51GB HD DVD levy ja HD-videon polttaminen DVD-R levylle

Blu-ray julkaisi vähän aikaa sitten 100GB levynsä ja nyt DVD foorumi on saamassa valmiiksi HD DVD levyn, jonka kapasiteetti on 51GB. Nykyiset HD DVD levyt ovat 15GB tai 30GB kokoisia. Uuden 51GB-levyn yhteensopivuudesta nykyisissä soittimissa ei ole vielä tietoa.

Samalla on valmistumassa asematyyppi, joka pystyy polttamaan tietoa HD DVD sekä DVD -levyille. Asemalla voisi nähtävästi myös kirjoittaa HD-materiaalia normaalille DVD-R levylle. Yhdelle levylle mahtuu vain tunnin verran teräväpiirtokuvaa, mutta se mahdollistaa halvemman tavan julkaista teräväpiirtomateriaalia. Yksi hyvä käyttökohde olisi mielestäni kotivideot, jotka on kuvattu uusilla teräväpiirtokameroilla. Tällä hetkellähän ei ole oikein mitään halpaa tapaa tallentaa HD-videokameralla tallennettuja perhevideoita teräväpiirtomuodossa.

DVD foorumi on myös saamassa valmiiksi levyn, jossa on samalla puolella kaksi HD DVD kerrosta ja yksi DVD kerros. Nykyään HD DVD ja DVD kerrokset ovat levyn eri puolilla yhdistelmälevyissä.

Linkit

4 thoughts on “51GB HD DVD levy ja HD-videon polttaminen DVD-R levylle”

  1. Moikka Sami ei mitenkään aiheeseen liity mut ku bongasin nimes tuolta hilavitkuttimsta ni ajattelin moikata näin
    T:Rämä

  2. Pingback: tekniikanihmelapsi.com » Blog Archive » Xbox 360:een sisäinen HD DVD asema

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *