Blu-ray myy enemmän kuin HD DVD

Transformers movie

Yhdysvalloissa Blu-ray elokuvia on myyty noin kaksi kertaa enemmän kuin HD DVD elokuvia alkuvuonna. HD DVD on kuitenkin ollut nousussa ja Transformers elokuvan HD DVD versio on lyönyt aikaisemmat myyntiennätykset teräväpiirto elokuvissa.

Japanissa Blu-ray elokuvilla menee vieläkin lujempaa. n4g.com (news for gamers) sivusto raportoi 9:1 myyntiä Blu-ray vs. HD DVD kilpailussa.

Hifimessuilla Filmifriikin myyjä kertoi, että heillä Blu-ray elokuvien osuus myynnistä on myös noin kaksi kertaa suurempi kuin HD DVD elokuvien.

HD DVD saa tehdä tosissaan töitä että myynti saadaan Blu-ray:n tasolle ja luulenkin, että tulevat edullisemmat HD DVD soittimet saavat myyntiluvut kääntymään nopeastikin, jos halpoja Blu-ray soittimia ei ole lähiaikoina tulossa. Toisaalta jos kuluttajat tajuavat, että halvinkin PS3 on hyvä Blu-ray soitin, josta saa myös pelikonsolin ja kodin multimediakoneen, niin Blu-ray voi hyvinkin pärjätä HD DVD:lle.

Teräväpiirtoelokuvien myynti on Yhdysvalloissa kuitenkin vain 2,5% kaikesta elokuvamyynnistä, joten kasvumarkkinat ovat huikeat, kun nykyiset DVD käyttäjät siirtyvät pikkuhiljaa paremman elokuvakokemuksen äärelle. Meneillään oleva formaattisota on varmasti hidastanut teräväpiirtoelokuvien ja -laitteiden myyntiä, kun kuluttajat odottelevat kummasta tulee määräävä tekniikka.

Itsekin olen vielä mietintäasteella, että mihin sitä rahojaan sijoittaisi ja tuntuisi turhalta hankkia molempia teräväpiirtosoittimia laitehyllyyn. Toisaalta sain juuri vuosi sitten päivitettyä oman laitteistoni HD Ready plasma-tv:llä ja 720p skaalaavalla DVD-soittimella, joilla nykyiset “vanhan tekniikan” DVD-elokuvat saavat huomattavan parannuksen kuvanlaatuun.

Linkit

3 thoughts on “Blu-ray myy enemmän kuin HD DVD”

  1. Pingback: tekniikanihmelapsi.com » Blog Archive » Killer Bean is back!

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *