Toshiba HD-E1 soittimeen firmware päivitys

Toshiba HD-XE1 side

Toshiba on julkistanut firmware päivityksen HD DVD -soittimiinsa, joka päivittää videolähdön täyteen 1080p24 resoluutioon. Päivitys tulee myös Toshiban halvimpaan HD-E1-soittimeen *, jossa mielestäni aikaisemmin ainoa puute on ollut Full HD -resoluution puuttuminen. Päivityksen mukana tulee myös tuki uusille HD-ääniformaateille bittivirtana. Päivitys parantaa myös HDMI/DVI muunnosongelmia ja tuo lisämateriaalin latausmahdollisuuden netistä, jos levy sellaista ominaisuutta tukee.

Hifimaailman mukaan bittivirta-ääniraidat tulisivat kaikkiin malleihin, mutta linkin lähteenä ollut Toshiban Amerikan sivu sanoo mielestäni, että bittivirta-päivitys tulisi vain HD-XA2 malliin. AVSforum.com:sta löysin vahvistuksen, että High Bitrate Audio (HBR) -tuki on vain XE2-mallissa. Foorumilta löytyvät myös linkit firmware latauksiin. AVForums.com:ssa taas kommentit olivat erittäin positiivisia juuri tuon 1080p24 kuvalähdön ansiosta.

Näissä kahdessa hyvässä Audio Visual -foorumissa voi mennä helposti sekaisin samanlaisten nimien takia. Suosittelen kuitenkin lukemaan molempia, vaikka AVSForum.com taitaa olla se isoin ja ensimmäinen alan foorumi.

Toshiba näyttää tekevän kyllä erinomaista työtä HD DVD:n menestymisen puolesta. Vielä kun otetaan uutinen jossa HD DVD ja Blu-ray soittimet tulivat tasapisteeseen Consumer Reports vertailussa. Näyttää siltä että kilpailevien HD-elokuvastandardien osalta ollaan tosissaan pattitilanteessa.

* EDIT: Kuten Mie kommenteissa ystävällisesti ilmoitti, niin halvimpaan HD-E1 malliin ei tule 1080p tukea. Kiitokset korjauksesta.

Linkit

4 thoughts on “Toshiba HD-E1 soittimeen firmware päivitys”

 1. Juu ei se bluray kauaa pyristele ilman muita soittimia kuin tuo ps3. Kyl sielt on pakko jo alkaa tulemaan kohta jotain massoillekin sopivaa soitinta.

 2. Ymmärtääkseni ainakin jenkkilässä HD DVD:n pitäisi myydä kolme kertaa niin paljon soittimia kuin Blu-ray, jotta saisivat etumatkan kiinni. Ja nyt kun PS3 on lyönyt myös siellä läpi hinnanlaskun jälkeen, niin luulen että molemmat formaatit tulevat olemaan aika kauan markkinoilla.

  Näkisin että ainoastaan HD DVD voisi vetäytyä markkinoilta, koska en usko että Sony PS3:n kanssa lähtisi markkinoilta koskaan, vaikka HD DVD voittaisikin teräväpiirtoelokuvien jakelumediana.

  Loppupeleissä kaikki on kuitenkin kiinni rahasta ja niin kauan kuin molemmat osapuolet saavat vähänkään voittoa teräväpiirto bisneksestään, niin he eivät lopeta oman formaatin valmistusta ja tukemista.

 3. Ei tule HD-E1 eikä A2:n 1080p:tä;[url]http://www.avsforum.com/avs-vb/showthread.php?t=937992[/url]

  Kyseisissä laitteissa ei ole tarvittavia komponenttejä täyteen HD Kuvaan.

 4. Mie! Todella hyvä että korjasit tuon asian. Meinaa itse mennä todellakin sekaisin näiden mallimerkintöjen kanssa tai sitten täytyisi vaan ottaa silmät käteen ja lukea myös pienet NOTE-kohdat postien alaosasta 😉

  Ainahan tällaiset päivitykset pitäisi päästä itse testaamaan ennen kuin voi varmaksi sanoa ominaisuuksista. Olen kuitenkin edelleen miettinyt tuon HD-E1 mallin hankkimista, koska itselleni riittäisi hyvin 1080i ulostulo nykyisen HD Ready Panasonicin kanssa.

  Aina oppii jotain uutta…

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *