Ascari A10 löi Koenigsegg CCX:n ajan Top Gearin testiradalla

Ascari A10

Top Gearin kautta tulee kyllä hyvin tutuksi nopeat superautot ja nyt on taas löytynyt sarjassa uusi nopein auto koskaan. Ascari A10 on lyönyt Koenigsegg CCX:n, jossa oli Top Gearin pyytämä takaspoileri, ajan kolmella kymmenyksellä ja on siten kaikkein nopein auto, joka ohjelmassa on koskaan ollut.

Brittiläisestä Ascari A10:stä löytyy vanhan BMW M5:n moottori, josta on puristettu 625 hevosvoimaa ja 0-100 km/h taittuu 2,8 sekunnissa! Aikaisemmin Caparo T1 oli tehnyt paremman kierroksen Top Gearin radalla, mutta se hylättiin koska auto ei selviäisi normaaliliikenteessä hidastetöyssyistä. Ascarissa sen sijaan on hydrauliset jouset, joten hidastetöyssytkin onnistuvat tältä raketilta. Myös Ultima GTR on lyönyt Koenigseggin sekä Ascarin ajan kyseisellä radalla, mutta ohjelman tuottajat eivät ole ottaneet autoa vielä mukaan ohjelmaan, joten kierrosaika ei ole virallisesti Top Gearissa televisioitu.

Toivottavasti Top Gearin videopätkä säilyy YouTubessa edes jonkun aikaa.

Linkit

3 thoughts on “Ascari A10 löi Koenigsegg CCX:n ajan Top Gearin testiradalla”

  1. Tän auton saa vissiin kaupanpäälle jos ostaa valmistajan maatilan. Mukana tulee myös ~5km kilparata.

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *