Toshiba HD-E1 HD DVD -soitin 249 euroa ja kaupan päälle 5 HD DVD -elokuvaa

Toshiba HD-XE1 side

Vihdoinkin alkaa myös Suomessa halpenemaan teräväpiirtosoittimet sopivaan hintaan. Gigantissa Toshiba HD-E1 soitin maksaa enää 249€ ja osoitteesta www.hddvdeurope.com -osoitteesta saa tilattua vielä viisi HD DVD -elokuvaa kaupan päälle. Elokuvatarjous on siis sama kun ostaa HD DVD -aseman Xbox 360 -konsoliin. Alla vielä lista elokuvista josta kahdesta ensimmäisestä ryhmästä voi valita kaksi ja viimeisestä yhden elokuvan. Kaikkia A-ryhmän elokuvia ei siis voi valita.

A: Serenity, Riddickin aikakirja, Hulk, Van Helsing, Hurjapäät: Tokio Drift
B: Troija, Full Metal Jacket, Corpse Bride, The Prestige, Salasana: Swordfish
C: Musta Sade, Dreamgirls, World Trade Center

Elokuvat saa kun hankkii jonkun Toshiban HD DVD -soittimista; HD-XE1, HD-EP35, HD-EP30, HD-EP10 tai HD-E1. Tuossa HD-E1 mallissa ei ole Full HD 1080p tukea ja siitä puuttuu myös analogiset 5.1 ääniliitännät. Näitä liittimiä tarvitaan, jos halutaan siirtää uudet äänistandardit vahvistimeen, jossa ei ole HDMI-liitäntää. Puutteet ovat siis marginaaliset ja soitin kävisi hyvin vähän vanhempaan tai keskinkertaisempaan teatteriin, jossa taulutelevisio on HD Ready merkinnällä ja AV-vahvistimesta ei löydy HDMI-liitäntää. Euroopan HD-E1 malli on Amerikassa mallinimeltään HD-A2, jota on myyty käsittämättömään 99$ alehintaan.

Tämä tarjous kasvattaa myös HD DVD:n ja Blu-ray:n hintaeroa Suomessa, kun halvin Blu-ray-soitin on Playstation 3 n. 475 euron hinnalla. Itselleni on aivan sama kumpi tulee olemaan hallitseva teräväpiirtoformaatti, kunhan ihmiset vain saataisiin ostamaan näitä uuden ajan HD-elokuvia toistavia soittimia. Kun teräväpiirtosoittimet lisääntyvät kuluttajilla, myös elokuvat yleistyvät kaupoissa ja vuokraamotkin uskaltavat ottaa niitä valikoimiinsa. Tällä hetkellä tiedän ainoastaan yhden hyvän liikkeen joka tarjoaa uusia HD DVD ja Blu-ray elokuvia vuokralle. Se löytyy netissä osoitteesta uvdpalokka.fi. Kaksi teräväpiirtoelokuvaa postin kautta kotiin toimitettuna ja palautuskuorella varustettuna viiden vuorokauden vuokra-ajalla kustantaa 11,90 euroa.

Jos itse pitäisin elokuvavuokraamoa, niin tarjoaisin tällaista soitinta siellä vuokralle. Myös PS3 olisi valikoimissa, muutaman hittipelin kanssa. Muistaakseni Makuunit ja muutkin isot vuokraamot tarjosivat DVD:n alkuajoilla myös soittimia vuokralle, joten miksei nytkin teräväpiirtoaikakaudella voisi tehdä samoin?

Linkit

3 thoughts on “Toshiba HD-E1 HD DVD -soitin 249 euroa ja kaupan päälle 5 HD DVD -elokuvaa”

  1. Pingback: Warner siirtyi Blu-rayn puolelle, poistuuko HD DVD kokonaan? | tekniikanihmelapsi.com

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *