Samsungilta 31″ OLED näyttö julkisuuteen 2008 tammikuussa

Samsung 31 tuuman OLED

Samsung tuo 2008 tammikuun CES-messuilla näytille 31″ tuumaisen OLED-näyttönsä. Massatuotannosta ja hinnasta ei ole vielä tässä vaiheessa tietoa, mutta luulisi hinnan olevan aika korkea, kun jo myynnissä oleva Sonyn 11″ XEL-1 maksaa Japnissa 1700$. Samsungin näyttö on Sonyn tapaan hyvin ohut 4,3mm ja sen pitäisi kestää 35 000 tuntia katselua. Tämä tarkoittaa yli 12 vuotta kahdeksan tunnin päivittäisellä käytöllä. Oma edesmennyt Finluxin 14″ kuvaputkenikaan ei kestänyt niin kauan, kunnes näytti pelkkää mustaa kuvaa. Sähköä 31″ OLED kuluttaa Samsungin mukaan vain puolet tavallisesta 32″ LCD-näytöstä.

Samsungilla on myös olemassa prototyyppi 40″ OLED näytöstä, mutta massatuotantoon suuremmat mallit ehtivät vasta vuonna 2010. Näyttää siltä, että kestää vielä hetki ennen kuin LCD- ja plasmatelevisiot korvataan uudemmalla ja paremmalla OLED-tekniikalla. Mielenkiinnolla jään kuitenkin odottamaan uusien näyttötekniikoiden kehitystä lähivuosina.

Linkit

3 thoughts on “Samsungilta 31″ OLED näyttö julkisuuteen 2008 tammikuussa”

 1. Mielestäni noita OLED näyttöjä pitäisi tuoda markkinoille muillekin kohderyhmille.. Ei kaikki etsi niitä HDMI laatuun kykeneviä malleja.

  Olikohan se tietokone lehdessä vai MB:ssä jonkin aikaa sitten juttu OLED näytöistä ja siinä maalailtiin tulevaisuuden näkymiä niin että tekniikat joilla näitä voidaan tehdä halpenevat niin että oledeja voitaisiin nähdä vaikkapa elintarvikepakkauksissa.

  Toinen asia kuka niitä sellaisiin kaipaa.. . .

  Mutta pointtina se että jos näyttöjä voitaisiin tosiaankin valmistaa painotekniikalla hyvin ohuina ja edullisina niin itse olisin kiinnostunut koko seinän ja katon kokoisista näytöistä, joissa sen kuvanlaadun ei välttämättä tarvitsisi olla mitenkään erikoinen.

  Lehdessä povattiin niille hyviä markkinoita myös valaisukäytössä.

  Mistä tulikin mieleeni että esim. makuuhuoneen kattoon olisi kiva saada tähtitaivas missä välillä lentelisi vaikkapa pieni tähdenlento tai muu tunnistamaton objekti.. . .

  Entäs jos joku ahdistuu liian pieneen asuntoonsa ja haluaa tehdä siitä avaramman oloisen?
  Koko seinän peittävillä näytöillä voisi räätälöidä maisemansa miten haluaa.. -tai tehdä vaikka 3D efektin jossa näyttäisi siltä että huone ikäänkuin jatkuisi pidemmälle kuin oikeasti.
  Mahdollisuuksia olis vaikka kuin paljon.

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *