Lokakuun tapahtumia ja uutisia

Viime viikonlopun Digiexpo-messut vievät paljon aikaa ja kaikki mehut itsestäni tälle viikolle blogin ylläpitoon. Viime päivät olen tehnyt töitä blogin teknisen puolen kanssa. Näkyvimpänä muutoksena on varmasti yhteistyökumppaneiden ilmaantuminen oikeaan sivupalkkiin. Serv-IT Helsinki ja Logitech ovat ystävällisesti tukeneet blogiani tarjoamalla tuotteita testiin ja käyttööni. Heidän avulla saan kirjoiteltua artikkeleita mielenkiintoisista laitteista, joita en muuten saisi testattua ostamatta laitteita itselleni. Tämä tuo minulle loistavat mahdollisuudet kirjoittaa kaikista tietokoneisiin liittyvistä laitteista, jotka minua kiinnostavat.

Viime kuussa laitoin aika kovan tavoitteen kävijämäärälle, kun ajattelin että yli 3000 yksilöllistä kävijää voisi käydä sivuilla. Tuo tavoite kuitenkin täyttyi, vaikka minulla ei sinänsä ole mitään tarkoituksenmukaista kävijämäärätavoitetta. Viime kuussa oli muutenkin mielenkiintoisia tapahtumia, kun pääsin esimerkiksi vierailevaksi kirjoittajaksi hilavitkutin.com -blogiin. Toinen blogi maininta oli, kun pacmanprojektin ylläpitäjä Base ystävällisesti teki uutisen jutustani.

Tilastoja lokakuulta

Viime kuussa luetuimmat artikkelit olivat pitkälti samat kuin edellisessä kuussa, koska foorumien kautta lukijoita niihin näytti riittävän. Kävijöitä sai myös hyvin loppukuusta tehty Digiexpo 07 messuennakko, jossa selvittelin etukäteen näytteilleasettajilta mitä messuilla tullaan näkemään. Muutama viittaus artikkeliin tuli myös foorumeista, joissa en itse ole käynyt kirjoittamassa. Juuri messuennakon kiinnostus nosti kävijät loppukuussa yli tavoitellun 3000:nen. Suosituimmat artikkelit lokakuussa:

Google analytics palvelusta löytyy seuraavanlaisia tilastoja:

 • käyntejä 4063
 • yksilöityjä kävijöitä 3191
 • näyttökertoja 7998
 • kävijät viihtyivät sivuilla keskimäärin 2 minuuttia 06 sekunttia
 • sivuja tarkasteltiin keskimäärin 1,97 / käyntikerta
 • suosituimmat hakusanat: Panasonic TH-42PX7, TH-42PZ70 TH-42PX7, tekniikan ihmelapsi, amphion ion l

Milenkiintoista on, että sivuani on jo haettu Googlen avulla. Ehkä domain ei olekaan niin hyvin muistettavissa kuin itse luulin. Uskon kuitenkin että kaikki halukkaat löytävät blogini, koska näkyvyys Googlessa on aika hyvä, josta suurin osa kävijöistäni edelleen tulee sivuilleni.
Kävijöiden eri selaimien osuudet:

 • Firefox 53,19 %
 • Internet Explorer 35,12 %
 • Opera 7,85 %
 • Safari 2,56 %
 • Mozilla 0,59 %

Paljon on vielä itselläni tekemistä blogin ulkoasun kanssa, mutta pyrin tässä vaiheessa panostamaan myös sisältöön. Jatkossa en välttämättä kirjoittele niin usein pikku uutisia, kuten olen viime kuukaudet tehnyt. Yhteistyökumppaneilta saatujen tuotteiden testaamisessa kuluu myös oma aikansa siitä rajallisesta ajasta, jota ehdin käyttämään tämän oman harrastuksen parissa. Jatkossa koitankin saada blogiin enemmän itsetuotettua materiaalia laitetestauksien kautta, mutta uutisointi mielenkiintoisista ja ajankohtaisista uutisista tulee myös jatkumaan. Laitetestit varmasti pidentävät kirjoitusten julkaisemistiheyttä, mutta toivottavasti tuovat myös enemmän kiinnostavaa luettavaa kaikille.

Nyt kun juttuja alkaa blogissa olemaan jo useampi sivu, niin sen kiinnostavan vanhan jutun löytäminen voi olla vaikeampaa. Olen myös huomannut että joskus hakukoneen kautta sivuille tultaessa ei varsinainen artikkeli jota haettiin aukea suoraan, vaan tulokset menevät suoraan etusivulle, josta oikea artikkeli on vaikeampi löytää. Kirjoitusten etsimistä varten laitoin haku-kentän oikeaan palkkiin. Sillä voi kätevästi etsiä “HD DVD“-hakusanalla kaikki kirjoitukseni kyseisestä aiheesta.

Jos kirjoitukseni kiinnostavat sinua, niin voit hakea RSS-syötteen täältä.

1 thought on “Lokakuun tapahtumia ja uutisia”

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *