Buffalo LinkStation Live 500Gt ulos laatikosta ja verkkoon

LinkStation Serv-IT

Eilen tuli vierailtua sponsorin luona ja sain vihdoin haettua erittäin suosituksi osoittautuneen kilpailuni palkinnon itselleni. Tässä lyhyt katsaus mitä myyntilaatikko pitää sisällään ja miten sen käyttöönotto onnistuu. Samalla tuli testattua, että laite jonka kilpailun palkintona jaan, toimii varmasti moitteetta.

LinkStation paketin sisältö
Paketin koko sisältö.

Paketin mukana tuli kaikki tarpeellinen. LinkStation Live 500GB, kaksi virtajohtoa eri pistokkeilla, verkkokaapeli ja pieni manuaalikasa ohjelmisto CD:n kanssa. Paperimuodossa on vain pikaohje laitteen kytkemiseen ja tarvittavan ohjelman asentamiseen. Manuaalit ovat nykytapaan sähköisessä muodossa CD-levyllä. Tuote oli hyvin ja jämäkästi pakattu ja johdoille oli mukavasti erillinen lokerikko laatikon sisällä.

LinkStation kytkettynä
Kaksi piuhaa kiinni ja siinä kaikki mitä tarvitaan käyttöä varten.

Otin tarvittavat kelmut pois ja kytkin laitteen virtapistokkeeseen sekä verkkojohdon Zyxel Prestige 660HW-61 ADSL-reitittimeen, jossa on 10/100MB kytkin. Buffalon verkkokortti tukee kyllä 1GB nopeuksia, mutta tällä hetkellä minulla ei ole sellaista kytkintä, jolla tuon nopeuden saavuttaisin. Virtanapin painamisen jälkeen laite päästää muutamat piippaukset ja vilkauttaa kaikki ledit läpi. Käynnistyminen kestää vähän yli minuutin, jonka aikana power-valo vilkkuu. Laitteen samuttaminen vie n. 30 sekunttia ja virtanäppäintä on painettava muutama sekuntti pohjassa, jotta sammutus lähtee käyntiin.

LinkStation properties
Networkin properties-kohdasta voi tarkistaa IP-osoitteen.

Manuaali opastaa seuraavaksi asentamaan CD-levyltä LinkNavigator-ohjelman, mutta hyppään kylmästi tuon vaiheen ohi, koska LinkStationissa on sisäänrakennettuna selainkäyttöliittymä. Onneksi Vistan verkkoympäristössä LinkStation tulee heti näkyviin ja hiiren oikealla pääsen katsomaan laitteen tietoja. Zyxel-reitittimen DHCP-palvelusta LinkStation on saanut automaattisesti IP-osoitteeksi 192.168.1.37.

LinkStation login
Sisäänkirjautumisruutu selaimessa.

Syötän IP-osoitteen suoraan selaimeen ja pääsen heti selainkäyttöliittymän kirjautumissivulle. Onneksi selainkäyttöliittymä on valmiiksi päällä ja laite saa IP-osoitteen oletuksena DHCP-palvelimelta. Joskus on tullut törmättyä laitteisiin, jossa joutuu ensin aktivoimaan selainkäyttöliittymän telnet-yhteydellä sarjaportin kautta! Manuaalista löytyy käyttäjätunnus ja salasana kirjautumista varten, joten LinkStationin käyttöönotossa ei omaan koneeseen tarvitse asentaa yhtään ohjelmaa, joka on todella positiivinen asia.

LinkStation Shared Folders
Käyttöliittymä on selkeä ja asetukset on helppo tehdä.

Kirjautumisen jälkeen vasemalla näkyvät valikot ja valitun kohdan tiedot tulevat oikeanpuoleiseen taulukkoon. Käyttöliittymä on selkeä ja sitä voi helposti opetella käyttämään ilman manuaalia, jos vähänkään tietää mitä on tekemässä. Shared Folders -kohdasta näkyy oletuksena jaossa oleva kansio nimeltään share.

LinkStation Map Network Drive
Verkkolevyn mappaus ikkuna.

Resurssinhallinnasta, tai nykyään Vistassa yksinkertaisesti omasta tietokoneesta, valitsen oikealla hiiren napilla kohdan Map Network Drive. Folder-kohtaan kirjoitan LinkStationin IP-osoitteen ja oletusjakona olevan share-kansion nimen. Näin saan mapattua LinkStationin jaetun kansion uudeksi asemaksi omalle koneelle. Tässä tapauksessa aseman kirjain on Y. Share-kansiossa on tyhjä pictures-kansio valmiina luotuna. Näin helposti olen saanut LinkStationin käyttöön ja voin suoraan tehdä sinne kansioita tai kopioida tiedostoja.

LinkStation Task Manager kopiointi nopeus
Verkon ominaisuudet kopioinnin aikana.

Kokeilin siirtonopeutta kopioimalla 300-elokuvan koko DVD-levyn sisällön LinkStationiin. Windows Task Managerin kautta katsottuna Zyxel:n 100MB kytkimen läpi 6,27GB:n kokoinen DVD-elokuva siirtyi noin 9Mb/s:n vauhdilla verkkolevylle. Luku vastaa hyvin normaalin 100MB verkon nopeutta ja se riittää hyvin kaikenlaiseen käyttöön.

LinkStation copying
Kopionti LinkStationiin 100Mb verkon yli.

LinkStation WD kopiointi
USB 2.0 ulkoiselle kovalevylle kopiointi menee kolme kertaa nopeammin.

Yllä kuvat Vistan ilmoittamista siirtonopeuksista LinkStation-verkkolevyn ja Western Digitalin USB 2.0 -ulkoisen kovalevyn välillä. USB 2.0:n nopeutta tarkastelin vain Vistan kopiointi-ikkunasta käsin. Kopiointinopeus oli n. kolme kertaa suurempi kuin LinkStationiin 100MB verkon yli. Olisikin hyvä, jos LinkStationissa olisi myös USB-liitäntä verkkoliitännän lisäksi, jolloin yhden koneen voisi kytkeä nopeammalla USB:lla ja muille koneille jakaa tietoa verkon yli. Jos kodissa on useampi kuin yksi kone, on verkkolevy kuitenkin paras vaihtoehto tiedon jakamiseen kuin pelkkä USB-kovalevy.

Näin helposti saa tämän verkkolevyn käyttöön, mutta siinä on kuitenkin vielä mukavasti muitakin ominaisuuksia:

 • tiedostojen käyttö netin yli (www.buffalonas.com)
 • USB-liitäntä ulkoiselle kovalevylle varmuuskopiointiin tai kasvattamaan LinkStationin levytilaa
 • FTP-palvelin
 • tulostinpalvelin
 • DLNA-yhteensopivuus

Tässä lyhyesti tämän verkkolevyn ominaisuudet ja käyttöönotto. Kilpailuun osallistuminen on mahdollista vielä tämän päivän ajan, joten jos et ole siihen vielä osallistunut, niin paikaisesti kommenttia kirjoittamaan kilpailukirjoitukseen. Suljen kommentoinnin heti kello 24:00, jonka jälkeen kerään osallistumiset ja suoritan LinkStationin arvonnan. Joten jos kaikki sujuu suunnitelmien mukaan, niin huomenna voitte käydä katsomassa kuka onnellinen on voittanut itselleen ylimääräisen joululahjan.

Kuvat

LinkStation edestä ylhäältä LinkStation edestä alhaaltaLinkStation kumitassutLinkStation pohjastaLinkStation liitännätLinkStation verkkoliitäntä ja tuuletin

Linkit

53 thoughts on “Buffalo LinkStation Live 500Gt ulos laatikosta ja verkkoon”

 1. ulla mynttinen

  1. sonera plaza kilpailusivustolta nettikilpailut
  2 plaza nettikilpailu sivustolta
  3.plaza nettikilpailut sivustolta

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *