Koenigsegg CCXR SE – 1018 hp E85 etanolipolttoaineella

Koenigsegg CCXR Special Edition edestä

Naapurimaamme autoteollisuusihme Koenigsegg on saanut uuden version CCXR autostaan julkisuuteen, joka tuottaa etanolipolttoaineella kiitettävät 1018 hevosvoimaa! Yritys on julkistanut lehdistötiedotteen ja ensimmäiset kuvat tästä uudesta menopelistä. Auto kulkee Ruotsissa jakelussa olevalla E85 polttoaineella, josta 85% on etanolia ja loput 15% bensiiniä.

Uudesta CCXR autosta lähtee enemmän tehoja kuin Bugatti Veyronista (1001 hp) ja nollasta-sataan taittuu 3,2 sekunnissa. Koenigseggin pitäisi Veyronin tapaan mennä yli 400 km/h ja saa nähdä ottavatko Top Gearin kaverit tämän uutukaisen testiin. Aikaisemmalla CCX autollahan ajettiin uusi Top Gearin rataennätys, kun siihen ensin heidän ehdotuksestaan laitettiin spoileri taakse pitämään perän maassa.

James May ajoi taas Bugattilla 407 km/h Volkswagenin testiradalla, mutta ratakierrosta he eivät Veyronilla saaneet tehdä. Varmaankin sen takia, että Veyron on tehty vain menemään lujaa suoraan ja mutkanopeudet jäisivät liian kauaksi muista superautoista.

Uutta CCXR Special Edition mallia tehdään vain kuusi kappaletta, joten kaikkien joilla on ylimääräiset 1,5 miljoonaa euroa autoon sijoittettavana, kannattaa pitää kiirettä. Auto tulee kuitenkin mukavalla viiden vuoden takuupalvelulla, joka ehkä vähän helpottaa ostopäätöstä.

Koenigsegg CCXR Special Edition 001Koenigsegg CCXR Special Edition 002Koenigsegg CCXR Special Edition 003Koenigsegg CCXR Special Edition 004Koenigsegg CCXR Special Edition 005

Linkit

4 thoughts on “Koenigsegg CCXR SE – 1018 hp E85 etanolipolttoaineella”

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *