Digiexpo 07 messukatsaus – osa 1

Katso myös uusi Digiexpo 2008 kuvat ja tunnelmat messuraportti sekä Digiexpo 2008 osa 2.

Perjantai päivä oli hyvä käydä messuilla, kun väkeä ei ollut vielä liiaksi ja esittelijät jaksoivat vastailla kysymyksiin. Messut olivat suunnilleen samankokoiset kuin viime vuonna, mutta tuntui että katsottavaa riitti vieläkin enemmän. Playstation 3 oli messuilla se suurin lisäys verrattuna viime vuoteen. Vuosi sittenhän PS3 teki messuilla Suomen ensivierailun ja koneita oli vain muutama pelattavana erillisessä huoneessa. Nyt pelipisteitä oli enemmän kuin tarpeeksi ja pelivalikoima näytti olevan huikea.


Vaikka vietin messuilla viisi tuntia en ehtinyt lähes kaikkea kiinnostavaa tarkastaa ja pelejä en ehtinyt itse testaamaan lähes yhtään. Muutenkin tuollainen muutaman minuutin peliin tutustuminen ei anna mielestäni riittävästi, jotta sitä voisi arvostella suuntaan tai toiseen. Ne pelit jotka messuilla näin, olivat kyllä mahtavan näköisiä uusilla konsoleilla. Muutama yllätys messuilla tuli myös vastaan, kuten Mikrobitin esittelyssä olleet Pioneerin ja Samsungin taulutelevisiot.

Kamerat

Canon HG10
Canon HG10 Full HD kovalevyllinen digivideokamera

Ensimmäisenä tutustuin Canonin digivideokameraan, joka tallentaa Full HD resoluutiolla suoraan 40Gb kovalevylle. Täydellä resoluutiolla ja parhaalla kuvanlaadulla videota mahtuu kovalevylle viisi tuntia. Todella kompakti kamera oli suunnilleen kämmenen kokoinen. Vielä ei kuitenkaan ole oikeastaan mitään keinoa siirtää teräväpiirtovideoita arkistoon muualle kuin tietokoneen kovalevylle. Näin ollen jos haluaa katsoa videoita teräväpiirto resoluutiolla taulutelevisiosta, täytyy niitä katsoa tietokoneen kautta tai kamerasta suoraan. Tämän laitteen hankinta onkin selvästi panostusta tulevaisuuteen. Hinta liikkuu kait jossain 1400€ tietämissä.

Canon kuvauskoppi
Canonin “lehdistökoppi” kuluttajille

Olympus kamerat rivissä
Olympuksen kamerat nätisti rivissä jalustoillaan

Kaikilla kameratoimittajilla oli hyvin esillä erikokoisia objektiiveja ihmisten kokeiltavana. Itse en ehtinyt niin hyvin paneutua kameroihin tällä kertaa. Muutamat megalomaanisen isot objektiivit näyttivät kyllä kunnioittavilta peruspokkariin tottuneelle.

Kaiuttimet

Tällaisilla avoimentilan messuilla kaiuttimet ovat lähinnä vain esillä ihmisten ihailtavina. Kuuntelukokemuksia Digiexposta on turha lähteä hakemaan, vaan siihen sopii paremmin hifimessut. Kaiutin valmistajia messuilla kuitenkin oli ihan mukavasti ja useimmat esittelivätkin muita tuotteita ständeillään, kuten monihuonejärjestelmiä.

Amphion rivistö
Amphionin rivistö on kyllä nätin näköistä katsottavaa

Or aktiivikaiutin
OR-301Xi näppärän pieni aktiivikaiutin

B&W 685
B&W 685 on voittanut myös EISA palkinnon

EISA-voittaja B&W 685 on hiukan isompi kuin edeltäjänsä ja saanut myös paksummat kotelonseinät tukevoittamaan kaiutinta. Ulkomuoto on muutenkin teräväkulmaisempi. Myyjän mukaan äänen pitäisi olla ylätaajuuksilla kirkkaampi kuin edellisessä mallissa. Nämä kyllä ovat kiinnostavat kaiuttimet ja tekisi mieli hakea ne pikaisesti kotikuunteluun.

Martin Logan ja Mareks
Martin Logan ja Marek Soundin myyjä

Hifimaailma oli esillä yhdessä Marek Soundin kanssa, joka oli tuonut esille Onkyon AV-vahvistinta ja Martin Loganin n. 12 000€ kaiuttimet, jotka olivat kiinni 10 000€ piuhoilla putkivahvistimissa. Tuotteita ei ollut esittelemässä vain messutyttöjä, vaan kuvassa esiintyvä nainen on Marekissa kokopäiväisenä myyjänä ja tiesi laitteista oikeasti paljon (enemmän kuin minä itse, mutta se ei olekaan iso saavutus). Marek Sound on kuulemma muuttamassa Pitäjänmäkeen uusiin isompiin tiloihin, joten siellä koekuuntelut ja testit voi suorittaa helpommin kuin nykyisessä pienessä liiketilassa.

Sony DAV-IS10 pieni kaiutin
Sony DAV-IS10 surroundkaiutin

Messujen ehdottomasti pienimmät kaiuttimet olivat Sonyn DAV-IS10 kotiteatterilaitteistossa olevat viisi pientä kaiutinta. Äänenlaatua tai painevaroja tästä kokoonpanosta oli taas turha yrittää tarkastaa tilan avoimuuden ja yleisen taustamelun takia. Huomaamattomaan asennukseen nämä kaiuttimet kuitenkin sopivat loistavasti.

Sennheiser PC 350 proto
Sennheiser PC 350

Sennheiserin osastolla oli mukavasti kuulokkeita kuunneltavana, joskin turhan kovilla äänenvoimakkuuksilla minun mielestäni. Kuvassa uusin malli pelikäyttöön tarkoitettu PC 350, jossa myös mikrofoni ja säätöpalikka johdossa. Tuote oli kuitenkin vasta 12. prototyyppi ja lopullinen tuote voi vielä muuttua. Kovasti edustaja kyllä mainosti äänenlaatua ja kertoi että myös Team Logitech käyttää pelaamisessa Sennheiserin tuotteita. Itse kokeilin myös aktiivia taustaäänen vaimentavia kuulokkeita, jotka toimivat kyllä hämmästyttävän hyvin. Kuulokkeissa oli myös nappi, jolla puheääni kuitenkin kuului, vaikka taustamelu oli vielä vaimennettu. Tällä toiminnolla kuulokkeita ei tarvitse ottaa pois korvilta, jos joku tulee sinulle juttelemaan. Laiskamaisen kätevää ja hintaakin vain n. 400€.

Tässä oli vain murto-osa kaiuttimista ja muista äänentoistotuotteista, jotka olen käsitellyt. Aikaa näiden tarkempaan tutkimiseen olisi saanut kyllä kulumaan enemmänkin.

Tässä vaiheessa en jaksa enempää kirjoittaa, koska jutun kirjoittaminen venyi liian myöhään ja nukkuakin pitää välillä. Seuraavassa osassa lisää juttua messujen taulutelevisio-, peli- ja laite-tarjonnasta. Myös lisää kuvia tulossa messuilta, kunhan saan gallerian tehtyä. Kommentteja saa laittaa ja korjata myös asiavirheitä tekstistä. Suosittelen kyllä menemään messuille jos joku sitä vielä epäröi.

Juttu jatkuu seuraavassa osassa.

Linkit

Digiexpo messuista kirjoittelin ennakkoon uutisia ja itse messuilla vietin 2.11.2007 perjantai-iltapäivän. Tässä linkit kaikkiin artikkeleihin, jotka olen messuista kirjoittanut.

11 thoughts on “Digiexpo 07 messukatsaus – osa 1”

 1. Pingback: tekniikanihmelapsi.com » Blog Archive » Digiexpo 07 messukatsaus - osa 2

 2. Säälittävää tuo mainostamisesi murobbs:n puolella.
  Etkö muuten saa kävijöitä tähän turhaan blogiisi?

 3. Moi Penaalium,

  Ajattelin että digiexpo viestiketjun lukijat voisivat olla kiinnostuneita kokemuksistani messuilla, kun messupäiviäkin oli vielä pari jäljellä.

  Kiitos kommentistasi, koska mielestäni ihmiset kommentoivat aivan liian vähän blogeissa yleisesti. Tuosta murobbs:n viestiketjusta on tälle sivulle tullut yli viisisataa käyntiä ja sinun kommenttisi oli ensimmäinen.

  Tässä linkki murobbs:n viestiketjuun kaikille, jotka haluavat osallistua siellä keskusteluun:
  http://keskustelu.plaza.fi/muropaketti/bbs/t507733

 4. Pingback: tekniikanihmelapsi.com » Blog Archive » Digiexpo 07 kuvagalleria - osa 1

 5. Pingback: tekniikanihmelapsi.com » Blog Archive » Digiexpo 07 kuvagalleria - osa 2

 6. Pingback: tekniikanihmelapsi.com » Blog Archive » Digiexpo 07 messuennakko

 7. Pingback: tekniikanihmelapsi.com » Blog Archive » Logitech Squeezebox - ensikokemukset

 8. Pingback: tekniikanihmelapsi.com » Blog Archive » Digiexpo uutisia

 9. Pingback: Marras- ja joulukuun tapahtumia ja tilastoja | tekniikanihmelapsi.com

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *