10mm ohut LCD-televisio Samsungilta

Samsung 1 cm LCD 002

Samsung esittelee maailman ohuimman LCD television 40″ kokoluokassa FDP Internation 2007 messuilla Japanissa. LCD-televisiolla on paksuutta vain 1cm ja reunuksetkin ovat vain 1,46cm entisten mallien 3cm reunusten sijaan.

LED-taustavaloilla toteutettu televisio toistaa NTSC-väriavaruuden 92%:sti ja tehonkulutus on maksimissaan 90 wattia. Resoluutio on tietenkin Full HD 1920×1080 pikseliä. Afterdawn sivuilla olevissa kommenteissa maahantuojan mukaan on heitetty televisiolle hinta-arvio 2400€. Jos tuo pitäisi paikkansa ja tuote saapuisi Suomeenkin 2008 alussa, niin ei olisi paha noin nätille televisiolle. Mitään virallista tietoa asiasta ei tässä vaiheessa ole.

Kuvanlaadusta ei tietenkään ole tässä vaiheessa mitään tietoa, mutta luulenpa että noin ohut ja nätti televisio löytää aina ostajia oli kuva sitten mitä tahansa. Vaikka 1cm kuulostaa ohuelta, on LCD-tekniikalla vielä vähän matkaa 3mm paksuun Sonyn Xel-1 OLED-televisioon.

Samsung 1 cm LCD 001

Linkit

5 thoughts on “10mm ohut LCD-televisio Samsungilta”

  1. Okei.. seinällä toi voi olla kiva, mutta pikkasen herää kysymys, että kuinka ohut sen telkun pitää sitten olla. Nykyinen 40w2000 mahtuu ihan hyvin tv-pöydälle.

  2. Pingback: tekniikanihmelapsi.com » Blog Archive » Digiexpo 07 messuennakko

  3. Pingback: Sony KDL-40ZX1 - maailman ohuin LCD HDTV | tekniikanihmelapsi.com

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *