista laitan ajankohtaista statistiikkaa erilliselle sivulle. Tarkempia tilastoja voivat halukkaat kysellä vaikka sähköpostilla, joka löytyy info-sivulta. Sähköpostin kautta voitte laittaa minulle myös mitä tahansa palautetta kirjoituksista, ulkoasusta, asia- ja kirjoitusvirheistä tai mitä vain mieleen tupsahtaa. Suomalaiset linkkivinkit sekä blogit omista aihealuistani kiinnostavat myös erityisesti.

Tässä vuoden 2008 ensimmäisessä kirjoituksessa haluan toivottaa kaikille lukijoille menestystä ja onnea alkaneelle vuodelle! Olkoon tämä vuosi kaikille laiterikkaampi kuin viime vuosi. Itse ainakin toivon, että omalla kohdallani on ja niistä laitteista haluan tänäkin vuonna kirjoittaa paljon artikkeleita 😀

7 thoughts on “Marras- ja joulukuun tapahtumia ja tilastoja”

 1. Luultavasti hyppäys johtuu siitä, että sivusto on pysynyt suurimmalta osalta piilossa, eivätkä ole edes vahingossa eksyneet tänne, kuten minä, löysin hilavitkuttimesta mielenkiintoisen kilpailun, ja täten jäin ihan vakituiseksi lukiaksi 🙂

  Noissa tilastoissa ei liene ole RSS-feediä lukevia otettu mukaan ollenkaan?

 2. Ihan hyvin sullakin menee, mulla on blogini alkuajoilta (2 viikkoa blogin alusta käynnistin tilastoinnin) 4 090 yksilöityä kävijää. Blogi on ollut pystyssä jo reilut 3 kuukautta.

 3. @ZcMander

  Itseasiassa en tiedä kuinka Google Analytics hoitaa RSS-lukijat? Feedburnerin kautta katsottuna RSS-tilaajia tässä blogissa on tällä hetkellä 52 kpl.

  Suuri osa tuon 4.12 päivän kävijöistä tuli myös kilpailusivustojen kautta, kuten http://plaza.fi/nettikilpailut/

  @hpguru

  Hienot tilastot ja kävijämäärät sinun blogissasi. Onnittelut! Nuo PDF-taulukot taitaa saada suoraan ulos Analyticsistä? Ainakin Google Docsissa on PDF-tallennus mahdollista. Itseäni ainakin kiinnostaa kovasti kuinka paljon kävijöitä muiden sivuilla liikkuu.

 4. Kiitoksia.

  Kyllä nämä PDF:t saa ihan Google Analyticsin tilastosivun etusivulta. Sieltä vaan PDF ja se tallentaa tai ehdottaa avaamisen koneella.

  Ihan kätevät nuo PDF:t ja ennen kaikkea tarpeelliset. Ainakin saa selväksi sieltä tarpeelliset asiat, joskin esimerkiksi joitakin kohdat voisivat olla kattavimmat esimerkiksi suosituimmat sivut.

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *