Duke Nukem Forever traileri julkaistu – lataa 720p HD video

Duke Nukem Forever Teasertrailer

Eilen uutisoitiin, että Duke Nukem Forever pelistä julkaistaan traileri klo. 20 Suomen aikaa. En ollut kuullutkaan koko pelistä sitten viimeisen trailerin, joka julkaistiin vuoden 2001 E3 messujen avajaispäivänä. Enkä tosiaankaan ollut tietoinen, että peliä edes kehitettiin enää. Pelin kehitys on kestänyt vaatimattomasti 10 vuotta ja se on saanut ainakin kolmesti Wired.com:n Vaporware palkinnon. Eikä se ole vieläkään valmis.

Pelistä, jonka kehitys on luonut “When it’s done” -lauseen, on nyt julkaistu uusi teaser traileri. Traileri on toteutettu kokonaan pelimoottorilla, vaikka luulisi sen olevan valmiiksi renderöityä animaatiota. Ehkä kymmenen vuoden kehitys on ollut tarpeeksi pitkä grafiikkamoottorin hiomiseen. Mitään julkaisupäivää pelille ei edelleenkään ilmoiteta, mutta nyt jään taas mielenkiinnolla odottamaan seuraavaa uutista pelin tiimoilta, nyt kun tiedän sen taas olevan kehitteillä.

Shacknews.com sivustolla on myös mielenkiintoinen katsaus Duke Nukem Forever pelin kehityksen historiaan ja sieltä voi katsastaa myös pari vanhaa E3 traileria. Varsinkin sivulla kaksi olevassa vuoden 2001 trailerissa on todella eeppinen tarina.

Traileria voi katsoa monestakin paikasta, mutta hyvälaatuinen HD video on nähtävissä ainakin gametrailers.com:ssa. Alla myös linkki, josta voit ladata 720p-laatuisen videon itsellesi .mov-muodossa omasta wippiespacestani.

DNF_Teaser_720p_HD.mov – wippiespace.com

Linkit

5 thoughts on “Duke Nukem Forever traileri julkaistu – lataa 720p HD video”

 1. Kävisköhän tälle Daikatanat? Jotenkin semmonen tutina puntissa, että suattaa reisille mennä. Tietty jos moottori hyvä, niin tuo toimii hyvänä demona ja rahat saadaan lisenssoimalla sitä pelimoottoria.

 2. Tää nyt vähän poikkeaa itse aiheesta mutta…

  Tuo HD on vähän hukassa multa ja mietin että tukeeko suht.nykyaikainen tietokone HD:ta?

  Mulla on HP Pavilion DV6544EO Entertaiment PC (GF 8400M GS)
  Tässä on kyllä HDMI liitin (en tiedä onko asialla mitään yhteyttä itse HD kuvaan)..

  Tak!

 3. Moi Make,

  Tässä kohtaa tuo HD merkintä tarkoittaa videon resoluutiota eli tässä videossa resoluutio on 1280×720 pikseliä.

  Suurin osa tietokoneiden näytöistä tukee tuota korkeampia resoluutioita, joten jos katsot videota tietokoneella se näkyy sinulla teräväpiirtona eli HD:na.

  Yleensä nämä HD ja Full HD käsitteet yhdistetään uusiin taulutelevisioihin, koska siellä tällaiset suuremmat resoluutiot ovat vasta tulossa. Vanhat kuvaputkitelevisiot eivät tue HD eli teräväpiirtoresoluutioita kuten uudet taulutelevisiot. Jos siis kytket tietokoneen HDMI-liitännällä taulutelevisioon, niin sitä kautta voit katsoa HD videoita televisiosta. Taulutelevisiossa pitää olla merkintä HD Ready tai Full HD, jotta televisio pystyy näitä teräväpiirtotarkkuuksia toistamaan.

  Näytönohjaimen HMDI-liitäntä on siis tarkoitettu vain kuvan siirtämistä varten taulutelevisioon. Sitä kautta kulkee myös ääni, joten ääntä ei tarvitse tietokoneesta erikseen viedä, jos käytät HDMI-liitäntää.

  Toivottavasti tämä pitkä selitys selvensi edes vähän tuota HD merkintää ja jos ei niin kysy lisää. Omia näkemyksiäni saa myös viisaammat korjata ja lisätä puuttuvaa informaatiota.

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *