Buffalo LinkStation Live 500Gt ulos laatikosta ja verkkoon

LinkStation Serv-IT

Eilen tuli vierailtua sponsorin luona ja sain vihdoin haettua erittäin suosituksi osoittautuneen kilpailuni palkinnon itselleni. Tässä lyhyt katsaus mitä myyntilaatikko pitää sisällään ja miten sen käyttöönotto onnistuu. Samalla tuli testattua, että laite jonka kilpailun palkintona jaan, toimii varmasti moitteetta.

LinkStation paketin sisältö
Paketin koko sisältö.

Paketin mukana tuli kaikki tarpeellinen. LinkStation Live 500GB, kaksi virtajohtoa eri pistokkeilla, verkkokaapeli ja pieni manuaalikasa ohjelmisto CD:n kanssa. Paperimuodossa on vain pikaohje laitteen kytkemiseen ja tarvittavan ohjelman asentamiseen. Manuaalit ovat nykytapaan sähköisessä muodossa CD-levyllä. Tuote oli hyvin ja jämäkästi pakattu ja johdoille oli mukavasti erillinen lokerikko laatikon sisällä.

LinkStation kytkettynä
Kaksi piuhaa kiinni ja siinä kaikki mitä tarvitaan käyttöä varten.

Otin tarvittavat kelmut pois ja kytkin laitteen virtapistokkeeseen sekä verkkojohdon Zyxel Prestige 660HW-61 ADSL-reitittimeen, jossa on 10/100MB kytkin. Buffalon verkkokortti tukee kyllä 1GB nopeuksia, mutta tällä hetkellä minulla ei ole sellaista kytkintä, jolla tuon nopeuden saavuttaisin. Virtanapin painamisen jälkeen laite päästää muutamat piippaukset ja vilkauttaa kaikki ledit läpi. Käynnistyminen kestää vähän yli minuutin, jonka aikana power-valo vilkkuu. Laitteen samuttaminen vie n. 30 sekunttia ja virtanäppäintä on painettava muutama sekuntti pohjassa, jotta sammutus lähtee käyntiin.

LinkStation properties
Networkin properties-kohdasta voi tarkistaa IP-osoitteen.

Manuaali opastaa seuraavaksi asentamaan CD-levyltä LinkNavigator-ohjelman, mutta hyppään kylmästi tuon vaiheen ohi, koska LinkStationissa on sisäänrakennettuna selainkäyttöliittymä. Onneksi Vistan verkkoympäristössä LinkStation tulee heti näkyviin ja hiiren oikealla pääsen katsomaan laitteen tietoja. Zyxel-reitittimen DHCP-palvelusta LinkStation on saanut automaattisesti IP-osoitteeksi 192.168.1.37.

LinkStation login
Sisäänkirjautumisruutu selaimessa.

Syötän IP-osoitteen suoraan selaimeen ja pääsen heti selainkäyttöliittymän kirjautumissivulle. Onneksi selainkäyttöliittymä on valmiiksi päällä ja laite saa IP-osoitteen oletuksena DHCP-palvelimelta. Joskus on tullut törmättyä laitteisiin, jossa joutuu ensin aktivoimaan selainkäyttöliittymän telnet-yhteydellä sarjaportin kautta! Manuaalista löytyy käyttäjätunnus ja salasana kirjautumista varten, joten LinkStationin käyttöönotossa ei omaan koneeseen tarvitse asentaa yhtään ohjelmaa, joka on todella positiivinen asia.

LinkStation Shared Folders
Käyttöliittymä on selkeä ja asetukset on helppo tehdä.

Kirjautumisen jälkeen vasemalla näkyvät valikot ja valitun kohdan tiedot tulevat oikeanpuoleiseen taulukkoon. Käyttöliittymä on selkeä ja sitä voi helposti opetella käyttämään ilman manuaalia, jos vähänkään tietää mitä on tekemässä. Shared Folders -kohdasta näkyy oletuksena jaossa oleva kansio nimeltään share.

LinkStation Map Network Drive
Verkkolevyn mappaus ikkuna.

Resurssinhallinnasta, tai nykyään Vistassa yksinkertaisesti omasta tietokoneesta, valitsen oikealla hiiren napilla kohdan Map Network Drive. Folder-kohtaan kirjoitan LinkStationin IP-osoitteen ja oletusjakona olevan share-kansion nimen. Näin saan mapattua LinkStationin jaetun kansion uudeksi asemaksi omalle koneelle. Tässä tapauksessa aseman kirjain on Y. Share-kansiossa on tyhjä pictures-kansio valmiina luotuna. Näin helposti olen saanut LinkStationin käyttöön ja voin suoraan tehdä sinne kansioita tai kopioida tiedostoja.

LinkStation Task Manager kopiointi nopeus
Verkon ominaisuudet kopioinnin aikana.

Kokeilin siirtonopeutta kopioimalla 300-elokuvan koko DVD-levyn sisällön LinkStationiin. Windows Task Managerin kautta katsottuna Zyxel:n 100MB kytkimen läpi 6,27GB:n kokoinen DVD-elokuva siirtyi noin 9Mb/s:n vauhdilla verkkolevylle. Luku vastaa hyvin normaalin 100MB verkon nopeutta ja se riittää hyvin kaikenlaiseen käyttöön.

LinkStation copying
Kopionti LinkStationiin 100Mb verkon yli.

LinkStation WD kopiointi
USB 2.0 ulkoiselle kovalevylle kopiointi menee kolme kertaa nopeammin.

Yllä kuvat Vistan ilmoittamista siirtonopeuksista LinkStation-verkkolevyn ja Western Digitalin USB 2.0 -ulkoisen kovalevyn välillä. USB 2.0:n nopeutta tarkastelin vain Vistan kopiointi-ikkunasta käsin. Kopiointinopeus oli n. kolme kertaa suurempi kuin LinkStationiin 100MB verkon yli. Olisikin hyvä, jos LinkStationissa olisi myös USB-liitäntä verkkoliitännän lisäksi, jolloin yhden koneen voisi kytkeä nopeammalla USB:lla ja muille koneille jakaa tietoa verkon yli. Jos kodissa on useampi kuin yksi kone, on verkkolevy kuitenkin paras vaihtoehto tiedon jakamiseen kuin pelkkä USB-kovalevy.

Näin helposti saa tämän verkkolevyn käyttöön, mutta siinä on kuitenkin vielä mukavasti muitakin ominaisuuksia:

  • tiedostojen käyttö netin yli (www.buffalonas.com)
  • USB-liitäntä ulkoiselle kovalevylle varmuuskopiointiin tai kasvattamaan LinkStationin levytilaa
  • FTP-palvelin
  • tulostinpalvelin
  • DLNA-yhteensopivuus

Tässä lyhyesti tämän verkkolevyn ominaisuudet ja käyttöönotto. Kilpailuun osallistuminen on mahdollista vielä tämän päivän ajan, joten jos et ole siihen vielä osallistunut, niin paikaisesti kommenttia kirjoittamaan kilpailukirjoitukseen. Suljen kommentoinnin heti kello 24:00, jonka jälkeen kerään osallistumiset ja suoritan LinkStationin arvonnan. Joten jos kaikki sujuu suunnitelmien mukaan, niin huomenna voitte käydä katsomassa kuka onnellinen on voittanut itselleen ylimääräisen joululahjan.

Kuvat

LinkStation edestä ylhäältä LinkStation edestä alhaaltaLinkStation kumitassutLinkStation pohjastaLinkStation liitännätLinkStation verkkoliitäntä ja tuuletin

Linkit

53 thoughts on “Buffalo LinkStation Live 500Gt ulos laatikosta ja verkkoon”

  1. Pingback: tekniikanihmelapsi.com » Blog Archive » Kilpailu: Voita Buffalo LinkStation Live 500Gt

  2. Olisihan tuommoinen ihan näpäkkä vehje! Alkaa läppärin 160Giganen uhkaavasti loppua kun sain 8megaisen putken! 😉

    Toivotaan että onni potkisi välillä minuakin! =) Onnea kuitenkin kaikille kilpailuun!

  3. Olisihan tuommoinen ihan näpäkkä vehje! Alkaa läppärin 160Giganen uhkaavasti loppua kun sain 8megaisen putken!

    sama amuuten mutta pöytäkone ja 60gb 😛

  4. Minkälaista ääntä laite pitää? Kuvissa näkyvä tuulentin enteilee huonoa. Pystyisikö laite sängyn alla nukkumaan?

  5. Tuuletin on yllättävän hiljainen, vaikka on noin pienikin. Vaikka laite on pöydällä alle puolen metrin päässä, niin tuulettimen ääni ei kuulu häiritsevästi. Ääni itseasiassa peittyy aika hyvin koneeni hurinaan, joka sekin on erittäin hiljainen 12 cm tuulettimien ja Antec P182 kotelon ansiosta.

    Suurin ääni LinkStationista kuuluu silloin, kun kovalevy tekee työtä. Laitteen pohjassa olevat kumitassut vaimentavat jonkun verran resonointia. Pöydällä ollessaan laite resonoi jonkun verran ja kun sen nostaa ylös resonointi loppuu kokonaan eli alustalla on jonkin verran merkitystä äänen laatuun.

    Itse uskoisin hyvin nukkuvani laitteen huristessa samalla sängyn alla, mutta toisaalta olen kyllä hyvin sikeäuninen 🙂

  6. Aah, 60 millinen rupeli!
    Kauan vanhan HTPC-kotelon kanssa taistelleena on pakko sanoa että tuon kokoisia tuulettimia on lähes mahdoton saada hiljaiseksi (siis tällaisille hiljaisuusfriikeille kuten minä). Tiputtamalla kierroksia tuulettimet hiljenee jonkin verran, mutta äänenlaatu on yleensä melko ikävä (sirkkeli) ja tuulettimen ilmanpaine olematon.
    Olen pidemmän aikaa ihmetellyt miksei näissä NAS boxeissa voisi olla se pari senttiä lisää leveyttä 80mm tuuletinta varten, joka on huomattavasti helpompi saada hiljaiseksi. Senttikin voisi riittää jos tuulettimen ujuttaisi laatikkoon sivuttain – tuskin nämä niin paljoa tuuletusta tarvitsevat että asento oleellisesti haittaisi.

    Muuten kyllä erittäin hyödyllisiä laatikoita. Ei varmaan ohjeissa tai muussa dokumentaatiossa lukenut minkä merkkinen kovalevy tuon Puhvelin sisällä piileksii?

  7. Itselläni ADSL-modeemi ja WLAN-router kirjahyllyn päällä joten olen jo suunnitellut Bufffalon laittamista sinne sekaan joten ääntä tuskin tulee huomaamaankaan!

    Kyllä tuommoinen alkaa olla jo pakollinen härveli! Toivottavasti voitan. Muuten menee vuosia ennenkuin voi ostaa kun paskapalkalla joutuu vääntää töitä! 😉

  8. @baraka

    Tuo tuuletin on kyllä erittäin hiljainen. Pyörii varmaan todella hiljaa, koska sen käyntiääntä ei meinaa kuulla laisinkaan. Itsekkin olen aikaisemmin huomannut että kaikkissa pienissä 60mm tuulettimissa on todella sirkkelimäinen ääni. Ilmaa tuuletin ei myöskään paljoa sormituntumalla siirrä, mutta en usko että lämmöt tässä laitteessa kovinkaan suureksi nousekaan.

    Ohjeissa tai muissa spekseissä ei ole tullut vastaan kovalevyn valmistajaa. Johtuu varmaan siitä että kovalevyt voivat vaihtua eri aikaan tulleissa erissä. Kovalevy tässä mallissa ei ole äänekkäimmästä päästä, vaikka sen käyntiääni eniten laatikosta kuuluukin.

    Palkintona olevaa kovalevyä en viitsi lähteä aukaisemaan ja tutkimaan sisuksia tarkemmin. Katsotaan saanko avata lainassa olevaa 250Gb lehdistön mallia.

  9. Monissa paikoissa myydään tätä nyt vanhalla firmware-versiolla (1.06), joka ei sisällä WebAccess-toiminnallisuutta! Firmiksen päivitys onnistuu, kun noudatat tarkoin tätä ohjetta:

    If you want to use the web access feature you have to download version 2.06 from the European website. Once you unzip the file, follow this process:

    #1 Connect the Linkstation directly to the computer with a (Ethernet) cable
    #2 Disable any firewalls or antivirus you have in the computer
    #3 Run the installer making double click on the LSUpdater.exe file
    #4 If the computer or the installer cannot see the unit, you will need to set a fixed IP address in the TCP/IP options of the computer:
    IP address: 192.168.11.100
    Subnet mask: 255.255.255.0

  10. Kiitos Hannu ohjeista. Täytyykin kokeilla tuota firmiksen päivitystä, jotta saa kokeiltua tuota WebAccess ominaisuutta vielä.

    Mielenkiintoista että LinkStation pitää kytkeä suoraan koneeseen kiinni. Pitääköhän sitä varten olla ristiinkytketty parikaapeli? Noh voisihan sitä kokeilla kytkimenkin kautta päivittää, josko vaikka onnistuisi.

  11. Helppohan se rj45-kaapeli on kytkeä suoraan kytkimen sijasta verkkokorttiin firmiksen päivityksen ajaksi…
    Itse en toisella kertaa enää lähtenyt kokeilemaan vaihtoehtoisia menetelmiä, sillä ensimmäinen laite meni totaaliseen Error-tilaan firmiksen päivitysyrityksessä. Ei auttanut enää mikään resetointikaan takapaneelin kytkimellä, eikä virrankatkaisu tms. Vaihtoon lähti laite! En sitten tiedä oliko konfliktiin syynä päällä oleva palomuuri vai se, että yritin päivitystä reitittimen läpi? Näillä ohjeita, jotka sain Buffalon Help-Deskistä ja joita noudatin kirjaimellisesti, päivitys onnistui oikein kivuttomasti.

  12. Kyseinen laite kiinnostaisi ja satuin tälle sivulle ihan googlettamalla. Tuossa ylempänä oli kuva, jonka kuvatekstisä todettiin; “Kaksi piuhaa kiinni ja siinä kaikki mitä tarvitaan käyttöä varten.” Kaipa myös tietokoneen ja Link Stationin väliinkin tarvii tulla piuha? 😉

  13. No LinkStationista ei suoraan mene piuhaa tietokoneeseen vaan verkkopiuha menee kytkimeen jossa tietokonekin on kiinni. LinkStationiin ei siis tarvitse muita piuhoja kytkeä.

    Kyllähän LinkStationin lisäksi tarvitaan kytkin johon koneet myös kytketään. Verkkolevy kuitenkin kannattaa hankkia vain siinä tapauksessa, että sen levytilaa tarvitsee vähintään kaksi konetta. Yhdelle koneelle ulkoinen USB-kovalevy on parempi vaihtoehto.

  14. No niinpä tietenkin… Kiitos kun valaisit! Kun seinässä on vain yksi nettikaapelille varattu reikä RJ45-liittimelle (parikaapeli, Ethernetkaapeli, Cat5E.. mitä ikinä), niin mitä ilmeisemmin tarvitsen adapterin, siis jakajan. Eihän tuollaiset jakajat mitenkään aiheuta ongelmia/hidasta nettiyhteyttä? Kaipa noita jakajia sitten saa tietotekniikkaa myyvistä liikkeistä.

  15. Kytkimet eivät hidasta nettiliikennettä ollenkaan, koska niiden nopeudet ovat paljon suurempia kuin nykyiset nettiliittymät, 100MB/s.

    Nähtävästi sinulla itselläsi ei ole ADSL-modeemia vaan pelkkä RJ-45-liitin seinässä nettiä varten. Silloin sinulle riittäisi pelkkä kytkin josta kytket RJ-45 piuhat seinään, koneeseen ja LinkStationiin. Tässä yksi vaihtoehto kytkimeksi:
    http://www.servit.fi/storehki/index.php?main_page=product_info&cPath=9_113&products_id=17503

    Tässä voi olla kyllä vielä yksi mutta. Jotta tietokone ja LinkStation voivat keskustella keskenään, pitää niillä olla saman verkkoavaruuden IP-osoitteet. Tietokoneesi varmaan saa IP-osoitteen automaattisesti seinästä, mutta sinun pitäisi varmistaa, että voitko laittaa siihen liittymään useamman koneen eli saako myös LinkStation automaattisesti IP-osoitteen. Jos LinkStation ei saa automaattisesti osoitetta, pitää siihen asentaa käsin saman verkkoavaruuden osoite kuin on tietokoneessa.

    Yksi vaihtoehto on myös hankkia kytkin jossa on myös langatonverkko. Tälläisella laitteella voit käyttää LinkStationia myös langattomasti esim. kannettavalla. Niissä on yleensä myös sisäänrakennettuna reititin, joten silloin sinun ei tarvitse huolehtia nettipiuhan ominaisuuksista. Idea on sama kuin pelkän kytkimen kanssa eli piuhat tulevat seinään, tietokoneeseen ja LinkStationiin. Tässä yksi langaton kytkin/reititin vaihtoehto:
    http://www.servit.fi/storehki/index.php?main_page=product_info&cPath=9_106&products_id=17925

    Itse ottaisin tuon langattoman kytkimen/reitittimen, vaikka en kannettavaa tietokonetta omistaisikaan. Näin varautuu paremmin tulevaan, jos vaikka joskus kannettavan tai muun langattoman verkkolaitteen hankisi. Tietääkseni Playstation 3:n saa myös liitettyä langattomaan verkkoon ja sitähän voi käyttää LinkStationin DNLA-ominaisuuden kanssa suoraan verkosta.

    Toivottavasti tämä pitkä selitys ei johtanut sinua ihan harhaan ja kysy ihmeessä lisää, jos joku kohta jäi epäselväksi.

  16. Ei johtanut harhaan, vaan sain juuri kaipaamaani informaatiota, jota olen yrittänyt löytää netin eri sivuilta, tuloksetta. Suuret kiitokset! Eipä olisi tullut mieleen tuo IP-osite -juttukaan.

  17. Ostin laitteen. Vaikuttaa ihan kivalta. Siirtonopeudet vaan ovat tosi hitaat. Toimii vain noin 10MB/s nopeudella siirtäessäni dataa verkkolevyltä omalle koneelle. Tämä on normaalia Fast Ethernet kytkennässä mutta kun kytkin purkin suoraan tietokoneessani olevaan gigabitin verkkokorttiin eikä nopeus juurikaan parane cat5e kaapelillakaan. Jälleenmyyjäkin testasi gigan yhteyttä (cat6 kaapelilla) eikä saanut merkittäviä parannuksia aikaiseksi.

  18. Kiitos kommentistasi Pasi!

    Mielenkiintoista että siirtonopeus ei kasvanut ollenkaan gigabit verkossa? Onneksi 100 Mb/s verkko kuitenkin riittää useimpiin tarpeisiin, kuten Full HD 1080p elokuvan katselemiseen verkkokovalevyltä.

  19. Moi!

    ko. laite tuli hankittua, ja aluksi näytti toimivan, tosin pientä nihkeyttä oli siinä, miten taltiot tulivat näkyviin os x (10.5) ympäristössä. Win-puolta ei testattu.
    Muutaman päivän tauon, ja laitteen oltua pois päältä, se ei suostukaan enää näkymään.
    valot etupanelissa ok. Navigator näkee laitteen, mutta ei tee mitään “näytä jaot”-painikkeesta. Ei hyväksy salasanoja (ei tee mitään esim. painettaessa “I’m here”).
    Resetoin vehkeen joten defaultti-salasanat pitäs olla voimassa.
    Laite on siis kytketty buffalon AirStationiin. AirStationin conf-softa näyttää että LS saa IP:n. Selaimella ei kuitenkaan pääse käsiksi tuohon osoitteeseen. (browser management). Ping puolestaan menee läpi.

    Onko kokemuksia, mikä voi mennä pieleen LinkStation/Wlan -konfiguraatiossa?

    aika paljon googletettu jo…

    Kiitos!

  20. Itsellänikin kytketty Zyxel Prestige 660HW-D1 ADSL-reitittimeen. Mutta ei ilmestynyt heittämällä Vistan verkkoympäristöön, eikä auttanut Navigatorin asennus. Sitä se ei onnistunut viemään loppuun asti, vaan tuli ilmoitus “Cancelled or an error occured”. Vaikka lopussa olikin onnittelut onnistuneesta asennuksesta, ei mikään toiminut. IP osoitteen kyllä Zyxel sille raaskis antaa. Mutta sillä osoitteella ei pääse LinkStationin käsiksi. Mikä mahtaa olla Vistan tai Zyxelin asetuksissa päin mäntyä? Jos joku osaisi auttaa, olisin todella kiidollinen!

  21. Siis olet kokeillut laittaa Zyxelin antamaa LinkStationin IP-osoitetta selaimeen muodossa “http://123.123.123.123”? Toimiiko ping- tai tracert-käskyt LinkStationin IP-osoitteeseen? Oletko kokeillut käyttää toista RJ-45 piuhaa tai toista pistoketta Zyxelissä?

    Vaikea kyllä sanoa mikä voisi olla pielessä, koska LinkStationissa ei pitäisi olla mitään, joka yhteyden estäisi ja Vistassakaan tuskin on mitään ulospäin menevää liikennettä estetty. Perusasennuksella ainakaan omassa Vistassani ei ollut mitään liikennettä estettynä koneesta toiseen laitteeseen.

    LinkStationia voisi yrittää kytkeä myös suoraan tietokoneen verkkokorttiin, kuten Hannu opasti firmware päivityksen kohdalla.

    #1 Connect the Linkstation directly to the computer with a (Ethernet) cable
    #2 Disable any firewalls or antivirus you have in the computer
    #3 Run the installer making double click on the LSUpdater.exe file
    #4 If the computer or the installer cannot see the unit, you will need to set a fixed IP address in the TCP/IP options of the computer:
    IP address: 192.168.11.100
    Subnet mask: 255.255.255.0

  22. Vistassa ja XP:ssä Buffalon saa näkymään komennolla:
    “Yhdistä verkkoasemaan …”

    Asema:”asemakirjaintunnus”
    Kansio: “\\192.168.1.XXX\share”
    (tarkista oman Buffalosi saama IP-osoite)

  23. Kokeilin laittaa suoraan läppäriin. Ping toimi. Mutta mappaus ei onnistu.
    Ping toimi myös kun LinkStation on kytketty Zyxeliin.
    Selaimeen kautta ei pääse LinkStationin käsiksi annetulla IP osoitteella. Samoin on kokeiltu WLAN ja LAN yhteyksillä, ei eroja. Myös kokeilin toisella koneella, missä XP, sama homma.

  24. Entä LinkStationin mukana tuleva BUFFALO NAS Navigator -ohjelma. Asentuiko sulla se Vistaan ? Kertooko se mitään yhdistetystä LinkStationista ?

  25. Navigator ohjelma ei suostunut asettumaan, vaan ilmoitti asennusvaiheessa “Cancelled or an error occured”, kuten tuossa jo aikaisemmin ilmoitin. Samalla tuli taustalle ilmoitus “Only execute this program under administrator quidance.Finish”. Vaikka minulla on admin oikeudet, vai tarkoitetaanko tässä jotain muuta. Jos yhdistän suoraan koneeseen, tule tästä yhteydestä alas pieneen ikoniin ilmoitus “Tuntematon verkko. Yhteys: vain paikallinen! sillä on myös oma IP osoite, mikä antaa PING komennolla positiivisen tuloksen, mutta siihen ei saa yhteyttä selaimella, puhumattakaan mappauksesta. Muuden, ennen sitä kun tulee” Cancelled” ilmoitus, tulee se harma kuva (Setting Confirmation), missä kerrotaan, että ”Complete setting”; “Create short cut for HS-….”; “Failed mapping network drives”; Confirm existing shared folder in LinkStadion” Ynnä ne muut ilmoitukset Host, IP address, Workgroup, Subnet mask, ne ovat OK. Sitten vielä others: Using assigned IP address from DHCP server.

  26. Minulla on vain Zyxelin palomuuri päällä, ei ole Vistan palomuuria käytössä. Vaikka olisi suoraan kytketty läppäriin, ei onnistu yhteyden saanti.

  27. Laita kuitenkin sinne Vistaan tuo 9000 Portti http://windowshelp.microsoft.com/Windows/fi-FI/Help/4da18300-9044-47b6-9038-595c78db81ab1035.mspx
    Ja jos Zyxelin palomuuri on käytössä, niin sinne on tietenkin se “Port Forwardin” määriteltävä 9000 portille. Ja kun sitten satut pääsemään LinkStationin asetuksiin käsiksi ja jotta WebAccess ominaisuus toimisi, sinun pitää LinkStationin WebAccess asetuksissa määritellä manuaalisesti 9000 portti käyttöön!

  28. Sain päivitettyä firmwaren. Yes, pääsin ensimmäiselle pesälle, Buffalo NAS Navigatorin ilmestyi HDD ja firmware numero. Sekä pääsin Browser Managementiin. Tähän se riemu sitten loppuikin. Kun aukesi hallinta ohjelma selaimessa, niin se oli sitten Japaniksi tjs. Apua, miten saan sen muutettua lontoon kielelle?

  29. Muillekin tiedoksi, jotka törmää samaan ongelmaan, että kakkosriviltä/sivulta löytyy alasvetovalikko, mistä muutetaan kieleksi englanti. Pitää vaan yrittää! Nyt on hallintaselaimen kieli englanti. YES, taas päästään eteenpäin!

  30. Itse ostin kysesien laitteen tänään ja kun asentaa sitä niin sanoo “Failed mapping network drives” ip osoitteellakaan ei pääse käsiksi purkkiin. Reitittimenä on A-link rr24ap. EI pitäisi koskaan luottaa nmäihin “one touch wizard, easy install” juttuihin

  31. Tuli kans nyt ostettua kyseinen laite ja käyttöön otossa ei ollut mitään ongelmia, ei vistassa eikä xp:ssä. Ei mitään ongelmia ole tullut vastaan. Asetuksia pysyy säätämään mieleisekseen helposti.

  32. Nyt toimii, soitin Buffalon tekniseen tukeen ja linkstation oli EM-modessa. Neuvoivat päivittämään firmwaren jonka jälkeen laite alkoikin toimia.

  33. Miten toi buffalon ja läppärin välinen langaton yhteys on pirun hidas. Jotakin 1-2mt/s. Sitten ku laittaa rj-45:lla ni menee yli 10mt/s. johtuukohan se tosta modeemista joka on telewell tw-ea510? Saako sitä langattomasti nopeammaks?

  34. Itselläni siirtojen hitauteen auttoi koneen verkkokortin muuttaminen 100Mbs HALF-duplex moodiin. Nopeutta tuli huomattavasti lisää.
    Laitteistona on Dellin ja Lenovon läppärit, Zyxelin ADSL-modeemi ja LS LIVE 500gb.

  35. Pingback: Buffalo LinkStation Mini 1Tt arvostelu | tekniikanihmelapsi.com

  36. Kertokaapa vähän käyttökokemuksia hölmölle Linkstationin “Live” toiminnasta. Eli toimiiko yhteyden ottaminen netistä kuinka hyvin? Itse harkitsen tällä hetkellä tällaisen hankkimista. Vielä tyhmä kysymys, mitä pitää ottaa huomioon kun sijoittaa laitteen langattoman kytkimen taakse? Silloinhan ymmärtääkseni kytkin antaa ip-osoitteen laitteelle, onko jotain huomioitava jotta laitteeseen pääse hyvin käsiksi netin kautta?

  37. LinkStation Liven kanssa en ehtinyt tuota webaccess toimintoa testata, mutta uusimmassa artikkelissa testasin sitä LinkStation Minin kanssa. Käytännössä molemmat LinkStationit toimivat samalla tavalla netin yli. Tässä linkki artikkeliin, josta voi lukea LinkStation Ministä:

    LinkStation Mini 1Tt arvostelu

    Lyhyesti LinkStation toimii erittäin hyvin netin yli, kunhan reititin on uPnP yhteensopiva. Käsittääkseni kaikki uudemmat ADSL-reitittimet ovat? LinkStationiin annetaan hallinta sivuilla oma nimi, jota käytetään osoitteessa http://www.buffalonas.com. LinkStationiin luoduilla tunnuksilla saadaan yhteys laitteeseen ja tiedostoihin pääsee todella helposti käsiksi.

    Langattomaan kytkimeen liittäminen ei pitäisi tuoda mitään eroa langalliseen, jos kaikki koneet ovat samassa kytkimessä kiinni ja näkevät toisensa. Itse käytin LinkStationia langattomasti ja langallisesti ilman mitään ongelmia. ADSL-reititin jossa kaikki laitteet olivat kiinni joko piuhalla tai langattomasti saivat yhteyden LinkStationiin sisäverkossa.

  38. Vertti Forsberg

    Joo, tuo on varmaankin hieno lisä kovalevyhommiin,minullakin on sekä ulkoisia että sisäisiä levyjä käytössä mutta lisä ei olisi pahitteeksi.Löysin tämän mielenkiintoisen sivuston kun haeskelin googlella 24tuuman monitoreita,joten semmonen tarina minulla on oma blogi jota en ole päivitellyt kovin usein mutta siinä on myös kokemuksia tietokoneista ja muistakin jutuista,löytyy “vepenblogi” ja voin mielelläni linkittää tämänkin sivun sinne Terveisin Vertti

  39. Miten ihmeessä tähän Buffaloon saa lisää vauhtia tiedostojen siirtoon? Haluan kopioda tiedostoja verkkokovalevylle USB-liitännällä USB-kovalevyiltä ja PC:n kovalevyltä. Nopeus on verkon yli sekä USB-kaapelilla vain 400-600 kt/s??? Tämän sivun kuvissa nopeutta on perkuleen paljon enemmän, 20 Mt/s USB-kaapelilla? Mulla on reitittimenä D-Link DI-524, jossa on kiinni Buffalo sekä PC:t WLAN:illa.

  40. Noh sen verran tämän laitteen kokemuksista pakko sanoa ,että toiminta idea loistava ja varsinkin ps3 omistajille oikein mukava laite! Mutta itsellä kävi huonompi tuuri ja n.8kk kohdalla laite sanoi itsensä irti totaalisesti.. Korjaamolta tuli rahat laitteesta takaisin… 🙁

  41. Ja kaikki data kovalevyltä varmaan meni rikkoutumisen mukana? Jos sait saman rahan kun maksoit 8 kk sitten, niin nykyään saat samalla rahalla taas isomman ja paremman kovalevyn, kun hinnat ovat tippuneet 😉 .

  42. @Pate

    Olen huomannut että Windowsin ilmoittamat nopeudet eivät kovin hyvin pidä paikkaansa. Jos kopioit tiedostoja WLAN liitännällä, niin silloin nuo sinun ilmoittamat nopeudet ovat ihan normaaleja. Kannattaa kokeilla niin, että laitat verkkopiuhan tietokoneesta reitittimeen.

    Nuo minun testissä kopioimani tiedostot olivat suuria DVD-elokuvan tiedostoja, joten ne siirtyvät yleensä nopeammin kuin monta pientä tiedostoa.

  43. Johanna Mieloinen

    Joo. Tuli ostettua tämä Linkstation, kun myyjä kehui, kuinka helppoa se on liittää koneeseen/koneisiin. Nythän on vain niin, että olen lukenut satoja sivuja, kokeillut eri ohjeita, vaihtanut laitteen, mikään ei auta. Ei löydy kummassakaan koneessa (Vista home Premium) Verkko-jutusta, vaikka mitä tekisi. Vaihdoin jopa piuhoja, töistä neuvoivat, ei auta. Linknavigator ei asennu, tarvitsee juurikin edm. käyttöoikeudet, vaikka kumpaankin koneeseen on järjestelmänvalvojaoik.. Kokeilin toista Telewellia, nyt on kiinni joku aika uusi, ei auttanut. Netti pelaa normaalisti, mutta Staionia ei löydy. Harmittaa myyjän “kuinka helppoa asentaminen on”!

  44. Johanna Mieloinen

    Sen verran vielä, että olen bootannut Buffalon,Telwee 501:sen, asentanut Vistan toiseen koneeseen uudestaan, mutta ei. Palomuuri pois päältä ja aukko 9000 portti laitettu.

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *