Syyskuun tapahtumia ja tilastoja

Ennen aika tuntui vain kuluvan ja kun yritti miettiä mitä sitä on tullut tehtyä viimeiset pari kuukautta oli todella vaikea muistaa mihin aika onkaan kulunut. Säännöllisessä blogin kirjoittamisessa on se hyvä puoli, että tässä todellakin näkee mitä on kuukauden aikana saanut aikaseksi ja mitä kaikkea on tullut tehtyä. Sitähän varten blogit, weblogit, nettipäiväkirjat oikeastaan ovat, että voi kirjoitella muistiin omia kokemuksiaan ja mielipiteitään.

Itse olen oppinut näiden muutaman kuukauden aikana todella paljon kirjoittamistani aihealueista, koska kirjoittaessa asiat joutuu tutkimaan tarkemmin ja perinpohjaisemmin. Myös asioiden kirjoittaminen ylös auttaa muistamaan paremmin ja esimerkiksi tuotteiden tyyppinimet sekä erilaiset termit tulevat tutuksi, kun niitä joutuu jutuissa tavaamaan kirjain kirjaimelta. Yritän myös jakaa lukijoille kaikki mahdolliset linkit, joista olen aiheistani lukenut. Blogissa kommentit ovat myös loistava tapa levittää lisätietoa ja korjata asiavirheet artikkelista.

Aluksi ajattelin että en laittasi tilastoja jokaiselta kuukaudelta, mutta päädyin kuitenkin tekemään tällaisen katsauksen viime kuun parhaimpiin juttuihin ja samalla voin myös kertoa muutamia tilastoja blogistani. Itseäni ainakin kiinnostaa muiden sivujen ja varsinkin blogien kävijämäärät, joten ehkä myös joku muu on niistä kiinnostunut.

Luetuimmat jutut jotka kirjoitin syyskuussa olivat ne joista laitoin linkin pariin foorumiin. Foorumi julkaisujen jälkeen sivuille tulikin aikamoiset kävijäpiikit. Suosituimmat artikkelit syyskuulta olivat:

Google Analytics tilastot menivät seuraavasti:

  • käyntejä 2260
  • yksilöityjä kävijöitä 1755
  • näyttökertoja 4938
  • kävijät viihtyivät sivuilla keskimäärin 2 minuuttia 24 sekunttia
  • sivuja tarkasteltiin keskimäärin 2,18 / käyntikerta
  • suosituimmat hakusanat: Panasonic TH-42PX7, TH-42PX7, B&W 685, maailman suurin plasma, amphion ion l

Absoluuttiset yksilöidyt kävijät nousivat ihan mukavasti verrattuna edelliseen kuukauteen (520%), joka oli ensimmäinen kokonainen kuukausi blogissani. Tässä kuussa kävijöitä on jo ollut ensimmäisen 12 päivän aikana 1313, joten tavoite voisi olla 3000 eri kävijää tämän kuun lopussa. Joku kuitenkin miettii millä selaimella sivujani useimmiten selaillaan, joten alla statiskiikkaa selaimista syyskuun aikana

Firefox 49,07 %
Internet Explorer 38,54 %
Opera 9,03 %
Safari 2,52 %
Mozilla 0,35 %

Itse olen siirtynyt käyttämään Avant Browseria, joka siis on IE7 mukavilla lisäominaisuuksilla. Paras ominaisuus siinä on hiirellä tehtävät toiminnot (mouse gestures), kuten välilehden sulkeminen ja avaaminen sekä sivujen taaksepäin selaaminen (back).

Jos pidät kirjoituksistani ja haluat seurata helposti mitä sivuilla tapahtuu, voit tilata RSS-syötteen tästä linkistä.

HP Compaq 8510p

Tällä hetkellä työpöydällä odottelee HP Compaq 8510p mobile workstation kannettava mm. seuraavilla ominaisuuksilla: Core 2 Duo T7700, ATI Mobility Radeon HD 2600, 15,4″ WSXGA+ 1680×1050, 2GB, 160GB, HDMI ja Windows Vista Business. Sitä on tarkoitus testailla pelikäytössä ja kytkeä myös HMDI:llä Panasonicin TH-42PV60 plasmaan kiinni.

1 thought on “Syyskuun tapahtumia ja tilastoja”

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *